Fashion

'The Fashion World of Jean Paul Gaultier' verslag met bijpassende geuren.

Een tijdje geleden ging ik naar de ''The Fashion World of Jean Paul Gaultier'' in de Kunsthal in Rotterdam. De tentoonstelling van 2013 die je echt niet mag missen. De tentoonstelling werd vol trots aangekondigd en geopend door Jean Paul Gaultier himself. In Rotterdam duiken overal de herkenbare blauw-witte marine strepen op, om in de sfeer te komen. Naast veel prachtige mode heb ik natuurlijk ook de iconische geuren gezien, lees je even mee voor mijn verslag?

Ik stond toch even met mijn ogen te knipperen, want ik dacht toch echt dat ik Jean Paul Gaultier hoorde praten en zag staan. Door middel van videoprojectie en geluid vertelde ''Jean Paul'' over zijn tentoonstelling in de Kunsthal, in zijn heerlijke Franse-Engelse accent.
De poppen leken tot leven te komen door de projectie van echte modellen op de poppen. Ik had deze techniek nog niet eerder gezien bij een mode tentoonstelling en was dan ook helemaal betoverd door de prachtige creaties.
Er zijn ontzettend veel ontwerpen te zien tijdens de tentoonstelling. Je kunt van heel dichtbij het prachtige handwerk bekijken, iets wat niet erg gebruikelijk is. Ik vond de middelste panterprintjurk het mooist, van een afstandje lijkt het een pantervelletje, maar als je van dichtbij kijkt dan zie je dat het duizenden en duizenden gekleurde kraaltjes zijn die met de hand op de stof genaaid zijn...echt iets voor Debbie, vind je niet?

Niet alleen kledingstukken maar ook filmpjes en tekeningen zijn te zien.. Jean Paul Gaultier ontwierp kleding voor Madonna''s optredens.. Extravagante ontwerpen met nog mooiere illustraties.

Ik wil niet teveel verklappen van de tentoonstelling omdat ik echt vind dat als je in de gelegenheid bent en je van mode houdt, zeker een kijkje moet gaan nemen. De tentoonstelling is echt de moeite waard om naar toe te gaan en je zult er zeker geen spijt van krijgen mocht je een klein beetje van mode of kunst houden.
  • De tentoonstelling is te zien in de Kunsthal in Rotterdam.
  • dinsdag t/m zaterdag: 10.00-17.00 uur
    zondag: 11.00-17.00 uur
    maandag gesloten
  • De toegangsprijs is EUR 12,50 voor volwassenen en voor studenten t/m 26 jaar EUR 6,00
  • De tentoonstelling is te zien tot en met 12 mei 2013 dus je hebt nog even de tijd om een bezoekje te brengen aan de Kunsthal.
  • Voor meer informatie kun je op de website van de Kunsthal terecht.
Maar...ook op beautygebied is er weer wat te melden over Jean Paul Gaultier, bijvoorbeeld de heerlijke nieuwe mannengeur Le "Beau" male.
Achttien jaar geleden ontwierp Jean Paul Gaultier ''Le Male'', een opvallende geur omhuld in glazen mannen torso. Het signatuur van Jean Paul Gaultier zijn de matrozen strepen die zowel in de kleding als in de geurenlijn terug komen. De parfumeur Francis Kurkdjian ontwierp zowel ''Le Male'' als de nieuwe ''Le Beau Male''.. ''Le Beau Male'' is een frisse geur met ijzige visals waar we het tegelijkertijd toch wel een beetje warm van krijgen.. 

De geur opent heel fris door de mint en bijvoet. Hele kruidige frisse maar toch ook wel ''ijzige'' geuren. Vervolgens ruik je de lavendel die kenmerkend is voor de ''Le Male''-geuren. Salie en sinaasappelbloesem geven de geur wat meer kracht en body waardoor de geur mannelijk maar toch ook verleidelijk gaat ruiken. In de basis zit musk die een bijzondere combinatie vormt samen met lavendel en mint. ''Le Beau Male'' is een hele frisse geur die toch heel mannelijk aandoet. ''Le Beau Male'' is er in 40 ml, 75 ml en 125 ml, de prijs begint vanaf EUR 42,70.

Le Classique bestaat 20 jaar!
Le Classique bestaat 20 jaar en daarom brengt Jean Paul Gaultier een speciale limited edition uit. ''Le Classique 20 years anniversery'' is de gewone eau de toilette in een speciaal jasje. Waar het parfum te koop is en voor welke prijs is ons niet helemaal duidelijk maar we vonden het vooral leuk om alle verschillende flesjes aan jullie te laten zien.

Ook in de Kunsthal stonden ook een aantal flesjes van de ''Le Classique-geur''. Zelfs aan de beautyliefhebber hebben ze gedacht!
Ik was al fan van Jean Paul Gaultier maar om nu al zijn creaties door de jaren heen te kunnen bekijken, en van heel dichtbij is toch wel heel speciaal. Het is ook niet voor niets dat de tentoonstelling zo razend populair is. ''The Fashion World of Jean Paul Gaultier'' is nu al heel erg veel bezocht is door mensen uit het hele land maar bijvoorbeeld ook uit Frankrijk. Mocht je in de buurt van Rotterdam zijn of een weekend over hebben, ga zeker langs de Kunsthal. Je hebt tot 12 mei 2013 de tijd dus gelukkig is dat nog best wel even. 

Ben jij van plan om de tentoonstelling te gaan bekijken? Of ben je misschien al geweest? Al die mooie parfumflesjes.....en krijg jij het ook zo warm van ''Le Beau Male''?
Deel dit artikel
Back to top