Reviews

Ben jij klaar voor de volgende rokjesdag? Onze tips voor mooie, bruine benen

Waren jullie er afgelopen donderdag al helemaal klaar voor? De eerste, echte zonnige en warme lentedag van 2012, direct uitgeroepen tot rokjesdag (ongetwijfeld door mannen...). En inderdaad, het was goed te doen, een rokje of jurkje zonder panty of maillot behoorde tot de mogelijkheden. Maar ja, durfde jij het al aan? Weggestopt in broeken, maillots en warme laarzen zie je de blote benen en voeten niet, dus tja...waren jouw benen al helemaal rokjesdag-proof? We hebben wat fijne tips voor je op een rijtje gezet, kom maar op met rokjesdag nummer 2!

Natuurlijk verzorgen jullie benen en rest van het lichaam het hele jaar door goed, maar even een extra "grote" beurt kan wel weer zo aan het begin van de lente! Om klaar te zijn voor de lente moeten de benen er in elk geval lekker glad en zacht zijn, misschien is een subtiel tintje ook nog wel fijn?

Bodyscrubs
Om de huid van de benen (en de rest van het lichaam) mooi te houden is het nodig om zeker 2 keer per week een bodyscrub te gebruiken, in elk geval op de plaatsen die nogal ruw kunnen aanvoelen. Denk daarbij aan knieen, enkels, voeten, ellebogen, maar ook als de huid dof oogt kan een scrub een fijn effect geven. Een doffe huid is vaak het gevolg van een opeenstapeling van dode huidcellen, zodra je die verwijdert door een scrub te gebruiken, zal de huid ook direct gaan stralen.
Ik gebruik de scrub altijd i.p.v. een douchegel, dat kan natuurlijk prima, mede door de fijne geuren van de meeste. De scrubs die je hieronder ziet zijn allemaal lekker fris en niet vettig of erg voedend, iets beter geschikt voor gebruik in de lente en zomer dan vettere olie- en suikerscrubs. Die zijn trouwens ook geen fijne combinatie met zelfbruiners, maar daar kom ik straks nog even op terug!

  • Yves Rocher Minceur detox activator scrub (EUR 12,00 nu EUR 6,20 - 150 ml) - een scrub die speciaal is ontwikkeld om de huid voor te bereiden op een product dat afslankend en verstevigend werkt. De formule bevat bamboo en is behoorlijk heftig, zeker door de citrusgeur. Maar, het resultaat is wel heel goed, dode huidcellen verdwijnen als sneeuw voor de zon en daardoor kunnen verstevigende bodycremes beter hun werk doen. 
  • Rituals Wai Wang organic white lotus & yi yi ren exfoliating body scrub (EUR 13,90 - 200 ml) - een zachte, maar toch intensieve scrub op creme basis, hierdoor exfolieer je de huid en verzorg je deze direct met een vochtinbrengende creme. De scrub laat geen vettig gevoel achter en is dus zeer geschikt voor gebruik i.c.m. een zelfbruiner. De geur is zacht, licht "groen" en lekker fris voor de zomer. In de winter gebruik ik graag de Hamman Hot scrub, maar dit is een perfecte lente/zomerscrub voor mij!
  • Greenland Pure & white bodyscrub balancing (EUR 10,95 - 200 ml)- deze Ecocert gecertificeerde bodyscrub bevat 99 % natuurlijke ingredienten, waaronder de Bulgaarse roos en patchouli, die zorgen voor de zachte geur. De scrub is niet heftig, sterker nog, qua scrubdeeltjes valt het een beetje tegen, ik hou toch meer van een wat heftigere scrubbeurt, als je een gevoelige huid hebt, dan is deze scrub juist weer een uitkomst
  • L''Occitane Amande shower scrub (EUR 13,00 - 200 ml) - een handige combinatie van scrub en douchegel met een frisse geur, die vrijwel gelijk is aan de L''Occitane Shaping delight. Een tikje groen en dat zorgt er bij mij voor dat ik direct wakker ben! De scrub transformeert tijdens het afspoelen in een licht romige emulsie en voedt de huid ook nog eens prima.
Verstevigende bodycreme''s

