Reviews

Mijn favoriete geurkaarsen voor lente/zomer

Brand jij ook graag kaarsen in de wintermaanden? Vast wel, want het geeft altijd een warme, gezellig en knusse sfeer! Geurkaarsen brengen meer dan alleen warmte en licht, ze zorgen ook nog eens voor een fijne geur in huis, ik ben er gek op. Toch beperk ik mij niet tot het branden van geurkaarsen in de herfst en winter, maar steek ik ook vrijwel dagelijks een geurkaars aan in de lente en zomer. Ik kies dan wel voor totaal andere geuren, ik heb echt een "stash" voor winter en zomer, haha! Kijk je mee wat mijn favoriete geurkaarsen zijn voor de lente en zomer?

Jo Malone Lime Basil & Mandarin EUR 51,00 te koop via Douglas

Dit is eigenlijk wel mijn all time favorite en tevens de "huisgeur" van Jo Malone! Het is een fris-kruidig-fruitige combinatie die heel licht en citrusachtig is, maar door de mandarijn toch niet teveel prikkelt. De basilicum maakt dat de geur ook iets eetbaars heeft, ik moet altijd een beetje denken aan een lekkere salade als deze kaars brandt. Het is de ideale kaars in (de buurt van) de keuken, omdat hij zeer eetlustopwekkend is, je kunt hem dan ook prima branden op de diner- of lunchtafel. De geur is behoorlijk intens, in een kleine ruimte kun je misschien beter de kleine variant aansteken. Nadeel is wel dat ik hem heel lang laat branden, zo lekker vind ik de geur...en dan gaat zo'n kaars van 51 euro best snel op!

Op de foto zie je ook Peony & Blush suede, dat is ook een prima keuze voor dit seizoen, het is een combinatie van de geur van pioenrozen en zachte suede, waardoor de kaars soms een beetje te scherp wordt, vind ik dan. Ik brandt deze minder vaak dan Lime Basil & Mandarin en vind hem vooral fijn op de dagen waarop de zon schijnt, het lijkt alsof de warmte de geur wat minder scherp maakt!

Cire Trudon Giambattista Valli Positano (de witte)  & Rose Poivrée (met zwart etiket) EUR 72,00 per stuk

Vorig jaar kwamen deze prachtige kaarsen uit, Positano is de Italiaanse Amalfi kust in een kaars gevangen en ruikt naar citroenbomen, gardenia, jasmijn, sinaasappelbloesem, magnolia, tuberoos en lelie. Het is een bloemige, fruitige geur die heel zomers is, maar bijvoorbeeld niet te zoet of te heftig! De kaars is behoorlijk groot en brandt heel langzaam op terwijl er zeker heel veel geur vanaf komt. Duur in aanschaf, maar goedkoper dan andere kaarsen in gebruik!

Rose Poivrée is een bijzondere combinatie van rozen en Toscaanse peper, de kaars is speciaal gecreëerd voor de eerste Giambattista Valli winkel in Parijs. Deze kaars heeft een vrij zachte rozengeur met een vleugje, prikkelende peper, die de kaars net even wat spannender maakt dan als er alleen maar rozen in zouden zitten. En chique, maar bescheiden geur, ook fijn in de badkamer of slaapkamer.

Guerlain Potpourri Parissien ongeveer EUR 61,00

De geurkaarsen van Guerlain zijn exclusief te koop bij de Guerlain Spa in het Waldorf Astoria in Amsterdam, je moet even de kelder in om ze te vinden, maar geloof me...ze zijn de moeite waard! Qua design zijn ze prachtig, door de zwarte glazen houder, maar ook de geuren zijn speciaal en net zo zorgvuldig gecomposeerd als de geur van Guerlain. Potpourri Parissien is Parijs in een geurkaars, een combinatie van zoete bloemblaadjes, kaneel, patchouli en sandelhout. Dat klinkt misschien wat winters, maar ik vind deze geur toch prima in het voorjaar passen, misschien wel meer bij een kille dag met regen!

 

Diptyque Jonquille EUR 44,75

Zeg je lente in Nederland, dan zeg je naast tulpen vast ook narcissen, de heerlijke gele bloem met zijn aparte vorm! Die narcissen zitten allemaal in deze romige, "groene" geurkaars, die echt exact de geur weergeeft van de narcissen in de tuin, inclusief de geur van de stengels en de aarde, heel bijzonder en heel, heel erg lekker! Simpel van opbouw, maar daardoor ook wat "makkelijker" in gebruik, het is niet snel teveel van het goede!

& Other Stories Studion EUR 19,00

Ben je weleens bij Colette in Parijs geweest, de concept store met de bijzondere items in de Rue Saint-Honoré? Weet je hoe lekker het daar altijd ruikt? Colette heeft nl. zelf ook een huisgeur, een behoorlijk prikkelende geur die onmiskenbaar is! Ik heb vorig jaar de geurkaars meegenomen en die heb ik heel veel gebrand, leuk om terug te denken aan mijn bezoekjes aan die fijne winkel. Maar wist je dat & Other Stories een kaars heeft die heel erg op deze kaars lijkt? De Studion kaars bevat bergamot, kardemom, citroen, vijgen, viooltjesblad, kokos en blonde houtsoorten....zal die geur van Colette ook zo opgebouwd zijn? De kaarsen van & Other Stories zijn ook fijn, ze branden mooi en zuinig op en zijn behoorlijk sterk van geur, dat voor een fijne prijs!

 

Molton Brown Pink Pepperpod EUR 49,00

Dit is mijn nieuwste aanwinst, een lekker kleurrijke kaars, daarvan heb ik er eigenlijk niet zoveel, de meeste zijn vrij neutraal qua uiterlijk. Toch mag deze roze beauty er ook zijn, Pink Pepperpod is een tikje kruidig met roze peper, gember en patchouli, de geur is lekker opwekkend en eigenlijk best pittig, zou je misschien niet zeggen als je naar de kleur kijkt! Ik had vorig jaar een kleintje van deze variant en die ging verrassend langzaam op, ik ben benieuwd hoe lang deze brandt!

Fornasetti Profumi Fior di Bacio EUR 140,00

 

Fornasetti is een bijzonder merk, de naamgever is de Italiaanse schilder, beeldhouwer, interieur designer en graveur Piero Fornasetti die leefde van 1913 tot 1988. Hij is vooral bekend geworden van de meer dan 500 tekeningen van operazangeres Lina Cavalieri. Haar gezicht zie je ook weer terug op deze prachtige keramieken pot met deksel, waarin de geurkaars verstopt zit! Fornasetti maakt tegenwoordig vooral accessoires voor in huis, maar zijn designs vind je ook terug op sjaals, als je het eenmaal kent zul je het "overal" zien.

In Milaan staat het Fornasetti huis, dat omringd wordt met een prachtige tuin vol bloemen en dat was de inspiratiebron voor deze Fior di Bacio kaars. Het is natuurlijk een bijzonder dure kaars, die gelukkig wel heel lang meegaat, hij brandt maar langzaam op. En je bewaart het potje daarna natuurlijk ook, dat is tenslotte ook een "echte" Fornasetti en je kunt er dan prima wat anders in doen of gewoon neerzetten!

 

Ik ben eigenlijk wel benieuwd of jullie in dit jaargetijde ook geurkaarsen branden? Of gebruik je misschien wat vaker een roomspray of geurstokjes? Hoe houden jullie de geur in huis lekker? En wat is jouw favoriet? 

Deel dit artikel
Back to top