Inspiratie & Tutorials

De perfecte wenkbrauwvorm - hoe bepaal je die?

Wenkbrauwen...ze zijn helemaal hot en het lijkt wel of tegenwoordig de perfecte wenkbrauw een soort "holy grail" is geworden waar iedereen naar op zoek is! Nu zijn wenkbrauwen ook wel behoorlijk bepalend voor jouw gezicht en dus is het zeker de moeite waard om er aandacht aan te besteden. Als eerste moet je gaan zoeken naar de perfecte wenkbrauwvorm voor jouw gezicht en die vind je niet op Instagram maar wel in de spiegel! Lees je even mee met mijn tips hoe je de perfecte wenkbrauwvorm krijgt?

Wenkbrauwen zijn belangrijk!

 

Wenkbrauwen omlijsten de ogen en bepalen voor een groot deel je uistraling, volgens sommige berichten bepalen ze wel 50 % van je schoonheid, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Wel is het één van de belangrijkste onderdelen, door de vorm van de wenkbrauwen te veranderen kun je je uiterlijk drastisch veranderen. Maar hoe bepaal je nu wat de perfecte wenkbrauwvorm voor jou is? Want dat is denk ik wel duidelijk, wenkbrauwen zijn er in alle soorten en maten, gebogen, recht, dun of dik en ondanks dat de wenkbrauw vorm ook trends ondergaat, heeft iedereen zijn of haar perfecte wenkbrauwvorm! Maar hoe bepaal je die?

Ik epileer altijd mijn wenkbrauwhaartjes met de Pointed tweezer van Tweezerman, het vergrotende spiegeltje helpt daar erg bij!

Als eerste een kleine waarschuwing voordat je gaat nadenken over jouw perfecte wenkbrauwvorm :

 

"Teveel en te vroeg epileren kan ervoor zorgen dat de wenkbrauwhaartjes niet meer teruggroeien en dat wil je echt niet! "

 

Als je op jonge leeftijd al teveel haartjes weg epileert en als je dat jarenlang blijft doen, dan heb je een grote kans dat wenkbrauwhaartjes niet meer zullen teruggroeien en geloof me, daar ben je dan niet blij mee! Kortom, ook al is het trend, haal nooit teveel haartjes weg en ga echt nooit (!!!) over tot het compleet afscheren van je wenkbrauwen of het helemaal epileren van alle haartjes, hoe weinig het er ook zijn. De natuurlijke wenkbrauwen zijn altijd, je hele leven lang, de leidraad voor de vorm van jouw wenkbrauwen, ook al teken je ze altijd bij.

Maar hoe bepaal je nu de goede vorm wenkbrauwen voor jouw gezicht? Als eerste kijk je naar de natuurlijk vorm van jouw wenkbrauwen, zijn ze:

  • Gebogen
  • Recht
  • Rond
  • Hoog/laag
  • Dik/dun

 

"Wenkbrauwen zullen er altijd prima uitzien als je ze niet teveel van de natuurlijke vorm laat afwijken, probeer ze dus niet in een bepaalde vorm te forceren!"

 

Onze wenkbrauwen zijn allemaal anders, net zoals wij zelf allemaal anders zijn, het is een belangrijk onderdeel van je uiterlijk dat voor een groot deel bepaald hoe je gezicht eruit ziet. Maar waarom hebben we eigenlijk wenkbrauwen, zul je je misschien weleens afvragen? Dat komt natuurlijk voort uit de evolutie van ons als mens, wenkbrauwen beschermen de ogen tegen zweet en vuil wat van ons voorhoofd komt afdruipen, misschien hebben we dat nu niet zo hard meer nodig, maar vroeger in de oertijd vast wel!

 

De natuurlijke vorm van je wenkbrauwen is bepaald door de botstructuur in je gezicht, als je even voelt, zul je ook merken dat jouw natuurlijke wenkbrauwen precies vallen op de richel tussen voorhoofd en oogkas. De vorm van die richel is bij iedereen anders, vandaar dat sommige mensen rechte of juist meer ronde wenkbrauwen hebben. Of een wenkbrauw van zichzelf dun, dik, licht of donker is, ook dat is bij iedereen anders, het heeft te maken met erfelijkheid, net zoals jouw haar- of oogkleur.

