Reviews

Chanel Eyes collection 2016 - Dimensions de Chanel mascara review

Chanel introduceert binnenkort een nieuwe mascara en daar word ik eigenlijk altijd wel erg blij van. Chanel maakt al een paar jaar één van mijn favoriete mascara's: Le Volume de Chanel. Toch klonk Dimensions de Chanel mij als muziek in de oren, het is een Chanel mascara voor vrouwen die alles willen: lengte, krul en subtiel volume. Natuurlijk heb ik de mascara getest en informeer ik jullie over de andere nieuwe producten die er binnenkort uitkomen in de Chanel Eyes collection 2016!

Chanel eyes collection 2016 is een collectie met de focus op oogmake-up, natuurlijk vinden we de nieuwe mascara terug, maar ook een vernieuwd palette voor de wenkbrauwen, nieuwe oogschaduwpalettes en tijdelijk verkrijgbare, verkoelende oogschaduwsticks. 

 

Dimensions de Chanel mascara EUR 33,00 (nieuw!)

Noir

Brun

Cobalt

La Palette sourcils de Chanel EUR 45,00 (vernieuwd, met mini pincet, een kwastje en borsteltje)

Naturel

Brun

Les 4 Ombres EUR 51,00

Tissé Essentiel

Tissé Dimension

Tissé Particulier (limited edition)

 

Stylo eyeshadow EUR 30,00 (allemaal limited edition)

Bronze Platine

Brun Chatain

Vert Grise

Rose Petale

Blue Nuit

Beige Dore 

 

Jaren geleden kocht ik al eens een wenkbrauwdoosje van Chanel, Le Sourcils de Chanel en ik moet je eerlijk bekennen dat ik het nog steeds ergens heb liggen. Ik gebruik het allang niet meer, maar ik weet wel dat ik echt jarenlang met dat doosje heb gedaan, het was zo zuinig in gebruik.

Le Palette Sourcils de Chanel in Naturel

 

Het doosje is inmiddels vernieuwd en is binnenkort verkrijgbaar in twee tinten, in het doosje vind je (harde) wenkbrauwpoeders in twee tinten die goed bij elkaar passen. Ook krijg je een fijn mini pincet om losse haartjes te verwijderen, een borsteltje om de haartjes door te kammer en een klein, heel stevig kwastje om de poeders aan te brengen. Dit is een palette dat vooral geschikt is voor een natuurlijke look, de poeders zijn maar heel subtiel, hechten niet zo heel goed aan de huid maar wel aan haartjes.

In het palette zit een spiegel en het is een gemiste kans dat dit geen vergrotende spiegel is, dat had nu eens echt handig geweest. Om eerlijk te zijn mis ik ook wel een wenkbrauwwax/pommade/gel om de haartjes in model te houden, dat had best een goede toevoeging geweest. Ik heb geen swatches op de foto gezet, omdat die heel lastig te zien zijn op mijn huid. Probeer het dus liever even uit als de nieuwe palettes in de winkels liggen.

Dimensions de Chanel mascara 

 

Deze mascara is voor vrouwen die alles willen en daar ben ik er één van! Ik wil dat mijn wimpers mooi krullen, voller lijken, langer worden en natuurlijk donkerder. Daar zorgt deze mascara echt voor, de borstel heeft "normale" borstelhaartjes die alle wimpers goed "pakken" waardoor je binnen een paar streken alle wimpers voorziet van een goed laagje mascara.

Dimensions de Chanel is ook verzorgend voor de wimpers, er zit een lupine extract in dat rijk is aan peptides, samen met vitamines en een olieachtige component, wimpers zijn volgens Chanel nog nooit zo verwend. De houdbaarheid is extra goed, zelfs bij heel vochtige omstandigdheden, al is deze mascara officieel niet waterproof. Tijdens de warne dagen laatste dagen heb ik deze mascara getest en bij mij blijft deze de hele dag perfect zitten, zelfs de krul blijft.

Het borsteltje is lekker compact, de formule dik en vrij plakkerig, maar niet te plakkerig waardoor wimpers aan elkaar gaan zitten. Het is wel zaak om de laagjes direct achter elkaar aan te brengen en zo het resultaat op te bouwen. Je kunt de laagjes tussendoor beter niet laten drogen, maar ga direct achter elkaar doot totdat je tevreden bent. Hieronder zie je voor- en na foto's van een paar laagjes Dimensions de Chanel mascara in Noir.

Ik ben tevreden over Dimensions de Chanel mascara, het borsteltje is heel fijn, de textuur goed en de houdbaarheid meer dan prima. Ik hou van de goede pigmentatie, de krul die de mascara geeft (en houdt) en het volume van mijn wimpers na een laagje mascara, het lijkt wel of ik veel meer wimperhaartjes heb gekregen. Le Volume de Chanel is nog steeds heel fijn, de formules vind ik best vergelijkbaar, maar ik denk dat deze nieuwe mascara voor wat extra verlenging zorgt. Dat is natuurlijk niet gek! Het is een aanrader!

 

De nieuwe Chanel Eyes collection 2016 is inmiddels al te koop in de online shop van Chanel, vanaf 3 juni 2016 zijn alle producten ook te koop bij de andere Chanel verkooppunten zoals De Bijenkorf, Dougla en ICI Paris XL (data altijd onder voorbehoud). Ga jij deze nieuwe mascara proberen? 

Deel dit artikel
Back to top