Fashion

Clarins Wonder Perfect mascara, een review

Onlangs ontving ik mijn eerste mascara van Clarins, de Wonder Perfect mascara. Ik heb inmiddels al heel wat producten van Clarins uitgeprobeerd en ben eigenlijk over al hun producten erg enthousiast, de producten zijn prettig in gebruik en lekker vernieuwend, zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit. Maar...een mascara had ik eigenlijk nog niet gebruikt! De Wonder Perfect mascara belooft de hele dag prachtige wimpers, zonder al teveel moeite, iets wat ik eigenlijk alvast kan beamen. Maar...er zit ook wel een keerzijde aan deze "perfecte" mascara, lezen jullie even mee? Natuurlijk is het altijd leuk om te lezen wat het merk te vertellen heeft over een product, want dat klinkt altijd goed natuurlijk en zo hoort het ook. Clarins beschrijft de Wonder Perfect mascara als volgt:

De hele dag schitterende wimpers, zonder enige moeite? Wonder Perfect Mascara omhult de wimpers met een ultra-flexibele film die ze over de gehele lengte volume geeft. De wimpers worden verlengd en omgebogen. Een hoge concentratie van pigmenten creëert een zeer diepe kleur vanaf de wortel van de wimpers, waardoor de illusie van een eyeliner ontstaat. Eenvoudig, met een spectaculair eindresultaat!

De mascara is verpakt in een mooi gevormde zilveren verpakking, chique en eenvoudig. Het borsteltje is gemaakt van nylon en is redelijk lang, maar niet zo dik. Wat ik wel erg fijn vind is dat de mascara-borstel (inclusief dop natuurlijk) lekker lang is, hierdoor kun je de mascara precies opbrengen en knoei je niet zo snel op je gezicht of in je haren. Tot zover het goede nieuws, want nu volgen er namelijk enkele kritiekpuntjes, die toch wel van belang zijn. Het is namelijk zo dat er vrij veel mascara aan het borsteltje blijft zitten, normaal veeg je dat natuurlijk af aan de binnenkant van de verpakking (of...dat gaat automatisch). Maar ik heb een beetje het idee dat de opening net iets te wijd is, waardoor het borsteltje net niet genoeg wordt afgeveegd. Zo krijg je wel lekker veel mascara op de borstel, maar omdat de borstel vrij smal/dun is, wordt het een beetje too much en krijg je bij het aanbrengen zonder enig probleem fijne vliegenpootjes. En dat wil ik echt niet! Maar goed, bij het aanbrengen op mijn andere oog had ik er natuurlijk van geleerd en ben ik iets voorzichtiger te werk gegaan, met een beter resultaat, alhoewel sommige haartjes toch op een vreemde manier bij elkaar kleefden, ondanks mijn pogingen om de haartjes uit elkaar te halen met een wimperkammetje. Het opbrengen van de Clarins Wonder Perfect mascara dient dus met beleid te gebeuren, het beste resultaat krijg ik als ik het borsteltje even aan een tissue afveeg, maar dan gaat er natuurlijk best wat product verloren en dat is weer zonde. Maar nu het goede nieuws, het is namelijk wel een geweldige mascara!! De kleur is prachtig en diepzwart, de kleur blijft de hele dag perfect! En ook de houdbaarheid is geweldig, aan het einde van de dag zat de mascara er nog op, alsof ik hem net had aangebracht (inclusief vliegenpootjes). Je kunt de mascara ''s avonds met warm water verwijderen, maar hij is wel een tikje hardnekkig! De mascara verlengt mijn wimpers prima en geeft ze ook zeker volume (ietsje teveel dus!), de krul in mijn wimpers bleef ook prima op zijn plaats. En dus.....kan ik jullie deze mascara zeker aanraden, de formule is namelijk geweldig fijn en uiteindelijk is dat toch het belangrijkste van een mascara, het is echt jammer dat het borsteltje niet perfect is, anders hadden we hier misschien echt wel de perfecte mascara! Kleine tip voor Clarins dus, kijk eens kritisch naar het borsteltje of de opening, iets gaat er niet helemaal goed en dat is echt zonde! Wil je de mascara uitproberen (wat ik je zeker kan aanraden, maar dat hadden jullie al begrepen), dan kun je deze bijvoorbeeld aanschaffen bij de enige échte Clarins webshop van Nederland, Belissima.nl. De mascara is daar extra prettig geprijsd, want hij kost hier nl. maar EUR 21,38 i.p.v. de normale prijs van EUR 23,75. Koop je liever in een "echte"  fysieke winkel, dan kun je Clarins vinden bij de meeste parfumerie ketens en ook wel bij verschillende luxe drogisterijen/parfumeriën. Bijdrage van Debbie

Deel dit artikel
Back to top