Reviews

Mascara in de test - Yves Saint Laurent, Bobbi Brown, Laura Mercier en Guerlain

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een mascara heb gereviewd, het is echt zoiets dat ik telkens weer voor mij uitschuif. Gek eigenlijk, want we zijn met zijn allen toch altijd op zoek naar de perfecte mascara? Ik wel hoor, al heb ik tegenwoordig wel een echte favoriet gevonden in Le volume de Chanel. Maar...ik hou mijn ogen altijd open voor een nieuwe favoriet en test alle mascara's die ik binnenkrijg ook altijd uit. Vandaag deel ik mijn mening over de mascara's van Yves Saint Laurent, Bobbi Brown, Laura Mercier en Guerlain, kijk je even mee?

Ik heb alle mascara's meerdere keren getest, maar ik heb vanochtend ze allemaal even zonder andere make-up aangebracht om goed te laten zien wat het effect is. Ik heb de mascara één keer aangebracht, wel meerdere laagjes (nu ja, meerdere keren over de wimpers gestreken) maar tussentijds heb ik ze niet laten drogen. Dit geeft het meest natuurlijke effect, wil je het heftiger of hou je van vliegenpootjes, dan moet je gewoon meer aanbrengen, maar dat is eigenlijk nooit een goed idee! 


Yves Saint Laurent Babydoll mascara in Indiscreet purple EUR 32,00
Deze mascara zorgt voor veel lengte maar blijft wat achter qua volume. Ik laat je hier de paarse variant zien, natuurlijk is er ook een zwarte. Toch bevalt deze paars wel goed, het is net wat zachter dan zwart en toch geeft het mijn wimpers een mooie kleur. Ik vind de formule van de Babydoll mascara niet ideaal, vooral niet na een tijdje, ik heb dan nl. het idee dat de krul uit mijn wimpers zakt en mijn wimpers weer recht naar voren steken i.p.v. mooi omhoog krullen. Gek eigenlijk, want de formule is best licht. De mascara wordt wel erg hard en dat vind ik niet echt heel fijn, ik hou er wel van als mijn wimpers enigzins flexibel blijven, vandaar dat dit geen favoriet is geworden. Maar...het borsteltje is dan wel weer top om mascara op te brengen en de mascara blijft wel de hele dag prima zitten, verwijderen lukt met mijn normale make-up remover.

mijn eigen foto was op onverklaarbare wijze verdwenen? dan maar een packshot!


