Inspiratie & Tutorials

Onze Nederlandse YouTube trots : NikkieTutorials

Zo af en toe ga ik, als rechtgeaarde make-up liefhebber, even speuren op YouTube naar leuke, mooie make-up  tutorials. Het is zo leuk om te zien wat een prachtige, bijzondere make-up creaties de "guru''s" maken. Tijdens één van die speurtochten kwam ik een meisje tegen die werkelijk prachtige looks maakt, NikkieTutorials. Maar wat ik het allerleukste vond, ze komt "gewoon" uit Nederland!! Ze maakt wel tutorials in het Engels, maar is eigenlijk een rasechte Brabantse....van nog maar 15 jaar. Lees snel verder om meer over haar te weten te komen! Omdat ik toch wel een beetje nieuwsgierig aan het worden was naar wie er achter die mooie looks/tutorials zat, heb ik via Twitter contact met Nikkie (haar echte naam) gezocht! En toen werd ik zo mogelijk nog enthousiaster, want wat een schat van een meid is dit zeg! Echt een lieverd, die werkelijk overloopt van passie voor make-up en het maken van mooie looks. Nikkie is iets meer dan een jaar geleden begonnen met het plaatsen van video-tutorials op YouTube, dat is een heel groot succes gebleken, want op dit moment heeft zij maar liefst 14.281 abonnee''s en zijn haar meest recente Halloween tutorials wel door 100.000 mensen, wereldwijd, bekeken! Een knappe prestatie, zeker voor een meid van nog maar 15 jaar uit ons kleine kikkerlandje! Ik heb via de mail een aantal vragen aan haar gesteld, zodat jullie wat meer over haar weten en haar tutorials met nog meer plezier zullen gaan bekijken, op naar het interview met Nikkie..... Nikkie, de lezeressen van Lushious Beauty  en ik zijn reuze benieuwd naar je, kun je misschien wat meer over jezelf vertellen?

