Inspiratie & Tutorials

Must see - de jongste aanwinst in beauty-land

Jonge meiden over de hele wereld laten zich tegenwoordig inspireren door de beautyguru's die we zien op YouTube. Misschien is jouw dochter ook wel zo'n meisje dat zich "opmaakt" voor de webcam, waarbij ze heerlijk kletst net als haar idool Beautynezz of NikkieTutorials. Heerlijk om te zien! Hebben jullie trouwens al de jongste aanwinst in beauty-land gezien? Zij gaat een grote toekomst tegemoet, dat moet je even zien!

Je begrijpt het waarschijnlijk al, dit is een video die in scene is gezet door Plan Nederland om aandacht te besteden aan de uitbuiting van jonge kinderen wereldwijd. Met deze video hoopt Plan Nederland ons allemaal weer even goed wakker te schudden, dit gebeurt namelijk echt, iedere minuut van de dag weer worden er jonge meisjes (en jongens) seksueel misbruikt en onderdrukt.

 

Naar schatting worden jaarlijks 1,8 miljoen (!!) kinderen slachtoffer van seksuele uitbuiting, zij worden door volwassenen misbruikt om geld mee te verdienen, het is echt te walgelijk voor woorden. Het gaat hier in veel gevallen om meisjes in de puberleeftijd, maar soms ook nog veel jonger. Deze meisjes komen veelal uit kwetsbare groepen, hun ouders zijn vaak arm of overleden of de kinderen wonen in een land dat getroffen wordt door oorlog of natuurrampen. Helaas lopen kinderen die momenteel als vluchting Europa binnenkomen ook gevaar om in de handen van deze vreselijke uitbuiters terecht te komen.

De gevolgen van de seksuele uitbuiting van kinderen zijn vreselijk, zo kunnen ze besmet worden met HIV/AIDS, mishandeld worden door hun uitbuiters en houden ze vrijwel allemaal psychische trauma's aan dit misbruik over. Ze zijn voor het leven getekend en dat zou echt niet mogen gebeuren. 

 

Gelukkig zetten organisaties zoals Plan Nederland zich in om de seksuele uitbuiting van kinderen tegen te gaan, we hebben tenslotte niet voor niets onder artikel 19 van het VN Verdrag voor de Rechten van het Kind vastgelegd dat kinderen recht hebben op bescherming tegen alle vormen van geweld, of dit nu lichamelijk, geestelijk of seksueel geweld is. Maar die organisaties hebben onze hulp nodig, op alle fronten!

Zo kun je Plan Nederland financieel ondersteunen (SMS MEISJE naar 4333 voor 3 euro), maar is het net zo belangrijk om misstanden die je zelf waarneemt aan te pakken en/of te melden. De campagne "Don't look away", die Plan samen met het Ministerie van Veiligheid en Justitie, verschillende kinderrechtenorganisaties en de reisbranche voert,  is gericht op sekstoerisme en juist in deze campagne is onze hulp nodig. Ben je op vakantie in landen als Thailand, India, Brazilië, Domicaanse republiek en de Filipijnen en neem je signalen van sekstoerisme waar? Meld dit dan bij het meldpunt Kindersekstoerisme dat samenwerkt Plan Nederland. Dit kun je overigens ook doen als je er hier in Nederland achterkomt dat iemand zich eraan heeft schuldig gemaakt, want ook dan kan iemand gestraft worden.

Meer informatie kun je vinden op de website : www.meldkindersekstoerisme.nl

In de groen gekleurde landen komt kindersekstoerisme voor

 

Houden we allemaal onze ogen goed open? Ook als we op vakantie zijn? Sluit je ogen niet voor de misbruik van kinderen, je wilt toch niet op je geweten hebben dat er ergens een kind getraumatiseerd voor het leven wordt? Help mee door een SMS met "MEISJE" te sturen naar 4333 (3 euro per SMS). Meer informatie vind je hier : www.plannederland.nl

Deel dit artikel
Back to top