Reviews

L'Oreal Paris Youthcode Luminizer serum & dagcreme

De trend op het gebied van huidverzorging zijn momenteel de producten die zorgen voor een stralende en egale huid. Dat komt niet helemaal als een verrassing, want huidzorg nummer één bij vrouwen wereldwijd is hyperpigmentatie. Een egale, stralende huid staat dan ook een verlanglijstje van veel vrouwen en gelukkig springen huidverzorgingsmerken hier goed op in. De laatste innovatie is de Youth Code Luminizer van L''Oréal Paris, twee fijne producten die direct zorgen voor een stralende huid, maar ook op lange termijn resultaten laten zien. Lezen jullie even mee?

De producten van L''Oréal Paris Youth Code pakken huidproblemen diep in de huid aan, sterker nog, ze repareren het DNA van de huidcellen zodat deze weer op een gezonde wijze kunnen "opgroeien" en de huid jonger gaat ogen. Natuurlijk denken we bij huidveroudering snel aan rimpelvorming, maar wisten jullie dat je met een doffe huid & pigmentvlekken vaak veel ouder lijkt dan je bent? Dat probleem kan nu worden bestreden met de nieuwe L''Oréal Paris Youth Code Luminizer serum en dagcreme, deze producten richten zich specifiek op een egalere, stralende teint! Wil je het direct proberen? Vraag dan een sample aan via Facebook!

Donkere vlekjes ofwel pigmentvlekjes zijn vaak het resultaat van zonneschade (doordat de huid niet voldoende beschermd is geweest tegen de zon), maar ook ontstekingen zoals acné kunnen deze vlekjes veroorzaken. Maar dat zijn niet de enige oorzaken, medicatie of erfelijkheid kunnen ook een oorzaak zijn, hoe dan ook, als ze er zijn, dan wil je er natuurlijk vanaf. De L''Oréal Paris Youth Code Luminizer producten pakken de problemen met hun LumiGEN technologie aan. Deze technologie bestaat o.a. uit een biologisch ingrediënt dat de melanineproductie reguleert, want een verstoorde productie van melanine is de oorzaak van hyperpigmentatie ofwel pigmentvlekjes.

Naast dit werkzame ingrediënt bevat de Youth Code Luminizer producten ook de unieke Andersen liquid, een vloeistof op oliebasis waarin glanzende deeltjes  in geometrische vormen rondzwemmen *wink*. Eenmaal op de huid aangebracht komen de glanzende deeltjes als een soort dakpannen op de huid te liggen, op deze manier reflecteren ze het meest effectief licht. Door die reflectie van het licht op de huid, ziet deze er direct veel stralender en helderder uit, direct effect dus na het aanbrengen van het serum en de creme.

Het L''Oreal Paris Youth Code Luminizer serum (EUR 23,99 30 ml) is een licht, vrij dun serum dat prettig ruikt (ik ruik een vleugje citroen), zuinig in gebruik is (één pompje is voldoende voor het gezicht), prettig uitsmeert en direct zorgt voor een stralende huid. Het effect is echt geweldig! Het serum trekt snel in, laat een matte finish achter die toch straalt, het lijkt alsof de huid van binnenuit licht geeft, heel bijzonder. Als ik de ingrediënten lijst bekijk staat het ingrediënt niacinamide (ofwel vitamine B3) hoog in de ingrediëntenlijst en dat is goed nieuws! Dit stofje is behoorlijk veelzijdig, het exfolieert de huid op milde wijze, kalmeert een onrustige huid, kan zelfs een gunstige werking hebben op acné, kan oppervlakkkige pigmentvlekken zeker verminderen en beschermt de huid ook nog eens tegen schade van de zon. Wat mij betreft zeker een aanrader! Breng het serum zowel ''s ochtends als ''s avonds aan op een gereinigde huid, nog voor jouw dag- of nachtcreme, het serum is voor alle huidtypes geschikt.

De L''Oréal Paris Youth Code Luminizer creme (EUR 19,99 50 ml)  is een prima aanvulling op het serum, de textuur is rijker maar niet te vol, heeft exact dezelfde prettige geur en heeft ook direct een stralende finish na het aanbrengen. De creme laat een minder glad resultaat achter, waarschijnlijk omdat het serum iets meer siliconen bevat. De creme is vrij licht, niet extreem voedend en past volgens mij het beste bij een normale tot droge huid. Heb je een echt droge huid, dan zul je de creme waarschijnlijk als te licht ervaren. Het effect van de Andersen vloeistof (de lichtreflecterende vloeistof) in de creme is minder zichtbaar dan bij het serum, de combinatie is echter wel erg goed. De creme matteert de huid licht en zorgt voor een goede basis voor make-up, een minpuntje is wel dat de creme geen bescherming tegen schadelijke zonnestralen bevat.

Hieronder de foto''s van de structuur van de twee producten:

De L''Oréal Paris Youth Code Luminizer producten zijn wat mij betreft zeker aanraders, in gebruik zijn het fijne producten, het stralende, lichtreflecterende effect is direct zichtbaar en zorgt echt voor een stralende huid, zonder vettig of glimmend te zijn. De huid lijkt op te lichten en oneffenheden vallen direct minder op. Maar dat is dus niet alles, de interessante ingrediënten zorgen ook op langere termijn voor een herstel van de pigmentatiestoornissen in de huid, maar natuurlijk moet je de producten dan wel langere tijd blijven gebruiken.

De producten van L''Oreal Paris Youth code Luminizer worden aangeraden voor vrouwen vanaf 25 jaar, maar eerlijk gezegd lijkt mij dat je deze producten heus wel wat eerder zou kunnen gebruiken, zeker gezien het directe resultaat. Ben je benieuwd, dan kun je via de Facebook pagina van L''Oréal Paris direct een gratis sample aanvragen.

De Andersen vloeistof wordt door L''Oréal Paris ook gebruik in een aantal cosmeticaproducten, waaronder de LumiMagique foundation en basis, daarover zullen jullie binnenkort ook meer lezen. 

Vragen jullie ook een gratis sample aan van de L''Oréal Paris Youth Code Luminizer via Facebook? Ga snel naar www.facebook.nl/lorealparisnl

Deel dit artikel
Back to top