Ik ben Nikkie, en ik ben 15 jaar. Ik woon zo''n 20 minuutjes van Eindhoven af. Op dit moment zit ik in mijn examenjaar van VMBO T. Spannend! Maar ik heb er best wel vertrouwen in. Hier in dat zuiden ga ik met vriendinnen naar de bios, logeren, shoppen. Al om al leef ik een heel prettig leventje!
Hoe kwam je erbij om make-up tutorials te gaan maken en op YouTube te plaatsen en  hoe oud was je toen?
Op een dag was ik ziek thuis en was er een The Hills weekend break op MTV. Daar gingen we, Ik was verslaafd aan The Hills! Ik vond Lauren Conrads'' haar altijd zo mooi, dus ik dacht eventjes googelen. Al snel kwam ik een heleboel makeup tutorials tegen voor Lauren''s makeup. En iets daarin fascineerde me. Ik was 13 en ging steeds meer makeup kopen. Tot dat ik op mijn 14e dacht..Ik ga dit ook doen! En daar ging ik, elke zaterdag een video opnemen, bewerken en online zetten!
En dat doe je hardstikke goed! Maar vertel eens waarom je tutorials maakt in het Engels, daar ben ik wel benieuwd naar?
Dit was een hele bewuste keuze die ik had gemaakt. Ik had mezelf beloofd dat, als ik uiteindelijk genoeg moed had verzameld om dit te doen..doe ik het goed! Ik keek op naar deze amerikaanse vrouwen die het zo mooi deden, Ik dacht: ''Ik doe het ook gewoon engels!''. Op die manier kon ik meer mensen bereiken met wat ik wilde doen, en was het goed voor mijn talenknobbel.
Jij hebt vast ook wel favoriete YouTubers? Kun je er een paar met ons delen?
Oh! dan is het nog moeilijk om bij een paar te blijven. Ik heb in het afgelopen jaar heel veel talent gezien. Ik heb vrienden gemaakt. En dan wil ik zekere deze mooie dame even introduceren. Chanel/Nelloxxy op YT. Met haar kan ik echt alles bespreken, en ze is ook zo goed in dit allemaal! Verder houd ik ook gewoon echt van men amerikaanse beauty''s haha. Petrilude, Iwanted2c1video, Juderivera, Jeanfrancoiscd, Vintageortacky, MakeupXA. Maar dat zijn echt een paar van mijn ulta favs. Ik heb natuurlijk nog veel meer mensen waarop ik ben geabboneerd.
YouTube is geweldig, maar er zijn soms ook wel minder leuke kanten, kun je aangeven wat zijn de leuke en minder leuke kanten zijn van jouw succes op YouTube?
Als ik aan de leuke kanten denk, zie ik al die lieve comments die mensen elke keer weer voor je achterlaten. Het is echt niet te geloven hoe lief sommige mensen kunnen zijn. Ze zijn er voor je, en kijken elke keer opnieuw naar je. Natuurlijk heeft YT ook zijn minder leuke kanten. We hebben de bekende haters. Ze proberen je helemaal gek te maken. Ze vernederen je, en geven niks om je gevoelens. Maar daar heb ik 1 hele goede tip voor: ''Poep aan hebben, en doorgaan!''.
You Go Girl!! je hebt helemaal gelijk hoor! Als je nu jouw eerste/oudste filmpjes terugziet, wat vind je daarvan? Wat is jouw favoriete tutorial (die je dus zelf hebt gemaakt) en waarom?
Wow wat een verschil zeg. Ik ben in het jaar dat ik YouTube filmpjes ben gaan maken, gaan afvallen. Ik was het zat altijd dat dikke propje te zijn. Ik ben nu 20 kilo afgevallen, maar er mag meer af hoor! Als ik naar mijn eerste filmpje kijk, zie ik een verlegen, onzeker meisje. Kijk ik naar mijn nieuwere videos, zie ik een spontane meid die lol heeft in wat ze doet, No matter what people think about it. Ik heb zo mijn favorieten als het gaan om mijn eigen videos. Ik vond de Halloween Series echt GEWELDIG om te doen. Daarom is denk ik ook de Zombie tutorial mijn favoriet. Maar de Kertmis Series waar ik nu mee bezig ben, vind ik ook zo leuk.
Vertel eens wat zijn jouw favoriete make-up merken? Welke producten zijn echte "holy grails" en kun je niet meer zonder?
Na een jaar lekker veel makeup kopen, heb ik nu wel wat favorietjes. MAC! Echt ik kan gewoon niet zonder. De kwaliteit is gewoon zo goed. Elke keer weer. Ook heb ik in al die tijd wat kleinere merken gevonden, die ik zeker de moeite waart vind. Heavenly Naturals bijvoorbeeld. Die pigments zijn echt een genot. Maar ook kan ik niet zonder mijn drogisterij mascaras zoals L''Oreal, MaxFactor, GOSH! Zolang het resultaat mooi is, ben ik een fan.
Wat wil je in de toekomst gaan doen? Ga je verder in de make-up artistry of ga je een heel andere kant op? Wat is jouw droom?
Het lijkt me echt helemaal geweldig om later 1 van DE makeup artists te zijn hier in Nederland, of wie weet in het buitenland? Ik wil zeker verder met de makeup artistry, hierin kan ik gewoon al mijn gevoelens kwijt. Men gedachtengaan gewoon helemaal weg als ik hiermee bezig ben. Wie weet een eigen makeup merk, dat zou echt een droom zijn!
En dan heb ik nog een persoonlijk verzoekje : wil je meer tutorials gaan doen voor jouw Nederlandse fans? Misschien wel op een ander kanaal? Ik denk namelijk dat je erg veel Nederlandse meiden en vrouwen hiermee een heel groot plezier zou doen.
Hele leuke vraag! Ik zit hier de laatste dagen heel erg veel aan te denken. Ik vind het super leuk om af en toe een Nederlandse tutorial te maken. Ik heb er nu 2 gehad, en ik moet zeggen, dat beviel me meer dan goed. Er komen er in de toekomst zeker nog meer! En wie weet dat ik op een dag zeg, zo gaat het niet langer. Ik maak een nieuwe channel erbij voor mijn nederlandse kijkers. Ik wil echt even iedereen bedanken, voor alle steun en het geloof in mij! Dankjulliewel.

Jij bedankt, Nikkie, voor dit leuke interview! Zoals gezegd, vind ik je een schatje en vind ik jouw tutorials echt erg mooi en leuk! Ik kan iedereen echt aanraden om de tutorials van Nikkie eens te gaan bekijken, ik weet zeker dat jullie er veel inspiratie uit zullen halen! De meeste van de tutorials zijn in het Engels (nou ja, eigenlijk meer Amerikaans) omdat Nikkie dus meer buitenlandse abonnee''s heeft dan Nederlandse. Mijn complimenten trouwens over haar vlekkeloze Amerikaans dat ook heerlijk "over the top" is! Ik hou daar wel van hoor! En dan heb ik ook nog iets heel leuks voor jullie, Nikkie heeft namelijk speciaal voor de lezeressen van Lushious Beauty (nou ja, ook voor alle andere liefhebbers) een Nederlands-talige tutorial opgenomen met een prachtige pin-up look die erg mooi is om te zien en vrij eenvoudig om te maken, zeker met de goede uitleg van Nikkie. Geniet van de video en abonneer je natuurlijk direct op het YouTube-kanaal van Nikkie via www.youtube.com/nikkietutorials ! En wie weet horen we nog wel meer van Nikkie op Lushious Beauty? Heb je vragen aan haar, zet ze in een comment en ik zal vragen of Nikkie ze wil beantwoorden. Bijdrage van Lushious Babe

Deel dit artikel
Back to top