Nieuws

Wat is de perfecte wenkbrauwvorm voor 2014?

Wenkbrauwen zijn hot, dat is momenteel heel erg duidelijk te merken! Kijk maar eens rond op straat, vooral de jongere meiden hebben vrijwel allemaal zeer gestyleerde wenkbrauwen waar duidelijk veel aandacht aan is besteed. De wenkbrauw van 2013 mocht weer wat dikker en natuurlijker zijn, tenminste als we de trendwatchers mochten geloven. Wat gaat het in 2014 worden? Als we de kenners moeten geloven gaan we in 2014 voor een vrij mannelijke, rechte wenkbrauw die vol is maar wel netjes verzorgd. Maar vind jij dat ook wel een mooie vorm?

Wenkbrauwvormen veranderen door de jaren heen behoorlijk, meestal niet van het één op het andere jaar, maar eigenlijk per decennium. Meestal zijn er een aantal iconen in zo'n tijdperk die als een voorbeeld dienen voor de wenkbrauwvorm van die tijd, denk aan de 90's met Pamela Anderson met haar dunne, hoge wenkbrauwen als boogjes als voorbeeld en de 80's met Brooke Shields met haar volle wenkbrauwen. Hieronder zie je een mooi overzichtje van de wenkbrauwen van een aantal iconen van de vorige eeuw, wat een verschillende vormen!


Mijn favoriet? Die van Deborah Harry en Brigitte Bardot!

1920 model onbekend, ze scheerde haar wenkbrauwen helemaal weg en tekende een rechte, dunne streep op het wenkbrauwbot, de tijd van The Great Gatsby!

1930 Marlene Dietrich, lastig te zien of de wenkbrauwen nog echt zijn, het lijkt alsof ze ook weggeschoren zijn, de vorm van de (bij)getekende wenkbrauwen is behoorlijk hoog en rond, alsof je permanent verbaasd bent

1940 Gene Tierney - in het decennia erna wordt het al iets natuurlijker, de boog blijft nog hoog, maar de wenkbrauwen zijn wel natuurlijk en behoorlijk geepileerd

1950 Marilyn Monroe - langzaam maar zeker gaat de wenkbrauwvorm over in een meer hoekige vorm, waardoor het gezicht krachtiger oogt

Audrey Hepburn met haar behoorlijk rechte wenkbrauwen, in haar fijne gezichtje springen haar wenkbrauwen er op een prachtige manier uit, niet iedereen zou deze vorm kunnen hebben trouwens, het kan je namelijk wat nors doen overkomen.

Elizabeth Taylor - een combinatie van vol, rond aan het begin van de wenkbrauw en toch een tikje hoekig aan de bovenkant. Wist je trouwens dat zij een bijzondere "afwijking" had? Ze had een dubbele rij wimpers en volgens velen een paarse oogkleur, iets wat je op deze foto niet zo goed ziet.

 

Inmiddels zijn we aangeland in 2013 en zien we bij de celebs vooral zeer gestyleerde wenkbrauwen, die passen bij hun gezichtsvorm, iets waar in de vorige eeuw niet altijd rekening werd gehouden volgens mij, je volgde dan gewoon de trend of het nu mooi stond of niet!
Dat is nu zeker anders, de wenkbrauwspecialisten zijn overal te vinden en de perfecte wenkbrauw is niet ver weg...tenminste, dat zou je denken. Toch is de definitie van de perfecte wenkbrauw helemaal niet zo makkelijk te geven, het is vooral ook een kwestie van smaak. Ga je voor een strakke, bijgetekende wenkbrauw? Of mag het wat natuurlijker? De celebs laten zien dat er echt heel wat mogelijk is....


Kim Kardashian

Katy Perry

Rihanna

Cara Delevigne

Angelina Jolie

Sylvia Geersen

Megan Fox

Jennifer Aniston

Beyonce

Soms heb ik weleens het idee dat mensen een tikje obsessed zijn door een wenkbrauwvorm, het is ook iets waar ik zo vaak commentaar op krijg als ik een foto of video laat zien. Sommige mensen vinden mijn wenkbrauwen niet strak genoeg, anderen vinden dat ze te strak zijn en dat maakt me dan weer oud of streng. Geeft niets hoor, ik vind het prima, maar het geeft wel aan dat er zo enorm op gelet wordt. Zo erg, dat er meiden zijn die een epileerverslaving hebben, ze blijven dan net zo lang epileren totdat ze hun "perfecte wenkbrauw" krijgen, de pincet gaat overal mee naartoe en ze kunnen echt stressen als ze een haartje spotten waar het niet hoort.
Of de meiden die 's ochtends gefrustreerd voor de spiegel staan, zeker een kwartier bezig zijn met hun wenkbrauwen en dan alles er weer gefrustreerd afhalen omdat de wenkbrauwen niet perfect gelijk zijn. Tja, dat is misschien ook wel iets overdreven, ik geloof dat het nu ook weer niet nodig is om een boos of gefrustreerd over te worden. Het moet wel leuk blijven natuurlijk, ondanks dat webkbrauwen zeker wel belangrijk zijn is het natuurlijk niet het belangrijkste in jouw uiterlijk. Onthou dat er vrijwel niemand alleen maar let op jouw wenkbrauwen, maar vrijwel altijd kijken naar het totaalplaatje en de manier hoe je praat, lacht en hoe jouw uitstraling is. Mooi verzorgde wenkbrauwen zijn daar zeker een onderdeel van, maar dat zijn jouw handen, voeten, huid, wimpers, neus, haren en kleding ook........als jouw rechterwenkbrauw net een millimeter hoger zit, dan maakt dat je zeker niet minder mooi!

Wie is jouw voorbeeld als het om wenkbrauwen gaat? Is de perfecte wenkbrauwvorm voor jouw belangrijk? Of is het gewoon een onderdeel van jouw make-up? 

Deel dit artikel
Back to top