Reviews

L'Oréal Paris The collection exclusive - nude lipstick voor iedereen

Weet je wat Doutzen Kroes en ik gemeen hebben? Een nude lipstick van L'Oréal Paris! Gisteren introduceerde L'Oréal een bijzondere collectie van 5 nude lipsticks, die stuk voor stuk speciaal zijn ontwikkeld voor hun ambassadrices. Nu denk je misschien...."wat heb ik daar nu precies aan?" maar als je weet dat de ambassadrices 5 verschillende types zijn, die elk een perfecte nude lipstick hebben gekregen...dan voel je misschien wel waar het naartoe gaat? In de Collection exclusive vindt je een perfecte nude lipstick voor iedereen. Kijk je mee?

L'Oréal Paris heeft wereldwijd een flink aantal ambassadrices, op de foto zie je onder andere Jane Fonda, Freida Pinto, Eva Longoria, Julianne Moore en Doutzen Kroes. Zij hebben elk hun eigen, perfecte nude lipstick gekregen en dat is eigenlijk wel een briljant idee, want een perfecte nude lipstick kiezen is helemaal niet zo simpel!

Wat is nu eigenlijk een nude lipstick?
Daar is geen eenduidig antwoord op te geven, want niet iedereen bedoelt daarmee hetzelfde. Voor sommige is een nude lipstick een lipstick in dezelfde kleur als de huidskleur, anderen vinden een nude lipstick weer een roze lipstick met een vleugje beige en dan zijn er ook nog mensen die bij een nude lipstick denken aan de kleur van haar eigen lippen, maar dan mooier ("my lips but better").

Hoe kies je de perfecte nude lipstick?

Bedenk eerst wat jij precies verstaat onder een nude lipstick en ga dan op zoek naar de perfecte kleur, waarbij je rekening houdt met jouw huidskleur en uitstraling. Heb je een zeer lichte huid en een koele uitstraling, dan past een meer roze getinte nude lipstick goed bij je. Ben je jouw wat donkerder en heb je een warmere uitstraling, dan is jouw nude lipstick wel meer een perzikkleurige tint.
Bij de Collection exclusive kun je nu heel simpel vinden welke lipstick goed bij je past, je kijkt simpelweg welke ambassadrice het meeste op je lijkt! Tja...vandaar dat ik natuurlijk een eigen nude lipstick kreeg in dezelfde tint als Doutzen! Haha...ik denk toch eerder dat het iets met onze haarkleur te maken heeft.

v.l.n.r. Barely pink (met mijn naam erop, hoe leuk is dat!), Barely parma, Barely gold, Barely greige en Barely peach

Barely pink - de nude van Doutzen, een zeer lichte roze met een transparante textuur die zeer fris oogt en prima past bij een lichtere huidskleur, blonde haren en blauwe ogenBarely golden - de nude van Eva, een perzikroze tint met een vleugje goud, zodat deze nude goed past bij een donkere huid als die van Eva Longoria, ook een prima kleur als je straks een kleurtje hebt van de zonBarely parma - de nude van Freida, een vrij donkere roze tint met een koele ondertoon, waardoor die goed past bij een iets donkere huidtint met een koelere/olijfkleurige ondertoon, die vooral vrouwen in het (Midden) Oosten hebbenBarely greige - de nude van JLo, een iets warmer getinte roze kleur met een vleugje parelmoer, deze lijkt erg op Barely parma maar is wat warmer van tint.Barely peach - de nude van Julianne, een mooie perziktint, die prima past bij een lichtere huid die toch wat warmte in de huid heeft, denk ook aan een combinatie van rossig haar en een lichte huid, daar past deze kleur heel mooi bij!

Nu denk je misschien dat de lipsticks wel erg op elkaar lijken, maar als je ze eenmaal bij elkaar ziet, dan zie je duidelijk verschillen in uitstraling. Ik moet eerlijk zeggen dat ik alle lipsticks wel aardig vind staan bij mij, al is Doutzen's Barely pink toch net iets te licht naar mijn smaak. Barely parma is ook iets te koel voor mij, maar heel veel verschil met Barely greige zie je ook weer niet, dus valt het ook wel mee. Ik ben eigenlijk wel blij met de kleurtjes, ze zijn ideaal voor een easy overdag look, waarbij je de lippen niet teveel wilt laten opvallen. Prima voor school, werk of gewoon lekker thuis!


links Barely pink by Doutzen en rechts Barely golden by Eva

links Barely parma by Freida en rechts Barely greige by JLo

Barely peach by Julianne
De lipsticks uit de Collection exclusive van L'Oréal Paris kosten EUR 14,99 per stuk en zijn allemaal vrij transparant van textuur met een fijne shimmering, ze brengen prettig op en zijn vrijwel geurloos (al ruik je wel iets als je ze opbrengt). Ze zijn verpakt in een matte zwarte huls met gouden letters en details, ik vind ze lastig dicht te doen omdat je er altijd op moet letten waar de inkeping zit, niet zo erg handig! Maar goed, dat is een beetje zoeken naar op- en aanmerkingen, ik vind de lipsticks namelijk heel mooi en fijn. De houdbaarheid is prima, maar uiteraard valt het ook iets minder op als een nude lipstick langzaam van jouw lippen afgaat dan als het een glanzende rode lipstick zou zijn, dat is trouwens ook wel praktisch als je geen tijd hebt om te checken of jouw lipstick wel goed zit.

Met welke van de 5 ambassadrices heb jij het meeste gemeen? Denk je dat haar nude lipstick ook jouw perfecte nude lipstick zal zijn? Ga zeker eens kijken bij de speciale display met deze lipsticks, je kunt ook bijpassende oogschaduwpalettes en nagellakjes vinden van (volgens mij) 3 van de ambassadrices!
Deel dit artikel
Back to top