Reviews

Sisley super solaire & sunleÿa sun care - bescherm jij je goed tegen de zon?

Geloof me, ook ik ben weleens sceptisch als ik producten binnenkrijg van merken. Natuurlijk, hun producten zijn altijd de beste, het meest doeltreffend, van hoge kwaliteit en natuurlijk de oplossing voor al onze problemen. Wat moet je ook anders vertellen als fabrikant? Toch heb ik inmiddels wel geleerd dat merken ook gewoon weleens gelijk kunnen hebben, soms zijn producten ook echt heel fijn, goed en doeltreffend. Zo ook de prachtige, maar dure, Sisley zonneproducten waarmee ik jullie even kort kennis laat maken.

Waarom was ik nu zo sceptisch? Eerlijk gezegd door de enorm hoge prijs van de producten, want zelf nu zelf een anti-aging after sun van EUR 155,00 of een lichaamsbescherming met SPF15 van EUR 105,00? Is dat het nu echt waard? Dat is natuurlijk een vraag die altijd persoonlijk blijft, heb je dit bedrag over voor een beschermend product? Laat ik vooral eerst beginnen met wat te vertellen over de Sisley zonneproducten. Tenslotte zijn jullie daar vast het meest nieuwsgierig naar.

Sisley tinted body sun glow gel EUR 74,50 & Self tanning hydrating facial skin care EUR 91,00

De Sisley Solaire range bestaat uit 2 delen, de zgn. Super solaire producten en de Sunleÿa producten. Er zijn producten voor zowel gezicht als lichaam te vinden en daarnaast zou je ook de selftan/zelfbruiner producten kunnen scharen onder de zonneproducten. De producten van Sisley beschermen zowel tegen UVA (deze veroorzaken "aging" ofwel huidveroudering) als UVB (deze veroorzaken "burning" ofwel verbranding" straling, maar zijn daarnaast ook zeer verzorgend voor de huid. De producten zijn voorzien van hoogstaande, veelal chemische filters die elk bekend staan om hun langdurige bescherming tegen de zon. Ik heb de ingrediëntenlijsten van de producten goed bekeken en de onuitsprekelijke ingrediënten stuk voor stuk opgezocht, ze staan allemaal als zeer betrouwbaar te boek. De beschermende producten voor het lichaam bevatten wel oxybenzone, een ingrediënt dat door sommige mensen wordt gemeden omdat het opgenomen kan worden in het lichaam. Binnenkort zal ik een deel van de producten iets uitgebreider reviewen, mits ze de test zullen doorstaan.
De producten van Sisley zijn ook voorzien van antioxidanten die direct de vrije radicalen aanpakken die ontstaan bij blootstelling aan de zon, ze worden op een veilige manier onschadelijke gemaakt nog voor ze schade hebben kunnen aanrichten. Om de huid te hydrateren en verzorgen, zijn krachtige, plantaardige werkstoffen zoals karitéboter en komkommer toegevoegd.

Sisley Body sun oil SPF 6 EUR 81,00 & Body sun care SPF 15 EUR 105,00

De afgelopen tijd heb ik verschillende van de producten getest, jammer genoeg hebben we in Nederland nog niet echt veel zon gezien, dus de ultieme test zullen de producten pas in Gran Canaria ondergaan over enkele weken.
Maar hoe kun je zonproducten nu eigenlijk testen? Natuurlijk, ik kan jullie vertellen hoe ze aanvoelen op de huid, of het product snel intrekt, of het plakt en ook kan ik vertellen hoe het ruikt. Natuurlijk zou ik kunnen uittesten hoe lang het duurt voordat ik verbrand of kan ik het verschil laten zien tussen onbeschermd en beschermd zonnen. Helaas, dat soort testen gaan mij net iets te ver, de review blijft dus een beetje oppervlakkig. 

Sisley Broad spectrum facial sunscreen SPF50+ EUR 118,00 & Facial sun care SPF 10 EUR 145,00

Wat ik jullie nu wel kan vertellen is hoe belangrijk het is om je goed te beschermen tegen de zon, zeker als je van plan bent om lekker te gaan zonnebaden op jouw vakantie. Wil je toch met een bruin kleurtje thuiskomen, maar ook jouw huid goed beschermen, hou je dan aan deze regels:

  • gebruik altijd een beschermend product op jouw gezicht en lichaam als je op een zonnige locatie bent. Niet alleen op het strand, maar natuurlijk ook als je een city tripje gaat maken of als je een pretpark bezoekt
  • ben je nog heel wit? Begin dan altijd met een product met SPF50 en bouw dit eventueel na enkele dagen af tot SPF 30 voor het gezicht en minimaal SPF15 voor het lichaam. 
  • smeer je altijd een half uur voordat je de zon in gaat in met voldoende product (lees hier het artikel van Jetske Ultee na over de hoeveelheid product die je moet gebruiken)
  • blijf dit herhalen de hele dag, liefst om de twee uur maar vaker mag uiteraard ook
  • gebruik je make-up? Dep dan het product voorzichtig over jouw make-up heen, misschien geen perfecte oplossing maar je bent wel beschermd (en het is vakantie natuurlijk!)
  • vermijdt de zon tussen 12 en 15 uur, ga lekker met een boek of tijdschrift onder de parasol zitten of duik een museum (of winkelcentrum) in. Lekker lunchen op een beschut terras of een dutje doet op de hotelkamer zijn ook nog prettige opties
  • smeer je altijd opnieuw in na een duik in het zwembad of de zee! Heb je alleen wat spetters opgevangen, dan hoef je je niet helemaal opnieuw in te smeren natuurlijk
  • moeders onder ons, vergeet dit natuurlijk vooral niet te doen bij kids, kies dan liever voor producten met natuurlijke, minerale filters en gebruik liever geen sprays, maar smeer! En gebruik voor kleine kinderen altijd een SPF50, ook al is de huid al aan de zon gewend. En blijf dit vooral doen, ook als kids groter en eigenwijzer worden (believe me, I know!)
  • vergeet je ook ''s avonds op een terrasje niet in te smeren, de zonnestralen blijven branden ook als ze niet meer zo fel lijken
Sisley Sunleÿa age minimizing after-sun care EUR 155,00 & After-sun care EUR 104,00

Er is nog veel meer over te vertellen en dat zullen we de komende weken ook doen, tot jullie er lichtelijk gek van worden! Maar we vinden het zo belangrijk dat iedereen weet dat je je echt goed moet beschermen, dat we erop blijven hameren. De beste manier om ervoor te zorgen dat jouw huid jong en mooi blijft is om deze van jongsaf aan al goed te beschermen tegen de zon, het zorgt echt voor minder rimpels als je ouder bent. De producten van Sisley zijn te koop bij luxe parfumerieën zoals ICI Paris XL, Parfumerie Douglas en Pour Vous parfumerie.

Last but not least, eindig ik dit artikel met goed nieuws! Je kunt op onze Facebook pagina een prachtige set Sisley producten winnen t.w.v. EUR 400,00, zodat jij nog voor de zomervakantie voorzien bent van heerlijke producten die je goed zullen beschermen (mits je ze goed gebruikt!). Doe je mee?

Deel dit artikel
Back to top