Nagel & Handen

NOTD - Essence Studio nails nail fashion stickers

Lieve lezers, vandaag ga ik eens aan de gang met "nail art"! Vooropgesteld: ik ben geen nailart specialist, ik vind het erg leuk om zo nu en dan iets ‘anders’ met mijn nagels te doen maar heb er simpelweg geen geduld voor. Gelukkig hebben verschillende merken handige & leuke oplossingen voor ongeduldige types zoals ik. De nieuwe Essence Studio nails nail fashion sticker zijn in dit geval een uitkomst. Lees snel verder voor meer informatie!

De nagelstickertjes zijn verkrijgbaar in 4 verschillende patroontjes en hebben gemeen dat ze allemaal semi transparant zijn. Een verpakking bevat in totaal 14 gel-stickertjes in verschillende formaten. De stickers zijn (uiteraard) voor eenmalig gebruik. Voordat je de nagelstickers gaat gebruiken is het verstandig om even wat ‘gereedschap’ te verzamelen. Om de nagelsticker missie te laten slagen heb je nodig: nagelstickertjes, vijl, schaar, nagellakremover, wattenschijfjes, buffervijl (eventueel).


Natuurlijk heb ik ook wel een aantal tips voor jullie om te zorgen dat de stickers goed op de nagels terecht komen:

  • Zorg er altijd voor dat je nagels schoon en glad zijn.
  • Verwijder je nagellakresten met remover en was je handen daarna met water en zeep om er zeker van te zijn dat je nagels vetvrij zijn.
  • Zijn je nagels wat ribbelig dan kun je ervoor kiezen ze te egaliseren met een buffervijl. Gebruik een buffervijl trouwens niet te vaak, één keer per 4 tot 6 weken is absoluut voldoende, al mag je de polijstkant wel vaker gebruiken.
  • Mochten je nagelriemen een klein duwtje kunnen gebruiken zorg er dan voor dat ook deze even behandeld zijn voordat je de nagelstickers aanbrengt.

Bekijk van tevoren even welke nagelstickers er bij het formaat van jouw nagels passen, dit scheelt ook weer tijdens het aanbrengen. Op het moment dat je nagels glad en vetvrij zijn kun je de nagelstickers een voor een aanbrengen. Plaats de sticker een paar millimeter van de nagelriem af en strijk deze in het midden van de nagel in een beweging glad. Herhaal dit aan beide randen.

De nagelstickers zijn voor mijn nagels aan de korte kant, ik heb een stukje van mijn nagels af moeten vijlen om ze te kunnen gebruiken. Heb jij kortere nagels dan is het waarschijnlijk nodig om na het plakken een stukje van de sticker af te knippen met een schaartje. Kijk altijd even naar de achterkant van je nagel zodat je niet per ongeluk in jouw nagel knipt. Knip de sticker af vlak boven de nagel. Vervolgens vijl je het restant van de sticker weg.

Essence geeft aan dat de stickertjes dagen kunnen blijven zitten, ik moet bekennen dat ik geen tijd heb om dit dagen te testen. Het verwijderen gaat trouwens net zo makkelijk als het aanbrengen. Je trekt de nagelstickers simpel en snel weer van jouw nagels af zonder kleerscheuren, lijmresten of beschadigingen. Denk er wel even aan dat je geen nagelriemolie gebruikt, want dan laten de gel-stickertjes direct los!

Deze Studio nails nail fashion sticker (4 designs) kosten EUR 1,99 per set en zijn net al alle andere producten uit het Studio Nails assortiment van Essence onderdeel van het vaste assortiment bij de grotere filialen van Kruidvat.

Deel dit artikel
Back to top