Algemeen

Rubriek - de beautygeheimen van lezeres Yvonne

Wij weten wel dat we lieve en mooie lezeressen hebben op Beautyscene, maar zou het niet leuk zijn om jullie wat beter te leren kennen? Wij vinden van wel, vandaar dat ik de lezersrubriek, waarin we onze lezeressen het hemd van het "beauty" lijf vragen, nieuw leven heb ingeblazen. Vandaag deelt lezeres Yvonne haar beautygeheimen met ons, lees je mee?

Wil je je even voorstellen en wat over jezelf vertellen?
Mijn naam is Yvonne, ik ben 28 jaar en woon samen met mijn vriend in Sliedrecht. Voor mijn 18de had ik amper interesse in beauty en droeg in zelden make-up. Dat is tegenwoordig wel anders. Op een twintigtal relaxzondagen per jaar na begin ik de dag standaard met mijn beautyritueel. Naast mijn liefde voor uiterlijke verzorging hou ik ook van winkelen, reizen en lekker eten. Mijn favoriete kledingmerken zijn Filippa K, Michael Kors, Diane von Furstenberg, DKNY, COS en Citizens of Humanity. Meestal draag ik een jurk en ga ik door het leven op hoge hakken, heel soms afgewisseld door jeans en een colbertje. Uiteraard nog wel steeds met killer heels eronder. Cuba, Thailand en Cambodja zijn mijn favoriete bezochte landen. Tijdens rondreizen loop ik trouwens overdag wel op Havaianas, op stiletto’s door de rimboe gaat zelfs mij te ver. Aanraders op culinair gebied zijn De Limonadefabriek in Streefkerk, The Red Sun en patisserie Tout in Amsterdam en Fred in Rotterdam, maar ook Shabu Shabu in Dordrecht is een goede plek voor fijn eten. Verder ben ik gek van voetbal en heel veel andere sporten kijken. Als Ajacied heb ik alle vertrouwen in een vierde kampioenschap op rij. Vroeger had ik jarenlang een seizoenkaart in de Amsterdam ArenA, tegenwoordig volg ik de meeste wedstrijden via Eredivisie Live. Ook heb ik een abonnement op Sport1, want Lionel Messi van FC Barcelona is mijn allergrootste held.

Hoe lang lees je al op Beautyscene en wat vind je het leukste om te lezen?
Vanaf 2010 ben ik me steeds meer gaan verdiepen in make-up en in dat jaar kwam ik ook via Google voor het eerst op Beautyscene terecht. Volgens mij las ik er voor het eerst over een nieuwe collectie van Lancome. Het leukste om te lezen vind ik de reviews en het bekijken van swatches. In mijn stash zit niets van merken als Sleek, Essence en Hema en eigenlijk ben ik meer geïnteresseerd in luxe, high end merken dan in budgetproducten. Net als Debbie ben ik gewoon een luxedier; I admit!

Welke producten of merken heb je ontdekt door Beautyscene?
MAC heb ik echt ontdekt door Beautyscene. Kwijlend keek ik naar de prachtige productfoto’s, om vervolgens heel hard naar de counter te rennen. In het echt vielen de producten zeker niet tegen. MAC is uitgegroeid tot mijn favoriete make-up merk, waar ik nu erg veel van heb. Vooral limited editions wakkeren mijn koopwoede aan. Rio, Lust én Adored heb ik pasgeleden dan ook allemaal in mijn digitale winkelmandje gegooid. Het zijn MSF 7,8 en 9 voor mij. Dankzij Beautyscene weet ik ook af van het bestaan van Nars en Tom Ford Cosmetics. Orgasm, Deep Throat, Albatross, Love Lust en Flush zijn stuk voor stuk prachtige blushes en highlighters waar ik met enige regelmaat naar grijp.

