Nieuws

Eyeliners in de test - review & foto's

De vorige keer testte ik een hele hoop mascara’s voor jullie, en deze keer zijn de eyeliners aan de beurt. De keuze in eyeliners is de afgelopen tijd ontzettend gegroeid, de trend is gezet en de beautyfabrikanten haken hierop in. Eyeliners zijn er in allerlei soorten, vormen en kleuren. Ik hou van stifteyeliners en deze heb ik ook voornamelijk getest. Kijk mee als je nieuwsgierig bent over welke eyeliners ik razend enthousiast ben!

Pupa Milano – Rapid Liner EUR 13,95

We beginnen meteen maar met de beste. Tenminste, dat is natuurlijk mijn mening. Sinds ik deze eyeliner voor de eerste keer heb gepakt, pak ik hem elke dag opnieuw. Hij ligt lekker in de hand, zet een mooie strakke streep en trekt niet in de lijntjes. Pikzwart, en blijft goed zitten. Kan ik nog meer zeggen? Pupa is onder andere verkrijgbaar bij DA, voor meer verkoopadressen kun je op de website van Pupa kijken. 

Op alle foto''s draag ik op het linkerooglid de betreffende eyeliner, zonder mascara.
L’Oréal Paris – Super Liner Blackbuster EUR 12,99

Nog zo’n fijne eyelinerstift. De dikke punt is misschien op het eerste gezicht afschrikkend, maar ook met een dikke punt kun je hele mooie lijntjes trekken. Deze stift is wel een tikkeltje vloeibaarder en iets moeilijker mee te werken. Hou je van een dun lijntje? Dan kun je beter nog even verder lezen! Hij is wel heel goed zwart, en ligt super fijn in de hand. L’Oréal is natuurlijk verkrijgbaar bij drogisterijen, maar ook bij bol.com.  
Bourjois Paris – Intuitive liner EUR 10,99

Deze eyeliner werkt ook al zo fijn. Door de drie ‘puntjes’ kun je goed tussen je wimpers komen, en lijken je wimpers voller. De stift is vooral goed geschikt voor het maken van een dun lijntje en werkt heel erg precies. Wel is deze wat vloeibaar, en kan tussen de lijntjes trekken, maar daar heb ik geen last van gehad op mijn ooglid! Bourjois is verkrijgbaar bij drogisterijen en verschillende luxe parfumerieën. 
Gosh – Intense eye liner pen EUR 8,79

Deze eyeliner van Gosh heb ik in het bruin 03, maar hij lijkt wel zwart zo donkerbruin dat hij is! De eyeliner maakt op mijn huid een mooie lijn, maar als ik hem wil aanbrengen.. het lukt gewoon niet! Het puntje is te hard, waardoor er bijna geen kleur op mijn ooglid komt. Om een goede dekkende lijn te zetten moet je hem laten drogen en er nog een keer overheen gaan, jammer! Gosh is verkrijgbaar bij Kruidvat. 
Maybelline New York - Master Precise liquid eyeliner EUR 8,99

Master precise is echt mijn meest favoriete eyeliner ever. Tenminste, ik dacht altijd dat er geen betere was dan deze, maar er is toch wel wat concurrentie! Ondanks dat vind ik dit nog steeds een super fijne eyeliner. Het puntje is zacht, heel erg scherp en geeft heel veel eyeliner af. Je kunt er echt heel precies mee werken. Maybelline is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen. 
Miss Sporty – Cat’s eyes liner EUR 2,99
Ik ben blij, blij dat ik kan zeggen dat er ook nog een slechte liner bij zit. Maar ook weer niet blij, want dit is echt een budgetliner die niet fijn is. Hij is niet zwart, en een mooie lijn zetten.. ho maar. Het puntje is zo hard, dat hij niet over mijn ooglid heen glijdt.. Helaas. Miss Sporty is onder andere verkrijgbaar bij Etos. 
L’Oréal Paris – Super liner perfect slim EUR 12,99
Deze liner is eigenlijk goed te vergelijken met de Master Precise van Maybelline. Deze ligt wel wat lekkerder in de hand, door het matte gedeelte glijdt hij niet snel uit je vingers! Hij is superzwart en je kunt er heel precies mee werken. L’Oréal is natuurlijk verkrijgbaar bij drogisterijen, maar ook bij bol.com.
NYC – Liquid eyeliner EUR 2,49

Dit is een ander soort eyeliner, een met een kwastje. Eerlijk gezegd is dit de eerste keer dat ik een eyeliner gebruik met een kwastje, en ik kan merken dat ik het niet gewend ben. Hij is mooi gepigmenteerd en bevat een mooie glinstering (ik heb de kleur: 888 Pearlized Black). Hij droogt super snel en blijft de hele dag zitten. Als je goed met een kwastje overweg kunt is dit echt een goede budgeteyeliner! Wat ik wel onhandig vind, is dat de eyeliner ook in mijn wimpers komt en dat gaat klonteren.. NYC is verkrijgbaar bij Kruidvat. 
Max Factor – Colour X-Pert waterproof eyeliner EUR 9,99

Deze eyeliner van Max Factor heeft bijna hetzelfde puntje als Master Precise en Perfect liner, maar dan met een potje. Hij is goed diepzwart en ligt goed in de hand. Je kunt er niet heel precies mee werken, dunne lijntjes lukken (bijna) niet. Wel uitkijken dat je niet te snel je ogen open doet, want anders zit de eyeliner ook onder de wenkbrauw! Voordeel: hij is waterproof, fijn dus voor op vakantie. Ook voor deze geldt dat de eyeliner in mijn wimpers komt, en dit gaat klonteren.. niet handig! Max Factor is verkrijgbaar bij drogisterijen en bij bol.com.
Rituals – Intense color eye pencil EUR 8,90

Ondanks dat ik dit meer een potlood vind, dan een eyeliner.. wilde ik jullie deze eye pencil niet onthouden. Je kunt er geen strakke lijnen mee trekken, maar wauw wat een mooie effect kun je hiermee creëren (op de zwart-wit foto komt hij niet zo mooi tot zijn recht.. op de kleuren foto wel!). Moon is een hele mooie diep donkergrijze kleur met veel pigment. De achterkant van de pencil bevat een sponsje, waarmee je de lijn kunt vervagen. Ook bevat de andere kant van het sponsje een kleine puntenslijper, waarmee je de pencil weer scherp kunt maken. Ik ben fan! Binnenkort maar eens kijken welke kleuren ze nog meer hebben. Natuurlijk verkrijgbaar bij Rituals.  
Zo, dat waren er nog al wat! Nog even op een rijtje..
  • Voor dunne lijntjes: Pupa, Maybelline Master Precise, Bourjois Intuitive liner, L’Oréal super liner en NYC.
  • Voor snelle dikkere eyeliner: L’Oréal Blackbuster en waterproof: Max Factor.
  • Welke je moet overslaan zijn de Gosh en Miss Sporty eyeliner.
  • En voor een meer smokey effect? Ga dan voor de Rituals Pencil!
Mijn favoriet blijft toch wel de Master Precise, hoewel die van Pupa en L’Oréal ook heel erg fijn zijn. Ach, meerdere favorieten is alleen maar heel erg fijn!
 
Welke eyeliner lijkt jullie het fijnst van de bovenstaande? Of hebben jullie nog een toevoeging op deze reeks eyeliners? Laat het me weten via de comments!
Deel dit artikel
Back to top