Reviews

Herfst musthave - Diptyque Voile satin oil voor lichaam en haar

De afgelopen dagen was het wel even wennen voor mij, na de vakantie in het warme Orlando. Daar was het warm, licht bewolkt en behoorlijk vochtig, hier in Nederland was het zonnig en best wel koud. Om mijn huid even goed te verwennen heb ik de afgelopen dagen een heerlijke body olie van Diptyque gebruikt, de Voile Satin met een heerlijke jasmijngeur. Lees snel even verder....

De Voile Satin maakt deel uit van de L''Art du soin collectie van Diptyque, dat is de bad- en bodylijn van het prachtige niche merk dat misschien het bekendste is door de geurkaarsen. L''Art dus soin ofwel de "kunst van lichaamsverzorging" heeft zich voor de producten laten inspriren door steden uit de oudheid. In die steden zijn de mooiste kruiden, planten en essences gebruikt om luxe bath & body producten te maken.
Voile Satin heeft de Griekse stad Rhodos als inspiratiebron, Alexander de Grote bracht jasmijn terug naar Rhodos na zijn tochten. De vrouwen in Rhodos gebruikten de jasmijnolie om hun huid en haar prachtig te laten glanzen en voeden.

Voile Satin is een droge olie die geschikt is voor lichaam en haar, de olie heeft een heerlijke frisse jasmijn geur, die gecombineerd wordt met Ylang-Ylang, honing, amber en saffraan. De geur blijft heel lang aanwezig op de huid, maar overheerst niet.  Voile Satin zit in een glazen fles (dat is wel een beetje tricky, gelukkig is de fles niet te groot en ligt deze goed in de hand) en is voorzien van een sprayfunctie. Hierdoor is het eenvoudig de olie te doseren, je hebt nl. maar weinig product nodig om de huid te voedden.
De olie trekt heel snel in de huid en laat een licht glanzende, gevoedde huid achter die totaal niet vettig aanvoelt, het werkt echt heel snel. De geur is fantastisch, licht jasmijn met een vleugje zoet, dat vooral erg comfortabel aandoet. Zoals je hierboven hebt kunnen zien, kun je de olie ook voor het haar gebruiken. Breng bijvoorbeeld ''s avonds wat olie aan op de haarpunten of breng een druppeltje aan op droge lokken! Ik gebruik de olie hier niet voor, maar mijn haar is daar ook minder geschikt voor.

Diptyque Voile Satin is een combinatie van  avocado- en annatozaadolie, deze oliën zorgen voor een gehydrateerde huid door vitamines A,E, en B. Daarnaast beschermt de olie ook nog tegen schadelijke UVB stralen en werkt het anti-aging. De producten van L''Art du soin bevatten geen parabenen, siliconen, synthetische kleurstoffen en andere schadelijke ingrediënten.
Diptyque Voile Satin wordt uitsluitend verkocht bij de winkels van Skins maar uiteraard ook in hun webshop, de flacon van 100 ml kost EUR 45,00

Wil je meer weten over het gebruik van olie voor gezicht, lichaam en haar? Lees dan zeker dit artikel even door. Zijn jullie ook fan van Diptyque?

Deel dit artikel
Back to top