Reviews

Wenkbrauwpotloden in de test deel 1

Vandaag in de test de wenkbrauwpotloden voor de blondines! In de schappen van de drogisterijen kunnen we tegenwoordig heel veel producten vinden voor de wenkbrauwen. Niet alleen potloden, maar ook poedertjes en vloeibare producten. Voor jullie hebben we een aantal potloden getest en daar een selectie uit gekozen van onze favorieten en ook één potlood dat iets minder favoriet is.. Kijken jullie mee?

Zonder enig wenkbrauwproduct. Je ziet dat ik niet heel erg gekleurde wenkbrauwen heb van mijzelf, er vallen een soort van ''gaten'' in. 
Rituals Natural Eyebrow Pencil - EUR 8,90

Het eerste potlood wat ik testte, was meteen een van mijn favorieten. Niet te hard, niet te zacht. En perfect matchend bij mijn blonde haar. Het wenkbrauwpotlood van Rituals bevat niet alleen een gekleurd wenkbrauwpotlood, maar aan de andere kant zit een highlighter. Perfect dus voor onder je wenkbrauw, om het deel op te lichten. Het borsteltje valt me tegen, ik kan mijn wenkbrauwen niet mooi kammen met dit borsteltje. Ook vind ik dat als je wenkbrauwen te donker zijn, je moeilijk de kleur wat kan vervagen met het borsteltje. De kleur die ik heb gebruikt is Blond. Voor de prijs van EUR 8,90 krijg je een highlighter potlood en een wenkbrauwpotlood. De helft van het potloodje kun je natuurlijk maar als wenkbrauwpotlood gebruiken, dus in vergelijking met de potloodjes die er nog aankomen vind ik hem prijzig! Dit potlood is natuurlijk verkijgbaar bij Rituals zelf. 

Het highlighter potlood viel achteraf toch tegen, het is een te romig (eerder plakkerig) potlood om onder je wenkbrauwen aan te brengen. Ook oogt het mee als een soort plakkaat, dan een mooie highlighter. Ik gebruik dan liever een poeder. 
Rimmel Professional Eyebrow Pencil - EUR 5,99

Dit potlood van Rimmel is super fijn. Ik hou niet van te harde potloodjes, omdat ik voor mijn gevoel dan te hard moet drukken en duwen om kleur van het potloodje af te krijgen. Bij deze van Rimmel heb ik daar geen last van. Ook dit potlood is niet te hard en niet te zacht. Heeft een perfecte kleur en ik kan met dit borsteltje al beter overweg als met die van Rituals. De kleur die ik heb gebruikt is Hazel. En voor EUR 5,99 is het zeker een aanrader. Verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen en bij bol.com.

Misschien een beetje te enthousiast geweest met de kleur? Hij is misschien toch iets te donker..
Maybelline Master Shape brow pencil - EUR 7,99

Dit potlood van Maybelline is super romig. Ik hou van romige potloodjes en daarom is dit een van mijn favorieten. Doordat hij zo romig is, kun je de kleur makkelijk aanbrengen en is hij ook makkelijk te vervagen met het borsteltje. Nog een pluspunt: het borsteltje. Ik vind deze veel fijner werken dan eentje met rechtopstaande haartjes. Hiermee kan ik mijn wenkbrauwen tenminste goed kammen. Doordat het potloodje zo romig is, gaat hij denk ik wel snel op. Ik heb hem al vaak moeten slijpen! De kleur die ik heb gebruikt is Dark Blond. Verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen. 

Mooie kleur! Matcht echt goed bij mijn haar. 
Etos Eyebrow Pencil - EUR 1,79

Op de verpakking van dit potlood van Etos staat ‘zacht potlood’. Zacht potlood?! Ik noem dit geen zacht potlood. Eerder een hard potlood waar na hard drukken wel wat kleur vanaf komt. Nee, ik ben duidelijk geen fan van dit potlood. Met het borsteltje kan ik ook niet zo goed omgaan en ik betrap mijzelf erop dat ik steeds mijn spoolie (rond wenkbrauwborsteltje) pak van een ander potlood, namelijk die van de Hema. Het resultaat is wel mooi, maar ik vind hem niet snel en makkelijk werken, dan kies ik toch liever voor een ander merk. De kleur die ik heb gebruikt is 003. Verkrijgbaar bij Etos

Tsja, en niet alleen vind ik het potlood niet fijn werken. Ook vind ik de kleur niet zo mooi, hij neigt een beetje naar oranje/rood. 
Over all kan ik zeggen dat ik zeer tevreden ben over de potloodjes die ik heb getest. Ik ben niet van het streepjes maken in mijn wenkbrauwen, ik maak dus geen getekende haartjes. Naar mijn mening lukt dat niet echt goed en is het binnen een paar minuten toch weer verdwenen. Ik vind wenkbrauwpotloden fijn omdat ik de gaten kan opvullen met dezelfde kleur als mijn wenkbrauwen en het er in het geheel dan verzorgder uitziet. Ik hou niet van te donkere wenkbrauwen. Ook vind ik een spoolie (rond wenkbrauwborsteltje) fijner dan zo''n kammetje. Deze zijn trouwens ook gewoon los te koop, ik gebruik altijd die van de Hema. Het wenkbrauwpotlood van Rimmel is iets te donker uitgevallen, maar het potloodje werkt wel erg fijn! Ik kan niet kiezen tussen die van Maybelline en Rituals. Ze zijn beide echt top. En helaas is uit deze test gebleken dat jedit keer beter iets meer geld uit kan geven voor een beter potlood.. Die van Etos zou ik in de schappen laten liggen. 

Ben je een brunette? Geen zorgen, Vivianne komt binnenkort met een artikel met de bruine wenkbrauwpotloden!

Wat voor product gebruiken jullie voor jullie wenkbrauwen? Ook een potlood, of kies je voor een ander product. Als je nog echte aanraders hebt, laat het ons en onze lezeressen dan weten in de comments!
Deel dit artikel
Back to top