Reviews

Bobbi Brown Perfectly Defined Long-Wear Brow Pencil

Vorige week kocht ik een nieuw wenkbrauwpotlood bij Bobbi Brown, op advies van de verkoopster in De Bijenkorf. Dat was trouwens een "oude" bekende, ex-stagiaire Vivianne is sinds een tijdje werkzaam als beauty advisor in De Bijenkorf. Zo leuk! En dit keer stond ze bij de Bobbi Brown counter in De Bijenkorf Rotterdam, gezellig om even bij haar langs te gaan. Het nieuwe Bobbi Brown Perfectly Defined Long-Wear Brow Pencil kende ik al, maar ik had niet de juiste kleur gekregen, nu dus wel! Kijk je mee naar mijn review?

Het Perfectly Defined Long-Wear Brow Pencil is geen traditioneel wenkbrauwpotlood, het heeft een iets andere vorm, het is meer een stift dan een potlood. Toen ik het de eerste keer zag, moest ik onmiddelijk denken aan de Brow Sculptor van Tom Ford, een wenkbrauwstift die ik een paar jaar geleden kocht en met plezier gebruikte.

Het potlood (zal ik het dan toch maar noemen) heeft twee kanten, afgesloten met dopjes (die verwisselbaar zijn, handig!). Aan de ene kant zit een stevig spiraalvormig wenkbrauwborsteltje, hiermee kun je je wenkbrauwen doorkammen om de haartjes in model te brengen, maar ook om bv foundation of poeder eruit te borstelen.

De andere kant is de daadwerkelijke wenkbrauwstift, een platte stift in een schuine houder die je omhoog kunt draaien. De stift gemaakt van verschillende wassen en is heel stevig, bijna hard van structuur. De Brow Pencil is gemaakt in Japan, daar komen echt de allerbeste kwaliteit wenkbrauwpotloden vandaan, wist je dat? Professionals zweren bij dit soort producten die afkomstig zijn uit Japan, iets om op te letten dus!

Het stiftje is vrij plat, maar ik mis wel een beetje scherpte, iets wat vooral handig is als je de wenkbrauw bij het begin wat wil aanzetten. Bij de Brow Sculptor van Tom Ford zat een klein slijpertje in het potlood verstopt, helaas niet bij deze Bobbi Brown variant. De punt is dus niet heel scherp en precies, jammer!

Als je het stiftje helemaal uitdraait zie je de totale hoeveelheid, er zit 0.33 gram product is, dat lijkt wel heel erg weinig. Ik heb het Brow pencil pas een week in gebruik, dus kan nog niet zeggen hoe lang je ermee zult doen. In een week is er ongeveer een stukje van 3 mm van het stiftje afgesleten, heel weinig dus. Dat komt vooral omdat de textuur nogal taai is, het is geen smeltende romige textuur zoals je weleens ziet bij wenkbrauwpotloden. Je moet misschien even wennen bij het opbrengen, want je moet iets meer duwen op de stift om kleur te zien.

De swatches van het potlood (ik heb de kleur Saddle) zijn lastig te maken, omdat de textuur vooral goed aanbrengt op de haartjes van de wenkbrauw, ook al zijn die heel licht bijna onzichtbaar. Dat maakt het een ideaal potlood als je vooral op zoekt bent naar een potlood dat kale plekjes wat opvult en haartjes in model houdt.

 

In gebruik is het een fijn wenkbrauwpotlood, al zorgt de vaste, vrij taaie textuur er wel voor dat je iets meer moeite moet doen om de kleur op je wenkbrauwen aan te brengen. Dat vind ik zelf absoluut geen nadeel, want door die textuur blijft het wenkbrauwpotlood wel de hele dag perfect zitten, zelfs na het sporten. De wassen zijn stroef en houden eigenwijze haartjes echt goed op hun plaats, veel beter dan andere wenkbrauwpotloden die ik weleens geprobeerd heb. Ik ben zelf daarom meer fan van gel-achtige producten zoals Armani Brow Maestro, al heb ik de Brow Sculptor van Tom Ford ook veel gebruikt en MAC heeft de Eye brows die ook fijn zijn. Ik skip dus meestal "echte" potloden omdat ik het poederige effect niet zo mooi vind.

Ik laat je even zien hoe ik de brow pencil gebruik:

links "kale" wenkbrauwen, momenteel vrij wild omdat ik binnenkort eens een goede browtreatment wil laten doen! | rechts het handige borsteltje waarmee ik poeder en foundation wegborstel

links : ik breng wat brow pencil onder mijn wenkbrauw aan, eigenlijk nooit aan de bovenkant omdat ze dan veel te zwaar worden, ik teken het einde ook wat bij, maar veeg het grootste gedeeltje weer uit. | rechts : daarna borstel ik de wenkbrauwen weer goed door om de wassen te verdelen

Het Bobbi Brown Perfectly Defined Long-Wear Brow Pencil is inderdaad heel langhoudend, zorgt ervoor dat haartjes goed in model blijven en je kunt de natuurlijke vorm van de wenkbrauw mooi definiëren. Ik denk wel dat het potlood het beste werkt als je zelf (nog) wenkbrauwhaartjes hebt, dan "pakt" de brow pencil pas echt goed. Heb je vrijwel geen haartjes, dan denk ik dat een ander (poederig) product beter werkt. Er is een grote keuze aan kleuren, 8 om precies te zijn, van blonde & grey tot espresso & rich brown, het potlood kost EUR 39,00 en je koopt het bij de Bobbi Brown counters bij De Bijenkorf en Douglas. Geen goedkope aanschaf dus, maar volgens Vivianne meer dan het geld waard, zij heeft alleen maar positieve reviews gehoord van haar klanten!

 

Dit is zeker een potlood dat het overwegen waard is, ik ben er in elk geval blij mee en heb deze week mijn favoriete Armani Brow Maestro zelfs helemaal laten staan. Zo'n brow pencil is natuurlijk ook net iets makkelijk in gebruik dan een potje met een kwastje! Wat is jouw favoriete wenkbrauwpotlood?

Deel dit artikel
Back to top