Inspiratie & Tutorials

Haar a la Máxima of Adele - een krakelingknot met veel volume

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken momenteel de overzeese gebieden en dat levert prachtige plaatjes op. De prachtige, zomerse outfits, maar ook haar en make-up van de koningin zien er altijd onberispelijk uit. Hoe doet ze dat toch? Dat is helemaal niet zo moeilijk, als je maar voldoende haarspeldjes en haarlak bij de hand hebt (oh ja, een handige kapster of vriendin helpt ook!). Deze mooie haardracht met bijzondere krakelingknot is binnen 10 minuten gemaakt. 

Eergisteren kreeg ik het verzoek om een tutorial te maken van deze haarstijl, maar jullie weten natuurlijk dat ik zelf geen held ben in dit soort dingen. Gelukkig heb ik wel een geweldige kapster, meerdere zelfs en die heb ik direct ingeschakeld. De volgende ochtend zat ik al vroeg bij Conny om haar tips op te schrijven, maar ja...het was natuurlijk nog veel leuker als ze het even voordeed bij mij? En zo liep ik er gisteren ongeveer net zo bij als onze koningin, wel in jeans & panterprintvest maar dat mocht de pret niet drukken!
 
Wat heb je nodig:
  • een dik haarelastiek
  • ongeveer 20 haarspelden (buig een aantal iets uit elkaar)
  • een toupeerkam of -borstel
  • hairspray met medium hold en een lichte glans
  • eventueel wat molding cream om het haar gladder te maken
  • glansspray voor een mooie finish
1. Vochtinbrengende shampoo

Bij een bezoek aan een warm land zoals Sint Maarten en Saba is het belangrijk om het haar goed voor te bereiden, omdat het haar snel pluizig kan worden. Gebruik dus een vochtinbrengende shampoo en conditioner (ik kies dan voor de Moisture repair van Moroccanoil) en spray wat anti-frizz (mijn favoriet is de Frizz control van Moroccanoil) in het vochtige of droge haar. Laat het goed drogen en gebruik eventueel de föhn. Je kunt deze coupe ook prima maken met haar wat niet helemaal schoon is, dan is het meestal wat steviger.

2. Toupagekam

Met een goede toupagekam - of borstel (Zenner by Tom heeft een hele fijne) toupeer je de bovenste laag van het haar tot het bijna recht overeind staat. Borstel het haar voorzichtig glad, waarbij je eventueel wat molding cream (L’Oreal Studioline #TXT01 of de nieuwe Moroccanoil molding cream zijn daar fijn voor) gebruikt om het gladder te maken. Maak vervolgens een lage staart en zet die vast met een stevig elastiek, natuurlijk een speciaal haarelastiek die het haar niet beschadig.


3. Zes plukken
Verdeel de staart in ongeveer zes plukken (afhankelijk van de dikte van jouw haar) die je elk bespuit met haarlak (kies een soort die niet hard wordt, maar het haar wel stevig maakt, Moroccanoil heeft een hele fijne hairspray, echt een aanrader), maak dan een lus van het haar en zet dat vast met een speldje. Zorg dat je nog ruimte in de lus overlaat om de andere lussen haar er doorheen te halen.

4. Krakeling

Pak weer een pluk van de staart en maak opnieuw een lus die je door de eerste heen haalt, zet die ook weer vast met een speldje. Op deze manier ga je verder met alle plukken en maakt zo een knot in de vorm van een krakeling of bolus. Vergeet tussendoor niet nog wat extra hairspray te sprayen, om de lussen mooi op hun plaats te houden. Zorg dat alle uitstekende haren glad liggen met een beetje molding cream en maak alles af met een glansspray (Glimmer shine van Moroccanoil).


5. Krullen
Dit Maxima kapsel is prima te maken met half lang steil haar, maar ook als je krullen of slag hebt moet dit lukken. Om de lussen mooier te laten vallen zou je eerst ook het haar wat kunnen krullen met de krultang, maar echt nodig is het niet. Ik ben in elk geval blij met mijn Maxima-coupe! Dank je wel, lieve Conny!

Dit is toch prima om te doen? Zelf wordt het een beetje lastig, maar als je wat hulp hebt van een moeder, vriendin, buurvrouw of kapster dan moet het zeker lukken. Dit is ook een prachtig kapsel voor een bruidje, het blijft gegarandeerd lang en goed zitten. Conny heeft ervoor gekozen om mijn haar flink te touperen en glad naar achteren te borstelen, je kunt het eventueel ook wat lossen houden aan de voorkant en een zijscheiding zou ook prima staan. 

het resultaat nog even van dichtbij, dank je wel Conny en het team van kapsalon Your Style in Puttershoek!
Vind je het leuk om dit soort haartutorials vaker te zien? Ik denk er aan om wat feestelijke kapsels te bedenken samen met mijn kappers en daarvan korte tutorials op film te maken. Heb jij nog leuke ideetjes? Let me know!
Deel dit artikel
Back to top