Reviews

Debbie's favorieten - 10 fijne foundations

Door de jaren heen heb ik heel wat verschillende foundations gebruikt en een aantal daarvan zijn echt de moeite waard om even opnieuw te laten zien. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet alle foundations heb gereviewt, soms kwam het er gewoon niet van of paste ze minder goed in het seizoen dat ze uitkwamen. Maar goed, in dit artikel laat ik je 10 foundations zien die ik zelf heb getest en zeker goedgekeurd zijn, sommige gebruik ik nog steeds zelf. Kijk even mee naar mijn aanraders op het gebied van foundation....

Giorgio Armani Maestro compact foundation EUR 60,00 (incl. doosje)  (review)
Deze compact foundation op basis van bijzondere oliën is mijn favoriet van de laatste weken, vooral erg fijn nu het iets kouder is buiten en mijn huid wat droger. Ik vind vooral de dekking en de prachtige glans echt geweldig, het is een behoorlijk dure foundation in aanschaf maar in gebruik erg zuinig. Echt...deze moet iedereen die een tikje ouder wordt echt proberen, ge-wel-dig!

NARS Sheer glow foundation EUR 40,00  (review)
Een vloeibare foundation die ook al zorgt voor een prachtige glans, de foundation is heel gepigmenteerd zodat je maar een druppel nodig hebt voor een medium dekking. De keuze in kleuren is ook heel uitgebreid, nadeel is natuurlijk wel dat de foundation niet in Nederland te koop is in een normale winkel, je moet dus echt op onderzoek uitgaan om de juiste kleur te bepalen. De combinatie met de concealer is helemaal top, aanbrengen doe je trouwens met je vingers!

Chanel Vitalumiere Aqua EUR 41,50  (review)
Mijn favoriete zomerfoundation, een foundation op waterbasis die heel licht is en toch gepigmenteerd waardoor deze prima dekt en egaliseert. Je moet wel even wennen aan de dunne textuur, maar het voordeel is wel dat deze een zeer natuurlijke finish geeft en de foundation absoluut niet opvalt. ook erg fijn op zeer warme, vochtige dagen of op vakantie.

Guerlain Parure de lumiere foundation creme EUR 46,23  (review)
Als je, zoals ik, wat ouder wordt wil je vooral een foundation die ook verzorgdend is, waardoor de foundation beter opgaat in de huid, de finish is dan een stuk natuurlijker en zeker niet poederig of als een masker. Deze creme-foundation is behoorlijk dekkend en geeft de huid een mooie soft focus uitstraling, ik hou vooral van de semi-matte finish die wel wat weg heeft van fluweel.

Givenchy Teint Couture Fluide SPF20 EUR 45,00  (review)
Als je iets meer dekking wilt en een foundation zoekt die langhoudend is, dan springt deze van Givenchy er zeker uit. De dekking is behoorlijk heftig, zelfs met een heel klein beetje al en dat is op zich prima als je daarvan houdt. De houdbaarheid is echt opvallend, zelfs met een verkoudheid blijft de foundation rond de neus goed zitten...opvallend goed dus!

La mer the treatment foundation EUR 71,00 
Stiekem gebruik ik deze foundation al sinds 2010 en koop ik iedere keer braaf een nieuw flesje, omdat ik de natuurlijk finish zo mooi vind en de geur zo lekker! Het is een behoorlijk voedende foundation die wel de neiging heeft om iets teveel te glanzen, maar voor een naturel dagje make-up is het een ideale foundation. Toch twijfel ik of ik nu wel een nieuw flesje moet kopen, nu de Maestro compact zo fijn is? Hmm...misschien verander ik van gedachten als het echt kouder wordt, dan is het nl. een geweldige foundation.

MAC Matchmaster foundation EUR 33,50  (review)
De laatste jaren ben ik geen groot fan geweest van de foundations van MAC, op de een of andere manier vond ik nooit meer een echte match. Toch ben ik wel fan van deze Matchmaster foundation, die het vooral goed doet in warm weer en dan erg langhoudend is. Ik vind de dekking niet extreem goed, maar vooral in de zomer is dat ook prima, dan wil ik dat ook niet echt.

Bobbi Brown Extra repair foundation EUR 46,00  (review)
Ga ik een weekend richting sneeuw? Stap ik voor een schaatstochtje op het ijs? Moet ik echt door extreem koud weer, dan is dit mijn ideale foundation! Dit is een romige, bijna balsemachtige foundation met een mooie, medium dekking met een natuurlijke finish, een geweldige foundation voor een echt droge huid die snel last heeft van velletjes.

Dior Capture total serumfoundation EUR 82,00  (review)
Afgelopen lente kreeg ik deze, dekkende, zeer verzorgende anti-aging foundation opgesmeerd (!) bij Sephora in Parijs en ik was onder de indruk! Wat een geweldige dekking, geen pigmentvlekje meer te zien en vooral ook geen last van foundation in de fijne lijntjes. Maar, het is wel een beetje heftig allemaal, deze gebruik ik dus echt als het nodig is, als ik een perfecte flawless finish nodig heb voor een foto of video. Ben je nog wat ouder dan ik, dan kan ik je deze romige, dekkende foundation met mooie glow zeker aanraden!

L'Oréal Paris Nude magique eau de teint EUR 13,99 (review)
Ik was even aan het twijfelen of ik de originele Armani Maestro foundation hier zou noemen, maar eigenlijk is deze foundation een betere keuze door de fijne prijs. Deze is qua werking exact gelijk en is misschien wel de meest natuurlijke foundation ooit, die ook nog eens makkelijk aan te brengen is en toch een frisse dekking geeft. Ik vind het zeker een aanrader voor jonge meiden, die een iets egalere huid willen, maar ook als je iets ouder bent is het een fijne optie. Gewoon proberen als je deze tegenkomt, je zult er geen spijt van krijgen!

Gek genoeg dacht ik eigenlijk dat ik niet alle foundations die ik zou noemen had gereviewt, maar dat blijkt toch wel zo te zijn. Sommige wat uitgebreider dan de anderen, maar ik heb ze inderdaad allemaal weleens eerder besproken en aangeprezen. Het is dus duidelijk dat het favorieten zijn! Oh ja, ik heb een normale tot droge huid, ik ben 43 jaar en zoek vooral een medium dekking met een mooie glans, iets wat vrijwel alle foundations in dit rijtje geven. Zoek je iets compleet anders, dan zul je jouw favoriet misschien niet in dit rijtje vinden....misschien moet ik ook eens op zoek gaan naar fijne foundations die een mat, zeer dekkend resultaat heven?

Wat zijn jouw favoriete foundations? Heb je er echt maar één of varieer je nog weleens?

Deel dit artikel
Back to top