Afslankende en verstevigende bodycreme''s, geloven jullie erin? Het klinkt iedereen toch als muziek in de oren, smeer twee weken lang iedere dag een creme op jouw benen, heupen, buik en armen en de centimeters vliegen eraf. Sporten? Niet nodig! Diëten? Niet nodig! 
Helaas, verstevigende en afslankende bodycremes zijn zeker geen wondermiddeltjes! Als je echt centimeters wilt verliezen, dan moet je toch echt meerdere malen per week gaan sporten/bewegen en dit combineren met een gezonde levenstijl. Toch kun je ook weer niet zeggen dat dit soort creme''s niet werken, dat is weer iets te kort door de bocht.
Ik ben echt fan van deze creme''s, ten eerste omdat ik merk dat mijn huid echt wel steviger wordt na een paar weken gebruik, waarschijnlijk vooral door de masserende bewegingen die ik maak tijdens het aanbrengen van de cremes! Natuurlijk, ingredienten als cafeïne en algen zorgen ook voor vochtafvoer en een verbeterde huidstructuur, toch denk ik eerlijk gezegd dat ze massage het allermeeste effect geeft.
Nu zou je kunnen zeggen "dan gebruik je toch een normale bodycreme?" maar zo werkt dat bij mij niet, daar stop ik dan alweer snel mee en deze verstevigende bodcreme''s dwingen mij er eigenlijk toe ze dagelijks te gebruiken, dat is natuurlijk puur een psychologisch effect...maar ja, als het werkt! *wink*

  • L''Occitane Shaping delight (EUR 38,00 - 200 ml) - een heerlijk fris, groen ruikende bodygel/creme in een mooie (maar zware) glazen pot. Bloemknoppen uit de amandelboom zorgen ervoor dat de huid na een maand zichtbaar steviger, gladder en strakker oogt. De creme laat zich heel fijn inmasseren, neem daar wel even de tijd voor, dat zorgt voor een veel beter resultaat. Een heerlijke creme die je zowel op benen, buik, billen en heupen kunt aanbrengen, was altijd jouw handen na gebruik.
  • L''Occitane Milk concentrate (EUR 30,00 - 200 ml) - deze comfortable, iets dikkere creme bevat veel amandelolie en is perfect voor de drogere huid, ook erg geschikt voor gebruik op de armen. Ook deze creme zit weer in een prachtige pot, deze bodycreme is meer iets voor de wintermaanden vind ik zelf, maar dat is natuurlijk altijd weer even persoonlijk.
  • Biotherm Firm Corrector (EUR 49,00 - 200 ml) - Biotherm gaat kopje onder voor dit nieuwe product, het belangrijkste werkzame ingredient is het L. Orcholeuca extract, een alg die bekend staat om zijn vermogen om de zachte celstructuur, indien nodig, om te vormen tot een stevige, harde celstructuur. Dat is precies wat de Firm corrector ook doet met huidcellen die, door ouderdom, minder stevig zijn geworden, het verbetert de structuur waardoor de huid steviger, gladder en jonger oogt. De spierwitte creme is lekker dik, masseert lekker in en trekt snel in de huid, de finish is een tikje stroef en niet vettig. De geur is heerlijk, typisch Biotherm en doet mij altijd denken aan water/zee en ijs.
  • Clarins Masvelt Body shaping cream (EUR 51,00 - 200 ml) - Clarins heeft altijd heel fijne lichaamsverzorging, zo ook de vernieuwde Masvelt. De romige creme met de ietwat aparte citrusgeur is dik en daardoor moet je goed je best doen om de creme in de masseren, dat is natuurlijk top voor de huid. Na het gebruik van deze bodycreme heb ik altijd het idee dat er vocht uit mijn benen verdwijnt, ze voelen ''s ochtends veel lichter aan en dat is fijn. Na het gebruik voelt de huid frisser aan, een gevoel dat langzaam afneemt. De creme is wel een tikje plakkerig.
  • Nivea Q10 plus Reshaping body cream (EUR 8,99 - 300 ml) Het bekend huidverzorgingsingredient Q10 van Nivea, is nu ook het belangrijkste werkzame ingredient in deze lichte body creme. De creme is vrij dun en nodigt daardoor niet echt uit om de creme goed in te masseren, dat is wel een tikje jammer. De creme ruikt vrij sterk, maar wel erg lekker, de creme hydrateert de huid goed en is niet vettig, trekt snel in en laat een gezonder glans achter. Eenmaal op de huid aangebracht voel ik niets, geen trekkerig gevoel of verschil in warmte, eigenlijk geen verschil met een andere Nivea body creme of lottion. 
Bruin zonder zon!

