Inspiratie & Tutorials

MAC In extra dimension - tutorial met Elke Willemen + swatches

We hebben er even op moeten wachten maar de In Extra Dimension collectie van MAC is nu eindelijk verkrijgbaar bij de Pro store en in de online shop van MAC. In deze collectie vind je zes prachtige blush kleuren, oogschaduws met een bijzondere glans en de oh-zo populaire skinfinishes. Senior Makeup artist Elke Willemen  van MAC maakte een hele draagbare lente look voor overdag met de verschillende producten uit de collectie. Ook gaf ze nog een aantal handige tips hoe je de producten het beste aan kunt brengen! Ben jij ook zo benieuwd naar de Skinfinishes en de tips van Elke? 


Fiery Impact
De prachtige skinfinishes...

Extra dimension skin finish Double definitionZestful

Opalesse

Lichtste kleur en donkerste kleur van Double Definition, Fiery Impact, Zestful en Opalesse

1. Breng de lichtste kleur van ''Definitely Defined'' skinfinish aan op het hoogste deel van het jukbeen en trek dit een klein beetje door richting de slapen zodat er een c-vorm ontstaat. Begin met een klein beetje en bouw dit geleidelijk op tot een subtiel resultaat.
2. Met een kwast breng je ''Definitely Defined'' aan op de neusbrug, iets boven de wenkbrauwen en  boven de lippen. Vervolgens gebruik je de blush ''At Dusk'' op de appeltjes van de wangen, hiervoor gebruik je de 128 Split Fibre Cheek Brush (EUR 34,00). Door te lachen komen deze appeltjes beter naar voren, breng de blush subtiel aan op de bovenkant van de appeltjes.

3. Begin met de donkerste kleur ''Smoky Mauve'' over het hele ooglid. Hier gebruikt Elke de 235 Split Fibre all over eye (EUR 37,00) voor. ''Smoky Mauve'' breng je aan op het bewegend ooglid en lichtjes in de arcade boog. Vervolgens vaag je met een blendingbrush de lichte kleur ''Opalesse'' aan in de arcadeboog over ''Smoky Mauve''.  Vervolgens breng je met de 235 Split Fibre all over eye (EUR 37,00) de kleur ''Smoky Mauve'' aan onder het oog, breng de oogschaduws aan in een vrij ronde vorm, dat is de trend momenteel.

4. Vervolgens breng je met een kleine kwast nog wat ''Opalesse'' aan in de binnenste ooghoek als highlighter voor een open blik. Tenslotte breng je nog wat mascara aan, Elke gebruikt hier de MAC Extended Play Lash (EUR 19,00) om de look compleet te maken.

En dit is het eindresultaat! Een frisse look voor overdag met een gezonde glow. Deze  paarse mauve kleur staat heel mooi bij de blauwe ogen van Esther
Wat een mooie collecties maakt MAC toch! Wij zijn vooral fan van de In Extra Dimensions Skinfinishes.. En we zijn niet de enige want in de online store waren ze net al uitverkocht, de voorraad wordt de komende dagen vast nog wel een keer bijgevuld dus kijk regelmatig even op de site of ze al op voorraad zijn. Wie weet kun je dan toch een mooi product weten te bemachtigen! 

In Extra Dimension is vanaf nu verkrijgbaar exclusief in de MAC Pro store (Heiligeweg te Amsterdam) en online in de webshop van MAC (helaas dus niet bij de andere verkooppunten zoals de Bijenkorf en Parfumerie Douglas. Welk product uit de In Extra Dimensions collectie staat er op jouw verlanglijstje?
Dank je wel voor het model staan, lieve Esther! Bekijk ook even haar eigen blog hier.
Deel dit artikel
Back to top