Fashion

Dit zijn 4 tips om als lange man de perfecte truien en shirts te vinden

Dit zijn 4 tips om als lange man de perfecte truien en shirts te vinden

Voor lange mensen is het altijd lastig om de goed passende truien en shirts te vinden. Veelal zijn de standaardmaten in reguliere winkels niet geschikt voor de langere lichaamslengte. Het is voor niemand fijn om met te kleine kleren rond te lopen. Gelukkig bestaan er merken en winkels die zich richten op kleding voor lange mensen. In dit artikel delen we vier handige tips om truien te vinden die speciaal zijn ontworpen voor lange mensen.

Zoek naar merken en winkels die zich richten op lange maten

Een goede eerste stap bij het vinden van truien voor lange mensen is het zoeken naar merken en winkels die speciale lange maten aanbieden. Er zijn verschillende merken die zich specifiek richten op kleding voor lange mensen, zoals onder andere Girav. Dit merk biedt een breed scala aan truien en shirts in extra lange maten aan. Daarnaast zijn er ook reguliere winkels die een speciale sectie hebben voor lange maten. Het is de moeite waard om deze merken en winkels te verkennen, omdat zij vaak een grotere keuze hebben in truien die perfect passen bij jouw lengte.

Let op de lengte en de pasvorm

Bij het kiezen van een trui is het belangrijk om niet alleen te letten op de lengte, maar ook op de pasvorm. Een trui die lang genoeg is, maar te wijd zit, kan er slordig uitzien en je lichaamsvorm niet flatteren. Kijk daarom naar truien met een slanke pasvorm die je lichaam mooi volgt. Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op de lengte van de mouwen. Te korte mouwen zijn vaak een probleem voor lange mensen, dus zorg ervoor dat de mouwen lang genoeg zijn.

Kies voor materialen met stretch

Een andere handige tip bij het vinden van truien voor lange mensen is om te kiezen voor materialen die stretch bevatten. Longfit overhemden die gemaakt zijn van stoffen zoals katoen en wol met een beetje stretch zorgen ervoor dat de trui beter aansluit op je lichaam en comfortabeler aanvoelt. Stretch materialen passen zich ook beter aan aan de lengte van je armen en romp, waardoor de trui niet te kort lijkt. Let bij het winkelen op het etiket om te controleren of de trui stretch bevat.

Overweeg maatwerk

Als je echt moeite hebt om truien te vinden die lang genoeg zijn, kun je overwegen om kleding op maat te laten maken. Er zijn verschillende online winkels en kleermakers die maatwerk aanbieden. Door je maten op te geven, kunnen zij een trui speciaal voor jou maken die perfect past bij jouw lichaam. Maatkleding kan wel duurder zijn dan reguliere truien, maar het is een investering die de moeite waard kan zijn als je vaak problemen hebt met de pasvorm van standaardmaten.

Deel dit artikel
Back to top