Nieuws

Column - Elke Willemen van MAC - Beth Ditto & MAC (& hoe gebruik je de stippenpoeder!)

Sinds februari hebben we een nieuwe columnist op Beautyscene en daar ben ik behoorlijk trots op. Elke Willemensenior make-up artist bij MAC cosmetics Benelux,  gaat iedere maand een stukje schrijven waarin zij haar tips en trucs met ons deelt. De tips zullen vooral toegespitst zijn op de nieuwe producten & collecties die onlangs of binnenkort, vandaag is zul je meer te weten komen over de MAC X Beth Ditto collectie en verteld ze ons hoe je de stippenpoeder moet gebruiken!

Beth Ditto and M.A.C!  - Good Night Good Morning!
Een nieuwe samenwerking van M.A.C met een fantastische stem en stijlicoon: Beth Ditto van Gossip en nu in de winkels. 

Pop Goes The World:
Bij de Fashion Week in New York voor Spring Summer 2012 was ik erbij toen Beth Ditto een optreden gaf in de M.A.C store in SOHO. Uiteraard helemaal ‘blown away’ door haar schitterende stem, maar nog meer door haar fantastische, grappige, coole persoonlijkheid. Haar prachtige punky eyeliner past hier perfect bij.

Eyes Open:
MAC brengt een collectie uit met deze ‘Queen of Punky Rock’n’ Roll’. Met bijzondere make-up op de visual gemaakt door Val Garland, denk aan de 60’s Twiggy, grote pop-achtige ogen.. En de cyaan blauwe polka dots zijn op de huid gestempeld via een ‘old-school’ manier: inderdaad, met aardappelen… Het enige wat je moet doen is de polkadot uitsnijden in de aardappel en dan met de Pro Chromacakes (alleen in de MAC Pro stores) afdrukken maken. Fantastisch toch!?

Dark Lines:
Mary Beth Patterson, de officiële naam van Beth, is een echt stijlicoon geworden voor velen. Ze is geobsedeerd door kleding en ook make-up en een muze voor bijzondere designers. Haar collectie in samenwerking met MAC bestaat uiteraard uit een zwarte eyeliner: Liquidlast Liner On The Hunt, deze liner heeft een makkelijke applicator en blijft er droog ook glanzend uitzien. Valse wimpers kunnen ook niet ontbreken bij haar punky look (lash #7). En een nieuwe dual Shade & Smoke Shadow/Liner combineert een greasepaint pen in donkere kleur, voor intensiteit, en een lichtere kleur om te highlighten. Deze formule laat zich perfect blenden en zo creëer je snel coole, rock’n’roll smoky eyes.

Vertical Rhythm:
Verder in de collectie kan je het schitterende en vrolijke ‘Powder to the People’ poeder met polkadots vinden. Deze gezichtpoeder kan je aanbrengen als bronze-blush door je penseel in een lijnbeweging over de roze, bruine en gele bolletjes te halen. De blauwe polkadots zijn enkel voor op je ogen, dus gebruik je fijnere penseel om de blauwe en gele oogschaduws apart te gebruiken, maar deze combineren uiteraard heel mooi met de terracotta bruine bolletjes in het pallet. Absoluut de moeite om eens te proberen! You’ll love it!!

Love and Let Love:
In de MAC Beth Ditto collectie vind je ook pastelkleurige nagellak in ‘jammie’ kleurtjes: geel, roze en perzik pastel en ook een grijze nagellak.

Perfect World:
Beth’s stijl wordt vooral omschreven als punk, denk hierbij aan liners en donkere oogmake-up: Spring Summer 12 looks van Iceberg, Marios Schwab,.. en een intens diepe lip zoals bij Donna Karan New York. Zeker in aantocht naar Autumn Winter 2012 zal je ook deze architecturale liners terugvinden. Ga eens op inspiratie reis kijken bij Antonio Marras, Mary Katrantzou, Frankie Morello, Moschino.. Liners zijn helemaal in, dus oefen je vaste hand alvast voor de herfst/winter trends! Maar vergeet vooral niet om ‘fun’ te hebben met je make-up!!

Iceberg & M. Schwab
Wow, Elke! Dank je wel voor de uitleg van de Powder to the people poeder, ik wist dat ik iets fout deed! Stom zeg, ik ga snel jouw manier van opbrengen uitproberen, voortaan ga ik je eerst even bellen!

De producten van de MAC X Beth Ditto collectie zijn, zolang de voorraad strekt te bestellen in de online shop van De Bijenkorf. Natuurlijk vind je de producten ook bij de andere verkooppunten van MAC in Nederland & België.
Deel dit artikel
Back to top