Gelukssvogel als ik ben, heb ik er geen last van, witte benen! Mijn Indonesische vader heeft mij een fijn tintje meegegeven en ik heb dus nooit last van "melkflessen"! Heb jij die wel, dan kun je op de allereerste rokjesdagen misschien best een tintje gebruiken! Zorg er altijd voor dat je jouw benen eerst goed scrubt (niet met een oliescrub trouwens!) en breng dan een dun laagje zelfbruiner aan, smeer het goed uit om vlekken te voorkomen en veeg vooral knieen en enkels even af met een handdoek. Veel selftanners werken tegenwoordig met een spray, zorg wel dat je een goede afstand bewaart, anders krijg je alsnog vlekken. Oh ja, gebruik echt niet teveel, dat geeft vrijwel altijd een lelijk effect en natuurlijk hoef je op jouw allereerste rokjesdag echt nog geen zongebruinde benen te hebben, dat komt later wel!

  • Lancome Flash bronzer dream legs (EUR 32,00 - 150 ml) - kunnen jouw benen wel een tintje gebruiken en ben je geen held met zelfbruiner smeren? Dan biedt deze spray echt uitkomst! Ga even in de douche staan en hou de sprayflacon op een afstand van 30 cm van jou benen en vernevel de zelfbruiner over jouw benen. Natuurlijk is het nog handiger als je iemand anders vraagt om je te helpen, maar alleen lukt het ook wel! Niet meer wrijven en zeker niet teveel opsprayen, het resultaat is een lekker bruin kleurtje en dat krijg je vrij snel, zeker binnen een uurtje of twee. Wel een tikje typische "zelfbruinergeur", maar op mijn benen vind ik dat altijd iets minder storend.
  • Dior bronze self-tanning oil natural glow (EUR 40,50 - 100 ml) - de allereerste zelfbruinende olie die zowel voor lichaam als gezicht geschikt is. De olie trekt direct in de huid, laat geen vettig laagje achter en zorgt voor een egale bruine tint. Zelfbruiners kunnen nog weleens een minder fijne geur hebben, maar deze ruikt gewoon erg fijn, zelfs nadat de zelfbruiner zijn werk heeft gedaan. De olie kan inderdaad ook op het gezicht gebruikt worden, ik gebruikte deze ''s nachts en dat zorgt de volgende ochtend voor een fijne verrassing! 
  • Sisley Tinted body sun glow gel (EUR 74,50 - 100 ml vanaf april 2012) - geen fan van zelfbruiner, maar toch "last" van te witte benen en armen in dat vrolijke zomerjurkje? Dan is deze getinte gel een uitkomst, zonder strepen krijg je direct een bruine tint met een klein beetje van deze sun glow gel. De gel geeft een mooie tint, geeft (na een korte droogtijd) niet af aan kleding en je wast de gel aan het einde van de dag gewoon weer weg, handig & snel. En geen strepen of vervelende zelfbruinergeurtjes! Ik ben fan, handig als je last-minute vind dat die witte benen echt niet kunnen

Natuurlijk vergeten jullie vast niet om een zonnebril op te doen (tegen fronsrimpeltjes) en gebruik je ook een beschermend product voor jouw gezicht & lichaam! Misschien sta je er niet altijd tijd stil, maar ook de prille lentezon kan schade aanrichten, beter voorkomen dan genezen natuurlijk! Fijne producten zijn cityblocks of handige sticks die je altijd meekunt nemen in jouw tas.

Ik ben er in elk geval helemaal klaar voor! Mijn favoriete lente jurkje is inmiddels ook al gekocht, een schattig koraalkleurig jurkje van Filppa K.! 

Deel dit artikel
Back to top