Reviews

Naar de Benefit Brow Bar voor een wenkbrauwbehandeling

Eindelijk kwam het er een keertje van, ik heb vorige week een wenkbrauwbehandeling ondergaan bij de Benefit Brow Bar in Douglas. De National Brow Artist Anouka van Benefit heeft mijn wenkbrauwen geverfd, gewaxt en geëpileerd, ik ben er helemaal blij mee. Ik vertel je in dit artikel er iets meer over, zeker een aanrader om eens naartoe te gaan!

Benefit Cosmetics is een Amerikaans cosmeticamerk dat in de jaren 70 is opgericht door de twee zussen Jean & Jane uit San Francisco. Daar is het hoofdkantoor van het bedrijf nog steeds gevestigd! Het merk staat bekend om zijn speelse verpakkingen en productnamen, maar zeker ook om de kwalitatief goede make-up. Een aantal van hun producten zijn inmiddels echte cultproducten, denk aan de Benetint lip & cheek stain (door strippers weleens gebruikt als "nipplestain" ;-)), de Hoola Bronzer, de Porefessional primer, High Beam highlighter en natuurlijk hun wenkbrauwproducten en -services.

In Nederland vind je de producten van Benefit exclusief bij Douglas, in alle filialen waar ze Benefit verkopen vind je ook de bekende Brow Bars waar je je wenkbrauwen kunt laten "doen"(hier vind je alle filialen) Ik ben in het Douglas filiaal aan de Lijnbaan in Rotterdam geweest, daar had ik een afspraak met Anouka, de Nation Brow Artist van Benefit!

Natuurlijk vind je het complete Benefit make-up & huidverzorfingsassortiment ook in de winkel, al kun je de meeste producten ook online vinden in de shop van Douglas.

Anouka gaat aan de slag, eerst gaat mijn make-up rond & op mijn wenkbrauwen eraf, daar gebruikt ze de Benefit Ultra Radiance Facial Re-Hydrating mist voor met een wattenschijfje.

Ik wil mijn wenkbrauwen niet anders van vorm, maar wilde ze wel iets strakker qua vorm en ik wilde af van de lichte, bijna niet zichtbare haartjes. Dat kan natuurlijk gewoon, je kunt precies aangeven wat je wilt bij de wenkbrauwexperts van Benefit. Uiteraard kunnen ze je ook advies geven over de perfecte vorm voor je en over de producten die je het best zou kunnen gebruiken.

OK, dit had ik niet verwacht, Anouka adviseerde mij om mijn wenkbrauwen te verven. Op die manier worden alle haartjes (ook de lichtere die ik in mijn wenkbrauwen heb) beter zichtbaar en zien ze er voller uit. Als je van jezelf heel lichte haartjes hebt, is dit een fijne manier om je wenkbrauwen beter uit te laten komen. De verf hoeft maar even kort in te werken, nog geen 2 minuten en het effect is mooi, mijn haartjes zien er glanzend uit en de wenkbrauwen lijken voller. Ik weet niet welke kleur ze heeft gebruikt, maar het effect is heel natuurlijk. De kleur vervaagd na een week of twee weer, daarna kun je weer terug voor een opfrisbeurt.

Er zijn bij de Benefit Brow Bar verschillende behandelingen mogelijk, je kunt er ook je bovenlip laten waxen en er valse wimpers laten aanbrengen. Mannen kunnen trouwens ook bij de Benefit Brow Bar terecht, die kunnen soms ook wel een waxbeurtje gebruiken als hun wenkbrauwen iets te wild zijn. Ik ging voor een wenkbrauwwaxing en -kleuring, al heeft Anouka ook wel wat haartjes weggehaald met een pincet (epileren).

Bij Benefit werken ze met een lauwwarme, wax die ze aanbrengen op het gebied waar de haartjes weggehaald moeten worden, daarna gaat er een katoenen strip overheen die vervolgens de wax met haartjes eraan weghaald. Dat voel je even, maar het is zeker niet pijnlijk, althans, dat vind ik niet. Op de foto haalt Anouka de haartjes boven het staartje van mijn wenkbrauw nog even weg.

Zo zien mijn wenkbrauwen eruit als ze geverfd en gewaxt zijn, lekker natuurlijk en echt wat voller dan voor de verfbeurt, ik ben blij met het resultaat!

Anouka was al tevreden met mijn vorm, al heeft ze mij aangeraden om de linkerwenkbrauw iets te laten bijgroeien bij het begin. Ze heeft nog wel wat haartjes weggehaald onder mijn rechterwenkbrauw om de vorm wat mooier te maken, maar het zijn allemaal subtiele veranderingen of misschien moet ik zeggen, verbeteringen.

Een wenkbrauwbehandeling bij Benefit is niet af zonder wat van hun fijne producten te gebruiken, Anouka gebruikt Ka-Brow in nummer 3 (ik heb zelf 4, maar 3 geeft ook een mooi resultaat) en de high Brow als matte highlighter onder mijn wenkbrauw om zo de vorm nog te benadrukken. Die moet ik ook wat vaker gaan gebruiken, love it!

I'm happy! 

Thanks, Anouka en Vivianne van Benefit, ik ben helemaal blij met mijn brows en kom echt snel weer terug. Het advies van Anouka is om 1 keer per maand terug te komen, ik kan de vorm nu natuurlijk zelf bijhouden door de haartjes die teruggroeien weg te halen met een pincet. Je kunt er dus ook voor kiezen om minder vaak terug te gaan, net wat je zelf fijn vindt, maar ook afhankelijk van hoe snel je wenkbrauwen groeien. Om mijn wenkbrauwen iedere dag netjes in model te brengen, gebruik ik zelf de Browvo en Ka-Brow, in dit artikel kun je de reviews lezen: Benefit Ka-brow & andere nieuwe producten voor perfecte wenkbrauwen.

Ben je zelf nog niet tevreden met de vorm van je wenkbrauwen, dan is het zeker een aanrader om eens langs te gaan bij de Brow Bar van Benefit. Alle Nederlandse medewerkers van Benefit worden goed getraind door Anouka (en zij op haar beurt weer door Jared Bailey, de International Brow Artist van Benefit) en weten echt goed om te gaan met alle wenkbrauwproblemen en -wensen. Maar ook als je wel tevreden bent over de vorm, maar ze graag nog mooier wilt laten maken, kun je bij Benefit terecht. Ze geven je ook perfect advies welke producten je kunt gebruiken, maar dat doen ze ook zonder dat je een wenkbrauwbehandeling hebt ondergaan. 

 

Je kunt natuurlijk een afspraak maken door te bellen met de Douglas filialen met een Benefit Brow Bar (zie hier een lijstje) maar je kunt ook zonder afspraak binnenlopen. Al kun je dan wel even moeten wachten op drukke tijden, maar dat is geen straf bij een winkel als Douglas, daar is altijd wel iets leuks of moois te ontdekken! In België wordt Benefit verkocht bij Inno Galeries, ook daar vind je een Brow Bar.

Deel dit artikel
Back to top