 

Die natuurlijke wenkbrauwen passen bij je, of je het nu leuk vindt of niet en je zult weleens gemerkt hebben dat een drastische verandering in vorm, kleur of grootte ervoor zorgt dat je een compleet andere uitstraling krijgt. Dat is niet altijd een positieve uitstraling trouwens, ik heb de laatste tijd heel veel wenkbrauwmissers gezien, soms schrik ik er gewoon van. Dat heeft niet eens te maken met mijn persoonlijke voorkeur, maar vooral omdat ik wenkbrauwen zie die in bepaalde vormen geforceerd zijn die totaal niet bij iemands gezicht passen, zo zonde!

Nee, dit zijn niet mijn echte wenkbrauwen natuurlijk, maar ik wilde jullie wel even laten zien wat een verschil verschillende vormen wenkbrauwen kunnen maken. Het is precies dezelfde foto, maar zien jullie bijvoorbeeld dat ik op foto 1 een veel voller gezicht lijk te hebben?

 

Waar moeten wenkbrauwen beginnen en eindigen?

OK, wenkbrauwen moet je dus zoveel mogelijk hun natuurlijke vorm laten behouden, maar dat betekent niet dat je bepaalde correcties niet mag uitvoeren. De meeste wenkbrauwen hebben last van wildgroei van losse haartjes en die halen wij vrouwen toch liever weg, ook dat draagt bij aan een beter vorm van de natuurlijk wenkbrauw. Zo is het heel normaal om de haartjes aan het einde en het begin van de wenkbrauw weg te halen, maar waar begint en eindigt een mooie wenkbrauw vorm nu precies? Daar is een simpel trucje voor!

Hou een potlood of dun kwastjetegen jouw neus aan en laat die recht omhoog wijzen (foto 1), zie je waar het begin van de wenkbrauw is? Precies, in het verlengde van die lijn! En om de plaats waar de wenkbrauw eindigt te bepalen, verschuif ik het kwastje richting mijn buitenste ooghoek, maar hou ik het kwastje nog steeds tegen mijn neus aan (foto 3). Waar het kwastje langs de wenkbrauw komt, daar eindigt de wenkbrauw. Om het hoogste punt van de wenkbrauw te bepalen laat je het kwastje over je pupil "vallen" als je recht vooruit kijkt, daarboven is het hoogste punt van je wenkbrauw (foto 2).

De haartjes die buiten deze vorm vallen kun je eigenlijk zonder problemen weghalen, doe dit overigens wel haartje voor haartje en heel precies, 2 of 3 haartjes teveel weghalen kan al een enorm verschil maken.

En vergeet vooral dit niet:

 

"Wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweelingen, ze hoeven dus niet allebei exact dezelfde vorm te hebben!"

 

Niet helemaal goed!!!

links mijn natuurlijke wenkbrauwvorm en rechts een te korte wenkbrauw

Als je de wenkbrauw te kort maakt vanaf het begin, dan zorg je ervoor dat er meer aandacht komt voor de breedte van je neus, omdat dat deel van het gezicht altijd al veel licht reflecteert en hierdoor alleen maar meer opvalt. En sommige mensen zeggen weleens dat je hierdoor een wat minder intelligente uitstraling krijgt, ik zie dat niet direct trouwens. Heb je van jezelf korte wenkbrauwen en wil je ze iets verlengen bij de neusbrug, dan kan dat door ze iets bij te tekenen of te poederen, maar ga dus nooit te ver, hou de regel van hierboven aan om het begin van de wenkbrauw te bepalen.

