Reviews

MAC X Beth Ditto collectie - foto's, swatches & review

Gisteren was de wereldwijde lancering van de MAC X Beth Ditto collectie in Berlijn, groot feest voor Beth en haar vrienden met natuurlijk optredens van de dame in kwestie. Wij waren er niet bij (jammer!) maar hebben wel een aantal producten uit de collectie voor jullie, waaronder het stippenpoeder Powder to the people en de nieuwe Shade & Smoke shadow liners. Kijken jullie mee naar foto''s, swatches en een review?


Het opvallendste product van de collectie is de gezichtspoeder/blush Powder to the people (EUR 38,00) (geweldige naam trouwens), maar is dat nu echt handig en bruikbaar? Hoe moet je de poeder eigenlijk gebruiken? Best een uitdaging door de bijzondere kleurencombinatie en behoorlijke pigmentatie.

De poeder is wel een plaatje om te zien, met de donkerroze basis en stippen in de kleuren geel, blauw, donkerrood en oranje. De stippen zijn best gepigmenteerd, je kunt de kleuren dus ook best gebruiken als oogschaduws, maar het is daarnaast ook een gezichtspoeder. 

de stippen los van elkaar geswatched

En daar zit het probleem een beetje, als ik de kleuren met elkaar meng krijg ik een paarse kleur die mij op mijn huid nog het meeste doet denken aan een blauwe plek. Wat kun je daar nu eigenlijk mee doen? De kleur is te gepigmenteerd en te donker om te gebruiken als gezichtspoeder, de poeder glanst wel iets maar zorgt niet echt voor glans of kleurcorrectie.

geen blauwe plek maar wel de Powder to the people swatch

De Shade & Smoke shadow/liner sticks (EUR 23,00) zijn eigenlijk shadesticks (wie kent ze nog van vroeger?), ze zijn dubbelzijdig en beide kanten hebben een andere functie. De ene kant (rond) zijn de Greasepaint liners en de andere kant (schuin) zijn oogschaduws, de liners zijn wat gepigmenteerder, plakkeriger en minder goed te blenden. De oogschaduws zijn lichter, voelen minder stroef aan en blenden is prettiger.

Je moet ervan houden, oogschaduw in de vorm van een stickje, maar je kunt er eigenlijk wel heel simpel een ooglook mee maken. Hou je niet zo van heel veel verschillende kleuren oogschaduw en wil je snel klaar zijn, dan kun je met deze sticks best een eenvoudige look maken.

de greasepaint liners, v.l.n.r. Beth Mask, Drag strip en Little Miss Moffet
de eye shadows, v.l.n.r. Beth Mask, Drag strip en Little Miss Moffet
swatches v.l.n.r. Beth Mask, Drag strip en Little Miss Moffet
 
Op de look hieronder heb ik de donkere kant van Beth Mask gebruikt vanuit de buitenste ooghoek richting crease, daarna heb ik de lichtere oogschaduw er overheen aangebracht. Ik heb vlakbij de wimperrand nog wat extra donkere liner aangebracht.

Geen spectaculaire look, maar wel één die binnen 2 minuten prima op zijn plaats zit. Op mijn wenkbrauwbot heb ik nog wat Ricepaper eyeshadow aangebracht, mijn mascara is de Zoom waterfast lash (EUR 17,00) die echt heel goed waterproof is. De houdbaarheid van de sticks is goed, ik heb wel een oogschaduwbasis gebruikt en na een halve dag zit er geen oogschaduw (of liner) in de oogplooitjes.

Natuurlijk vind je in de collectie ook lipsticks, dit keer zijn het de Pro longwear lipcremes (EUR 20,00), zeer langhoudende lipsticks met een mooie glans. De lipsticks zijn op de lippen wat droger dan de normale lipsticks van MAC, ook kunnen ze niet-egale lippen benadrukken. Zorg ervoor dat jouw lippen in goede conditie zijn voordat je ze opbrengt door ze licht te scrubben en een lipbalm te gebruiken.

Booyah is de felle oranje kleur die helemaal past in de "tangerine" trend van dit moment! Ik hou ervan, zeker nu ik wat bruiner ben. De lichte roze/nude You''re perfect already is voor mij persoonlijk te licht, niet helemaal meer hip momenteel. Maar de dekking en houdbaarheid is wel erg goed!

links You''re perfect already & rechts Booyah!!!

op mijn wangen een klein beetje powder to the people en op mijn lippen You''re perfect already

In de MAC X Beth Ditto collectie vind je ook nog nagellakjes, lippotloden, eyeliner, (gekleurde) mascara en nep wimpers, enkele van die producten zijn ook te vinden in de vaste collectie van MAC. Meer informatie over de collectie kun je nalezen in ons artikel en in de online shop van de Bijenkorf kun je de producten uit de collectie shoppen.

Heb jij inmiddels al iets van deze kleurrijke collectie aangeschaft? Heb je al een ooglook gemaakt met Powder to the people?

Deel dit artikel
Back to top