Reviews

MAC Heaux lipstick vs Catrice Ultimate Colour Matt-erial girl lipstick - dupe of niet?

Toen ik de informatie kreeg over de nieuwe producten van Catrice viel mijn oog vrijwel direct op de nieuwe Ultimate Colour lipstick met een matte finish en de naam Matt-erial girl. Deze donkerrode kleur deed mij behoorlijk denken aan de gewilde lipstick Heaux uit de Rihanna loves MAC summer collectie, zou het een dupe zijn? Komt de kleur overeen en kun je nu dus simpel aan een prachtige lipstick komen?

MAC Heaux EUR 18,50 & Catrice Ultimate Colour Matt-erial girl EUR 3,99
Heaux van MAC

was al heel snel uitverkocht, niet zo gek omdat de collectie van Rihanna zeer gelimiteerd beschikbaar was maar ook omdat de kleur echt heel mooi is. Heaux is een koele donkerrode kleur met een vleugje roze in een zeer matte finish, de zgn. retro matte finish. Ik ben er behoorlijk blij mee, ik hou van een matte lipstick omdat ik dat net iets minder opvallend vind, een glanzende lip met een felle kleur vind ik bij mijzelf toch nooit echt mooi. Geef mij maar een mat effect en daar zorgt Heaux echt voor! Maar Catrice dus ook met de matte Ultimate Colour lipstick in Matt-erial girl.


links Heaux en rechts Matt-erial girl
Exact hetzelfde is de kleur niet zoals je op de swatches hierboven kunt zien, maar Matt-erial girl lijkt wel erg op Heaux, compleet met matte finish. Heaux voelt heel wat droger aan op de lippen en is misschien een tikje matter, maar Matt-erial girl doet er echt niet voor onder. De kleur is net zo intens als Heaux, brengt makkelijk op (wel voorzichtig opbrengen omdat ze allebei zo gepigmenteerd zijn), draagt fijner dan Heaux doordat deze minder droog is en van een afstandje zul je vrijwel geen verschil kunnen zien.


Catrice Ultimate Colour lipstick Matt-erial girl


MAC lipstick Heaux
Heaux is net iets minder roze en gaat wat meer richting donkerrood dan Matt-erial girl, geen exacte dupe dus, maar wel in de buurt. Qua kwaliteit is Heaux beter, de Retro matte finish is echt enorm longlasting, zelfs na een normale dag inclusief eten en drinken zit de kleur nog vrijwel onaangetast op mijn lippen, amazing! Matt-erial girl verdwijnt zeker sneller van mijn lippen, maar voor een zeer betaalbare lipstick vind ik dat niet zo''n probleem, dan wil ik best een keertje extra bijwerken. 

Kortom, Matt-erial girl van Catrice lijkt me een prima, bijna dupe van MAC Heaux en dat voor een prijs van EUR 3,99, dat is natuurlijk niet gek! Je vindt Catrice Matt-erial girl nu in de schappen van Catrice bij het Kruidvat, Heaux is helaas niet meer te koop bij MAC (niet online en niet in de winkels) en komt de komende collectie van Rihanna X MAC ook niet meer terug, helaas. Wil je Heaux toch nog hebben, dan zou je eventueel kunnen kijken op Ebay, reken wel op vrij hoge prijs.....

Welke vind jij de mooiste? Vind je Matt-erial girl een goede dupe of wil je een kleur die nog dichter in de buurt komt van Heaux? Vind je het leuk om vaker van dit soort artikelen te zien?

Deel dit artikel
Back to top