Algemeen

Illamasqua & the Sophie Lancaster foundation

Ik had vandaag een artikel willen plaatsen over de spullen die ik binnen heb gekregen van Illamasqua, het geweldige, nieuwe Britse make-up merk waar de hele beauty wereld over spreekt. Maar toen ik vandaag wat informatie ging opzoeken op hun website las ik iets wat ik ook met jullie wil delen....iets wat veel belangrijker is dan make-up alleen..... Vandaag is nl. een speciale dag voor Illamasqua, zij ondersteunen sinds dat het merk bestaat nl. de Sophie Lancaster foundation. Deze foundation is opgericht ter nagedachtenis aan Sophie Lancaster, die vandaag precies 2 jaar geleden door zinloos geweld om het leven kwam. Sophie was een zgn. "goth", een meisje dat er misschien anders dan anders uitzag en dat was ook de reden waarom zij (samen met een vriend) op straat werd aangevallen en in elkaar geslagen. Ze is maar 20 jaar geworden.....In haar nagedachtenis heeft haar moeder de Sophie Lancaster foundation opgericht, met deze stichting wil zij het vooroordelen, haat en intolerantie zoveel mogelijk uitbannen.

Helaas zijn vooroordelen, haat en intolerantie iets wat ook hier in Nederland voorkomt, eigenlijk zou dit niet moeten, maar waarschijnlijk maken wij ons er allemaal weleens schuldig aan. Ook ik zie weleens iemand lopen met een apart kapsel of met een aparte kledingstijl waarbij ik dan toch direct een oordeel vorm over iemand, terwijl ik diegene natuurlijk helemaal niet ken! Er zijn waarschijnlijk zelfs mensen hebben die een vooroordeel hebben over mij...tenslotte ben ik ook maar blond en hou mij bezig met make-up...dus ik zal wel een oppervlakkig typje zijn... Het is in elk geval mooi dat een merk als Illamasqua, dat als motto heeft "release your alter ego", achter dit goede doel staat! Zo zie je maar dat zelfs make-up merken niet alleen maar bezig zijn met de schoonheid aan de buitenkant! Illamasqua verkoopt in hun online shop altijd de zgn. Sophie armband en de Sophie pencil, waarvan een deel van de opbrengsten gaan naar de Sophie Lancaster foundation. Vandaag kun je zelfs niets anders bestellen in hun webshop uit respect naar Sophie! Een geweldig initiatief!

Bezoek ook de website van de Sophie Lancaster foundation, je kunt daar ook een bedrag doneren! Op het officiële weblog van Illamasqua lees je meer over dit initiatief en over Sophie. Bijdrage van Lushious Babe

Deel dit artikel
Back to top