Reviews

Debbie's favorieten - nude lip pencils van MAC, Charlotte Tilbury & Laura Mercier

Sinds een half jaar heb ik lip pencils of lipliners herontdekt! Ik was er altijd een beetje bang voor, duidelijk een trauma opgelopen van de donkerbruine liplijntjes rond nude lipsticks uit de jaren negentig. Dat vond ik altijd vreselijk, dus gebruikte ik ze amper. Tot ik een nude kleurige Pro Longwear Lip Liner van MAC gebruikte, niet om de randje te tekenen, maar om mijn hele lippen mee in te kleuren. Nu ben ik helemaal om en deel ik vandaag swatches van 13 nude kleurige lip pencils met jullie van MAC, Charlotte Tilbury en Laura Mercier.

In dit artikel zie je vier verschillende lip pencils voorbij komen:

 

- MAC Pro Longwear Lip pencil | EUR 19,00 | een zacht lippotlood in een kunststof omhulsel die je moet slijpen, geeft veel kleur af en voelt bijna romig op de lippen. Na het drogen is het zeer lang houdbaar, als basis onder lipstick echt geweldig maar ook los te dragen! Gaat wel enorm snel op helaas, je blijft slijpen!

- MAC Lip Liner | EUR 15,50 | een wat harder lippotlood in een houten omhulsel die je moet slijpen. De pigmentatie is goed, maar doordat het potlood wat harder is, brengt het op de lippen iets lastiger aan. Wel een stuk zuiniger in gebruik, maar deze blijft wel iets minder lang zitten

- Charlotte Tilbury Lip Cheat lip liner | EUR 22,00 | een zacht lippotlood in een kunststof omhulsel die je moet slijpen. Dit lippencil lijkt erg op de MAC pro longwear lip liner, maar lijkt nog iets romiger. De kleur is gepigmenteerd en dekt erg goed, heel geschikt om zonder lipstick te dragen en blijft enorm lang zitten. Ook dit lippotlood gaat helaas snel op, maar is desondanks geweldig

- Laura Mercier Lip pencil | EUR 24,00 | een klassiek, houten lippotlood dat ook vrij droog is, vergelijkbaar met de MAC lip Liner. Ik kan over deze nog niet zoveel vertellen, het is mijn eerste van dit soort en ik ben niet heel erg onder de indruk om eerlijk te zijn.

v.l.n.r. swatches MAC Pro Longwear lip pencil Oh honey, Cultured, Nice 'n spicy, Double-time & Morning Coffee

v.l.n.r. MAC Lip pencil Soar, Dervish, Subculture, Whirl & Boldly Bare

v.l.n.r. Charlotte Tilbury Lip liner Pillow Talk, Iconic nude & Laura Mercier lip liner Naked

MAC Pro Longwear lip pencil Oh honey

MAC Pro Longwear lip pencil Cultured

MAC Pro Longwear lip pencil Nice 'n spicy

MAC Pro Longwear lip pencil Double-time

MAC Pro Longwear lip pencil Morning Coffee

MAC Lip pencil Soar

MAC Lip pencil Subculture

MAC Lip pencil Whirl

MAC Lip pencil Boldly Bare

Charlotte Tilbury Lip liner Pillow Talk

Charlotte Tilbury Lip liner Iconic nude

Laura Mercier lip liner Naked

 

Deze lippencils gebruik ik eigenlijk dagelijks, ze zijn perfect als basis voor allerlei lipproducten zoals lipsticks en lipglosses, maar ik kan ze ook "zo" dragen. Ik heb best volle lippen, maar ik merk wel dat mijn lipcontouren er beter uitzien als ik een lipliner gebruik. Tja, het hoort nu eenmaal bij het wat ouder worden en dat is helemaal niet erg. Ik gebruik het liefste de romige lipliners, die ik dan eigenlijk altijd over mijn hele lippen aanbrengen (niet alleen de randjes dus) en dat gaat daarmee het makkelijkste.

Als ik een lipliner als basis gebruikt, blijft de lipstick ook beter zitten en het zorgt soms ook nog voor een leuke/unieke kleur, want met een iets donkere basis als Soar ziet een nude lipstick als MAC Viva Glam 2 en toch net weer iets anders uit. Dat maakt lipliners ook zo fijn, je kunt nog meer combinaties maken met de lipsticks en lipglosses die je hebt.

Ik ben blij met al mijn nude lippencils, maar ben vooral gehecht aan Boldy Bare, Double Time en Pillow Talk, die gebruik ik het meeste van allemaal! Mocht je nog tips voor me hebben, voor mooie, dekkende nude lippotloden, laat het me dan weten. Je kunt de lip liners uit dit artikel allemaal vinden bij De Bijenkorf.

Deel dit artikel
Back to top