Bobbi Brown Smokey eye mascara in Black EUR 28,00
De PR dame van Bobbi Brown was enorm enthousiast over deze nieuwe mascara, ik moest hem echt proberen en deze zou zeker tot mijn favorieten gaan behoren! Dat legt de lat direct heel hoog, dat begrijp je...maar ik was daardoor natuurlijk wel erg nieuwsgierig. Inmiddels heb ik deze mascara toch wel heel vaak gebruikt en dat betekent dat deze goed bevalt. Ik ben vooral blij met het borsteltje, dat goed bij de wimperinplant komt omdat de borstel vrij kort is, je kunt de borstel echt goed tegen de wimpers zetten. Het effect is mooi, dichtbij het oog is de kleur lekker donker, het smokey effect is duidelijk te zien. Ik vind de kleur iets te licht voor een smokey look, dan moet de mascara wel echt diep zwart zijn, dat mis ik een beetje. De mascara zorgt er wel voor dat de krul goed blijft zitten, hij wordt niet hard en blijft de hele dag netjes op zijn plaats, je kunt hem ook tussendoor bijwerken en dat is wel weer prettig. Ik kan de mascara verwijderen met mijn normale make-up remover, hij is niet waterproof.Laura Mercier Faux lash mascara in Black EUR 27,50 (via skins.nl)
Het is lang geleden dat ik een mascara van Laura Mercier had geprobeerd, een hernieuwde kennismaking dus! De faux lash mascara heeft een extreem grote borstel, zo groot dat het vrijwel onmogelijk is om de mascara aan te brengen zonder te knoeien op het ooglid, iets wat je ook ziet op de foto. De formule is lekker plakkerig en diepzwart, geeft volume en wat lengte, maar maakt mijn wimpers ook wel wat slordig, rafelig zelfs en dat vind ik minder fijn. Misschien komt het wel door de borstel? Nee, dit is geen ideale mascara voor mij, ik vind het effect niet echt mooi en het borsteltje niet fijn. Deze mascara is in gebruik redelijk, de mascara brokkelt toch wel iets af na verloop van tijd en eigenlijk is dat tegenwoordig niet meer nodig, gezien de verbeterde formules bij mascara. Misschien gek, maar deze mascara komt op mij over als een "ouderwetse" mascara, net alsof alle nieuwe technieken geskipt zijn, zonde...want die zijn er natuurlijk niet voor niets. Guerlain Cils d'enfer in Noir EUR 32,95
Ik ben groot fan van Guerlain, dat weten jullie vast, maar deze laatste nieuwe mascara van dit merk had ik nog steeds niet getest, shame on me! Nu ik deze inmiddels een kleine week getest ben, vraag ik mezelf natuurlijk af waarom ik zo lang gewacht heb, want wat is dit een fijne mascara! Het borsteltje lijkt op dat van Bobbi Brown, een kort, stevig borsteltje dat vrij plat blijft waardoor je de mascara goed vanaf de aanzet op kunt brengen. De borstel separeert de wimpers goed, verlengt de wimpers echt netjes en zorgt voor wat volume (niet al te erg). De formule is licht, houdt de krul goed in model en blijft perfect zitten op mijn wimpers zonder te vlekken of te brokkelen, aan het einde van de dag zit alles er nog op, bijwerken vind ik niet nodig. Het kan trouwens wel, de mascara wordt nl. niet hard, maar het effect wordt dan wel iets heftiger en minder natuurlijk. Dat is natuurlijk niet erg als je een avondje op stap moet, dan mag het wel wat heftiger! Deze mascara ligt inmiddels in mijn "everyday" bakje en is een concurrent van Le Volume de Chanel en Eyes to kill van Armani, zegt dat genoeg?

Wat een ogen! Ik vind dat altijd maar gek, in een artikel zoveel foto's van mijn ogen, maar goed...het is voor een goed doel natuurlijk! Hopelijk hebben jullie zo een beter idee van het effect van de mascara's. Ik heb, zoals je kunt zien, geen lange wimpers, al zijn ze ook niet echt extreem kort, een goede mascara maakt echter heel veel verschil. En vergeet de wimperkruller niet, dat is echt een must als je wimpers mooi wilt laten uitkomen, die heb ik ook gebruikt op alle foto's. Hieronder heb ik alle foto's nog even naast en onder elkaar gezet, zo kun je ze nog beter met elkaar vergelijken.

Boven Yves Saint Laurent en Bobbi Brown
Onder Laura Mercier en Guerlain


Conclusie :
Een nieuwe holy grail mascara heb ik niet gevonden tussen deze vier luxe mascara's, maar ik zet Cils d'enfer van Guerlain en Smokey eyes mascara van Bobbi Brown zeker in mijn huidige top tien. Ik denk dat Guerlain op nummer 3 staat en Bobbi Brown op nummer 7, niet slecht natuurlijk maar het kan dus nog beter. Babydoll van Yves Saint Laurent is niet ideaal voor mijn wimpers door de harde formule en het borsteltje van Laura Mercier is echt te groot, al is de formule ook geen topper. Deze staan dus minder hoog in mijn mascara lijst, ach ja...je kunt niet alles hebben!

Binnenkort test ik opnieuw een aantal mascara's! Heb jij nog aanraders die ik echt moet uitproberen? Laat het mij dan zeker weten, dan delen we dat volgende keer met de andere lezers, much appreciated!

Deel dit artikel
Back to top