 

Vreemde trend : de unibrow & Instabrow

Hier en daar zie ik op het internet en social media een vreemde trend, de bijna unibrow! Waarschijnlijk circuleert er ergens een misverstand dat je neus smaller lijkt als je wenkbrauwen dichter bij elkaar staan? Dat klopt niet, het ziet er alleen maar onnatuurlijk uit en mijn neus lijkt op de foto rechts toch echt niet smaller? Of wel? Nee, wil je een smallere neus, dan zou je die toch echt moeten contouren of laten opereren bij een chirurg. Waar te dicht bij elkaar staande wenkbrauwen wel voor zorgen is een triestere, bozige blik en vreemde blikken van mensen die je zien omdat ze denken dat je een unibrow a la Bert van Ernie aan het kweken bent. Niet doen dus, epileer die haartjes en teken je wenkbrauwen vooral niet zo bij, het staat echt vreemd.

ik ben zelf ook niet zo gecharmeerd van rechte, hoekige en mannelijke wenkbrauw die je tegenwoordig ook regelmatig op Instagram ziet....smaken verschillen natuurlijk, maar het maakt je blik meestal niet mooier.

 

Knippen of scheren?

 

Wenkbrauwhaartjes zijn meestal kort, maar toch kunnen ze weleens behoorlijk lang worden! De te lange haartjes haal je niet helemaal weg door ze te epileren, maar kun je wel korter knippen, op die manier maak je de wenkbrauwen ook minder dik en zwaar. De beste manier om dit te doen is om de wenkbrauwen goed omhoog te kammen en de haartjes die ver boven de wenkbrauw uitkomen voorzichtig te knippen met een klein en scherp schaartje. Doe dit trouwens niet te drastisch, want als de haartjes eenmaal weer op hun plaats vallen kan dat zorgen voor kale plekjes. Knipt dus niet in één keer alles af...maar doe het haartje voor haartje, het kost even tijd maar zorg voor mooiere wenkbrauwen.

Soms groeien er boven of onder jouw perfecte wenkbrauwvorm haartjes, die kun je zeker ook weghalen, zelfs aan de bovenkant. Maar beperk je dan wel tot de losse, lichte haartjes die je daar ziet, anders zal de complete vorm weer veranderen. Ik epileer dat soort haartjes altijd, maar waxen kan ook heel goed, dat werkt ook prima bij de haartjes boven de wenkbrauw, op die manier wordt de vorm wat strakker en minder rommelig.

 

"Werk je wenkbrauwen niet altijd bij in een vergrotende spiegel, maar neem ook afstand om te kijken of vorm nog steeds goed is!"

 

Hulp nodig?

 

Vind je het lastig om een goede vorm van jouw wenkbrauwen te vinden? Zoek dan hulp bij een wenkbrauwspecialist, die zijn er zeker en nog wel hele goede ook! Bij de filialen van Douglas vind je bijvoorbeeld op een aantal plaatsen specialisten van Anastasia en Benefit, waar je op afspraak je wenkbrauwen in model kan laten brengen. Het is een kleine investering in tijd en geld, maar als je die eenmaal hebt gedaan kun je de perfecte wenkbrauw vaak prima zelf bijhouden.

 

"Koester de vorm van je natuurlijke wenkbrauwen dus, ook al zie je op foto's van anderen prachtige wenkbrauwen, je kunt ze vrijwel nooit klakkeloos kopiëren! Wel kun je subtiele aanpassingen maken, door bijvoorbeeld de wenkbrauwen iets voller te maken door een wenkbrauwpoeder of gel of door ze wat te verlengen met een potloodje. En laat je niet compleet leiden door de trends, nu kunnen volle wenkbrauwen a la Cara Delevigne wel in zijn, als die niet bij jouw gezicht passen, kun je het maar beter houden bij een subtiele versie."

 

Ben jij tevreden met de vorm van jouw wenkbrauwen? Of heb je de perfecte vorm nog niet gevonden? Heb je een wenkbrauwguru die je aan de perfecte wenkbrauw heeft geholpen? En natuurlijk beantwoord ik ook graag vragen, stel ze gerust hieronder!

Deel dit artikel
Back to top