Wat zijn jouw favoriete producten op beautygebied?
Mijn favoriete producten? Dat zijn er veel! Prep + Prime Transparent Finishing Powder van MAC, Luminous Silk Foundation van Armani en Double Wear Foundation van Estee Lauder bijvoorbeeld. Too Faced Shadow Insurance is onmisbaar op de oogleden voordat ik er een oogschaduwpalette van Too Faced, MAC of Inglot bij pak. Het Freedom System Eyeshadow Palette van Inglot is fijn, ik ben vooral fan van de pearl finishes. Bare My Soul van MAC en Natural at Night van Too Faced gebruik ik ook vaak. Mijn all time favoriete mascara heb ik nog niet gevonden. Ik was jarenlang trouw aan Lancome Hypnose, maar wissel nu Diorshow en Estee Lauder Sumptuous Extreme af. Ik weet niet welke ik het beste vind. MAC Fluidline Blacktrack en het oogpotlood Buried Treasure zijn wel zekerheidjes, net als Make Up Forever Aquabrow in de kleur Ash. Op mijn wangen gaat een blush van Tom Ford, Nars of MAC, altijd met een vleugje MSF of Albatross erover. MAC lipstick in Modesty of Craving erbij op, afhankelijk van de ooglook, en ik ben klaar om te gaan. Ik ben trouwens ook een sucker voor parfums. Viktor & Rolf Flowerbomb, Chanel No.5, Valentino Valentina Eau Florale en Aqua di Parma Magnolia Nobile zijn momenteel favoriet, maar ik heb er nog veel meer. Ik moet eerst echt een fles opmaken, voordat ik weer een nieuwe koop. Hopelijk lukt het me.

Welke beauty producten neem jij (bijna) altijd mee als je de deur uitgaat?
Voor afspraken of uitjes buiten de deur belanden er opvallend weinig beautyproducten in mijn tas. Hooguit lipbalsem, lipstick en bij warm weer wat poeder om glimmen tegen te gaan. Ook op reis hou ik het bescheiden. In warme landen is (veel) gezichtsmake-up al snel overbodig en ik hoef tijdens rondreizen ook echt niet uit 8 oogschaduwpaletten en 12 lipglossen te kiezen. Ook bad- en doucheproducten en flessen parfum blijven thuis, testertjes volstaan. Des te leuker vind ik het wel om eenmaal thuis weer heerlijk met alle producten te rommelen. Ik kan me dan echt verheugen op het maken van smokey eyes en mijn scrub van Sabon en douchegel van Bath& Body Works weer te gebruiken.

Wat staat er op jouw beauty wishlist?
De Beautyblender staat hoog op mijn lijstje, de reviews die ik overal lees zijn overwegend lyrisch. Ook wil ik de Frantic Pink blush van Tom Ford nog graag aan mijn collectie toevoegen en hoop ik dat een bekende wellicht binnenkort naar Amerika of Dubai gaat, zodat diegene douchegels van Bath & Body Works voor me in kan slaan. Ik heb nog 2 flessen Dark Kiss en 1 fles Bali Mango staan, dus voorlopig hou ik het nog wel even uit. Mijn zinnen heb ik eveneens gezet op de parfums For Her van Narciso Rodriguez en Ange Ou Demon Le Secret van Givenchy, maar ja: eerst een flacon opmaken was de belofte aan mezelf. Gelukkig is Miss Dior al een heel eind op weg.

Heb je nog een handige tip voor ons?
Als tip zou ik willen meegeven om de kwasten van MAC te gebruiken. Goed gereedschap is het halve werk. De 187 en 188 duo fibre brushes zijn in mijn ogen onmisbaar voor het opbrengen van minzeralize producten en de 217, 239 en 224 pak ik dagelijks voor het maken van een ooglook. De Too Faced Shadow Insurance vind ik ook echt fijn, oogschaduw heeft daarna bij mij nooit meer gecreased. Tot slot: ik heb 27 nagellakken en die zijn allemaal van OPI. Dat heeft een reden; de substantie en het wijde kleurenspectrum zijn super! Met een laagje topcoat van INM Out The Door erover is het voor mij de beste nagellakcombinatie op de markt.

Wil jij ook een keer deze vragen beantwoorden en in deze rubriek verschijnen? Stuur dan jouw antwoord op de gestelde vragen, samen met minimaal vier foto''s (max. breedte 600 pixels) naar debbie@beautyscene.nl o.v.v. lezersrubriek. Ik ben erg benieuwd!

Deel dit artikel
Back to top