Nagel & Handen

Nagelriemolie: wie, wat, waar?

Nagelriemen zijn redelijk kwetsbaar en kunnen wanneer je ze niet (goed genoeg) verzorgt al snel droog worden. Vaak ontstaan er ook velletjes rondom de nagelriemen waarvan het lastig is om daar vanaf te blijven. Hoe lastig het ook is: Probeer er niet aan te zitten, want dat maakt het alleen maar erger. Knip je nagelriemen nooit. Nagelriemen zijn namelijk een bescherming voor de nagelwortel/matrix. Op het moment dat je een nagelriem verwijderd is deze bescherming weg en kunnen er snel ontstekingen ontstaan.In principe zou het (vrijwel) dagelijks insmeren van nagelriemen moeten volstaan. Dit kun je onder andere doen met een paar druppeltjes nagelriemolie. Smeer jouw nagelriemen in, en masseer de substantie in tot het volledig is opgenomen. Heel precies hoef je trouwens niet te werken, want het is helemaal niet erg wanneer er een beetje olie op de nagel terecht komt, sterken nog: nagels zijn er dol op! Je kunt trouwens ook gewoon nagelriemolie gebruiken wanneer je nagellak op hebt, dit zal de nagellak niet schaden.

Er zijn speciale tools die je kunt gebruiken om je nagelriemen naar achteren te drukken. Gebruik die niet te vaak. Een nagelriem die goed gevoed en soepel is hoef je niet naar achteren te drukken omdat deze al los zit. Op het moment dat jouw nagelriemen hard zijn en vast zitten aan de nagelplaat kun je ervoor kiezen om een keer per week je nagelriemen heel voorzichtig naar achteren te duwen. Zorg in dit geval wel altijd dat je nagelriemen eerst flink zijn ingesmeerd met nagelriemolie.

De Sally Hansen Vitamin E Nail & Cuticle Oil ( EUR 8.99 - 13 ml) bevat natuurlijke essentiele olie zoals tarwe kiemen, abrikozenpitten en saffloer olie. Het is een enorm fijn product dat na het intrekken niet vettig aan blijft voelen en de nagelriemen glad en soepel maakt. Het gebruik van dit product kun je verdelen in (probleem) oplossen en onderhouden. In het eerste geval is het de bedoeling dat je de olie gebruikt als kuur.

Breng het product dagelijks aan op de volledige nagel en nagelriemen. Het restant kun je inmasseren tot de nagel de substantie volledig heeft opgenomen. Wanneer jouw nagelriemen gezond en soepel zijn kun je het product blijven gebruiken op momenten waarop je dat nodig vindt.
Dr Haushcka
heeft een enorm fijne Neem Nageloliestift (EUR 10.95 - 4 ml) in het assortiment. Dit product versterkt en verzorgt. Ik vind het zelf prettig om een dergelijk product dagelijk te gebruiken, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een aantal malen per week je nagelriemen te verzorgen. Dit product is enorm handig voor onderweg, mede dankzij het handige formaat.

De nieuwe praktische applicator is ideaal en werk zeer secuur. Oefen een lichte druk op de punt uit en applicator geeft precies de benodigde hoeveelheid Neem Nagelolie af. Door nagellak kan de tip van de applicator op den duur gaan verkleuren maar dat is geen probleem want de verpakking bevat drie reservepunten die je makkelijk kunt verwisselen. De geur is licht citroen achtig en de substantie trekt lekker snel in. Absoluut de aanrader voor in jouw handtas.Jullie hebben nog niet zo lang geleden mijn artikel kunnen lezen over de OPI Avoplex lijn. Deze lijn bevat onder andere de fijn Avoplex Cuticle Oil to Go (EUR 10.95 - 7 ml). Dit product heeft een oil/gel structuur en bevat onder andere vitamine E, avocado olie en druivenpitolie. Het product zorgt zeer snel voor soepele, gezonde nagelriemen en ruikt simpelweg fantastisch, lekker fruitig!

Het tubetje heeft een klein penseeltje waarmee je de gel zeer nauwkeurig kunt aanbrengen op de nagelriemen en is daardoor net zoals de Dr. Hauschka variant enorm prettig voor onderweg. Je kunt de olie meerdere malen per dag aanbrengen, masseer deze even kort in, zodat het product nog sneller door de huid wordt opgenomen. Geen tijd om in te masseren, geen probleem, het product trekt zo snel in dat je bijna niet met je ogen kunt knipperen en dat is wel erg fijn.
Dashing Diva
ontwikkelde naast de mooie nagellaklijn ook een aantal prachtige verzorgingsproducten. De Cuticle nectar (EUR 9.95 - 15 ml ) is een heerlijke aromatische nagelriembehandeling verrijkt met verschillende vitamine en mineralen.

De nagelriemolie dringt diep door, voedt en verzorgt de natuurlijke nagels en nagelriemen en zorgt voor behoud van flexibiliteit. De geur van deze variant is buitengewoon lekker en doet mij denken aan abrikozen. De olie is wat dikker van structuur en makkelijk aan te brengen met het pipetje. Je mag dit product ook dagelijks gebruiken, maar dat is door de volle samenstelling misschien niet nodig.
Ook China Glaze heeft een enorm fijne nagelriemolie in de vorm van de Orange Cutticle Oil (EUR 6.25 - 14 ml). Deze olie dringt diep en snel door om de nagelriemen te verzachten en geeft de natuurlijke nagel extra flexibiliteit en sterkte. De speciale samenstelling van vijf voedende olien, jojoba, rijstzemelen en antioxidantrijke Vitamines A, C en E helpt droge en beschadigde nagelriemen te herstellen.

Jullie weten vast nog wel dat ik dol ben op de geur van sinaasappel, dus dat zit bij deze variant helemaal goed. Bijzonder trouwens dat de Botanische extracten in deze nagelriemolie zorgen voor een natuurlijke antiseptische werking, mooie meegenomen. De nagelolie voelt lekker licht aan, kan dagelijks gebruikt worden en trekt razendsnel in. De prijs is trouwens ook zeer aantrekkelijk.
Tot slot wil ik jullie voorstellen aan de Impulss Nail Oil (EUR 5.99 - 6.5 ml). Deze nagelriemolie is verrijkt met amandel en jojoba-olie. Het product hydrateert en verbetert de conditie, niet alleen van de nagels maar ook van de nagelriemen. Dit product werkt erg fijn tegen droge nagels, vooral wanneer je op de volledige nagel aanbrengt. Ook dit product kun je dagelijks gebruiken, het is licht en trekt snel in waardoor je al snel weer door kunt gaan met jouw dag!
Kunnen jouw nagelriemen wel een klein beetje extra verwennerij gebruiken? Smeer dan een dikke laag creme op je nagelriemen en laat deze vervolgens even intrekken (bijvoorbeeld tijdens het kijken van een film). Je zult verbaast zijn over de hoeveelheid creme die je na een half uurtje terug ziet. Het resterende beetje creme kun je dan nog even goed in masseren en het resultaat is heerlijke zachte en mooie nagelriemen.

Deel dit artikel
Back to top