Nieuws

Budgetmascara's in de test - review en foto's

Natuurlijk houden we van dure en luxe producten, maar er zijn ook hele goede budget producten in de winkels te vinden! Ik heb de afgelopen tijd budget mascara’s getest voor Beautyscene, en ik moet zeggen: er zitten er een hele hoop mooie exemplaren tussen! Van mijzelf heb ik hele lange blonde wimpers. De eisen die ik stel aan een mascara zijn dat een mascara mijn wimpers goed moet separeren en volume moet geven. Verlengen maakt mij niet veel uit, maar dat zal voor anderen wel heel erg belangrijk zijn. Kijk snel mee voor het resultaat van de volgende mascara’s!

Gosh Growth Mascara ''The secret of long lashes'' EUR 12,99 (schatting, vanaf half april te koop)

Deze mascara van Gosh heeft een niet heel grote borstel, deze is hard en van plastic. Hij belooft ons langere wimpers binnen twee weken met zichtbaar resultaat. Zo lang heb ik deze mascara niet getest, want er lagen er nog een aantal op mij te wachten. Maar ik moet zeggen dat deze mascara zeker voor langere wimpers zorgt! Ook separeert hij mijn wimpers mooi en heb ik geen last gehad van klontjes. De mascara is vanaf half april 2013 verkrijgbaar bij het Kruidvat.

Catrice: Lashes to Kill Volume Mascara EUR 3,99

Deze mascara van Catrice belooft ons dat wij het effect van ‘valse wimpers’ krijgen! Ook moeten we volumineuze wimpers krijgen van deze mascara en zitten er zogenaamde ‘lash extension fibres’ in om onze wimpers te verlengen. Hij heeft een grote borstel van haartjes waar heel veel mascara tussen blijft zitten. Ik had het gevoel dat ik door de ‘fibres’ in de mascara meer spinnenpootjes kreeg, dan verlengde wimpers, maar het resultaat mag er zijn. Ik kreeg echt ontzettend lange wimpers van deze mascara en had inderdaad het gevoel dat ik nepwimpers op had. Deze mascara is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister

Etos: Max Volume 24 Hour EUR 5,99

Wat mij het eerste opviel aan deze mascara is dat hij stinkt. En niet zo’n klein beetje ook. Ik ruik nooit aan mascara’s, dat is natuurlijk helemaal niet nodig. Maar zodra je de mascara opendraait komt de lucht je tegemoet. Als je hem trouwens opbrengt (en de mascara weer dicht doet), is de geur snel verdwenen. De mascara bevat een middelgrote plastic borstel en hij belooft ons tot 24 uur lang volume. Deze mascara blijft echt heel erg goed zitten ondanks dat hij niet-waterproof is. ’s Avonds kreeg ik hem er echt bijna niet af! Wel jammer vind ik dat al mijn wimpers aan elkaar kleven door deze mascara, maar hij zorgt wel voor hele lange wimpers! Deze mascara is natuurlijk verkrijgbaar bij de Etos.

Essence: Maximum Length Mascara EUR 2,89

Deze mascara heeft een kleine borstel van plastic. Ook in deze mascara zitten ‘fibres’ die voor het verlengen van de wimpers moeten zorgen en ook moeten we volume van deze mascara krijgen. Ik vind deze mascara iets minder dan de voorgaande mascara’s. Mijn wimpers krijgen weinig volume en aan het einde van mijn wimpers zie je de ‘fibres’ wel zitten, maar ze verlengen mijn wimpers niet op een mooie manier! Jammer, want hij separeert mijn wimpers wel mooi. Deze mascara is verkrijgbaar bij Kruidvat en de Trekpleister. .
Essence: I love extreme ''crazy volume mascara'' EUR 2,79

Deze mascara van Essence heeft echt een hele grote borstel met heel veel mascara eraan. Hij heeft hele kleine plastic ‘puntjes’ waarmee je de mascara moet aanbrengen. Hij zou onze wimpers heel veel volume moeten geven. Nou, en of hij dat doet. Maar voor mij niet op een mooie manier, het leek wel of ik een plakkaat mascara op mijn wimpers had aangebracht. Na ongeveer twintig keer borstelen was ik het zat, mijn wimpers kon ik niet meer van elkaar af halen en mijn wimpers waren heel erg zwaar van de hoeveelheid mascara. Ik had wel volle wimpers, helaas wel met wat spinnenpootjes. Deze mascara is verkrijgbaar bij Kruidvat en de Trekpleister.

Miss Sporty: studio lash multi-action incrediball mascara EUR 3,99

De mascara van Miss Sporty heeft een speciaal borsteltje. Het is weer een plastic borstel met op de kop een bolletje. Daar zou je makkelijk je wimpers mee kunnen separeren en in de kleine hoekjes kunnen komen. Hij zou volume moeten geven, maar hij valt me best tegen. Hij verdeelt de mascara niet goed over de wimpers, waardoor je een raar wimper-effect krijgt. De wimpers gaan erg aan elkaar plakken, en met het borsteltje kreeg ik het niet voor elkaar om mijn wimpers te separeren. Jammer! Deze mascara is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen.

Catrice : The giant ‘extreme volume mascara waterproof’ EUR 4,59

Deze mascara van Catrice heeft echt een hele grote borstel, dat is waar ik van hou! Tenminste dat dacht ik. Maar de mascara heeft me teleurgesteld. Ik kreeg niet het gewenste volume waarop ik had gehoopt. In plaats daarvan had ik ‘hele korte’ wimpers vergeleken met de andere mascara’s en kreeg ik de mascara er ook bijna met geen mogelijkheid af. Nee, ik vind dit echt geen aanrader! Deze mascara is verkrijgbaar bij Kruidvat en de Trekpleister.

 De absolute winnaars zijn voor mij de Gosh mascara en de Catrice Lashes to kill mascara. Ik kreeg mooie volle wimpers van deze mascara’s zonder al te veel klontjes. De mascara’s hebben een fijne prijs en je krijgt er een goede kwaliteit voor terug.

Hebben jullie ook een fijne budget mascara en zit deze hiertussen? Of hebben jullie een andere favoriete mascara?

Deel dit artikel
Back to top