Reviews

GoodSkin Labs Exten-10 - in 4 weken tijd 10,4 jaar jonger

Als je, net als ik, de 40 jaar gepasseerd bent, dan wordt je toch wel wat gevoelig voor de claims die verschillende merken gebruiken. "Rimpels verminderen in een oogwenk" "pigmentvlekken verdwijnen binnen 4 weken" en "10,4 jaar jonger in 4 weken".....die laatste claim wordt gedaan door het merk GoodSkin Labs, dat in Nederland exclusief wordt verkocht bij Parfumerie Douglas. De claim hoort bij hun nieuwe moisturizer, de Exten-10, lezen jullie snel verder voor mijn review?GoodSkin Labs is nog een vrij onbekend merk in Nederland, het is dan ook pas sinds 2010 verkrijgbaar op de Nederlandse markt en op redelijk beperkte schaal beschikbaar. Het assortiment breidt zich nog steeds uit en dat is erg fijn, ik ben eigenlijk best een grote fan van GoodSkin Labs. In dit introductie artikel kunnen jullie wat meer achtergrond informatie lezen over het merk GoodSkin Labs.

Het nieuwste product is de Exten-10, volgens de verpakking een "instant youth boosting moisturizer SPF 15". Dat klinkt goed, het is dus een dagcreme met SPF 15 die de huid hydrateert en direct zorgt voor een jonger ogende huid. Naast dat de creme direct zorgt voor een stralende huid, zorgt deze op de lange termijn ook echt voor een jongere huid. Door o.a. een combinatie van 3 hyaluronzuren, de zonbescherming SPF 15, anti-oxidanten en een bijzondere sirtuïne-technologie die huidcellen doet denken dat ze jonger zijn, moet dat binnen 4 weken gaan lukken. Zulke claims zijn natuurlijk leuk en ze klinken veelbelovend, toch weet je eigenlijk van te voren dat het natuurlijk niet allemaal gaat lukken. Toch wil dat niet persé iets negatiefs zeggen over het productt, sterker nog Exten-10 is een hele fijne, vrij lichte en dunne dagcreme die zijn werk op mijn (40+) huid prima doet. Ik vind het een heel prettig product om te gebruiken vooral tijdens de zomermaanden, dan gebruik ik liever een lichtere creme dan normaal en Exten-10 voldoet erg goed aan mijn eisen. Mijn huid ziet er na gebruik in de ochtend direct goed uit, hele fijne lichtreflecterende deeltjes zorgen daar o.a. voor, maar natuurlijk doen de hydraterende eigenschappen ook direct hun werk.  Exten-10 ruikt vrijwel niet en geeft een semi-matte finish, smeert prettig uit en trekt snel in de huid, de combinatie met make-up is erg goed.

Prettig is ook de bescherming tegen UVA en UVB stralen door de SPF 15 en de prettige verpakking is prima. Door het product in een tube te verpakken blijven de ingrediënten zoveel mogelijk stabiel en daarnaast is het natuurlijk ook hygiënischer in gebruik. De prijs van een tube van 50 ml is EUR 39,50, een mooie prijs voor een dagcreme die compleet en goed van samenstelling is. Exten-10 is geschikt voor vrijwel alle huidtypes (misschien niet de allerdroogste huid) en geschikt voor gebruik in de leeftijdscategorie 30 t/m 45 jaar (al kun je er zeker ook eerder mee beginnen).

Ik zal de overige GoodSkin Labs producten ook even kort met jullie doornemen en kort mijn gedachten erover neerzetten.Filextra - EUR 39,50 (50 ml tube) - een facial treatment die ervoor zorgt dat de dunner wordende en verslapte huid zijn volume en stevigheid weer terug krijgt. Deze creme gebruik in plaats van jouw dag- en nachtcreme en is goed te gebruiken als kuur of tijdelijke oppepper voor de huid. Jammer genoeg zit er geen zonbescherming in de Filextra, die moet je dus nog aanbrengen. De huid wordt echt steviger na een paar weken gebruik, ik heb dit niet zelf getest, omdat ik niet echt een slappere huid heb, mijn moeder (die 60 jaar wordt dit jaar) is proefkonijn geweest. De creme is vrij dun en heeft hele fijne korreltjes in zich die direct verdwijnen bij het opsmeren. De creme ruikt vrijwel niet en geeft een mooie, glanzende finish op de huid, erg prettig voor de ouder wordende huid. De creme trekt wel iets minder snel in, met het direct daarna opbrengen van make-up is dat niet altijd even handig.

Tri-aktiline - EUR 39,50 (30 ml tube) - een onmisbaar tubetje in mijn beautykast, een instant rimpelvuller die alle rimpeltjes als sneeuw doet verdwijnen. Het vult de rimpeltjes direct op en zorgt voor een gladde basis, ongeloofelijk hoe het werkt! Maar ook op langere termijn helpt de Tri-aktiline de huid te verstevigen waardoor rimpeltjes ook langer weg zullen blijven. Ben je nieuwsgierig? Lees dan dit artikel eens met een ongeloofelijke foto!Smooth - 365 EUR 29,50 (tube 30 ml) - een werkelijk geweldig serum boordevol peptides die de natuurlijk e collageenproductie stimuleert waardoor (diepe) rimpels zullen verminderen en de huidstructuur fijner en mooier zal worden. Het serum doet zeker wat het belooft, de huid zal er zeker beter uitzien, poriën zullen kleiner lijken en de huid lijkt helderer. Je gebruikt dit serum onder jouw normale dag- en nachtcreme, het is geschikt voor alle huidtypes en vooral geschikt voor de rijpere huid (vanaf 35 jaar ongeveer). Het serum is perfect als make-up basis door de zijdezachte finish, ik ben hier echt fan van, mijn  tube is dan ook weer aan vervanging toe!


Eyliplex - 2 (EUR 39,50 voor in totaal 20 ml) - over dit oogduo kan ik kort zijn, dat is mij helemaal niet bevallen! Het principe leek mij erg prettig, een verschillend product voor de dag & nacht, dat is iets wat ik zelf ook al gebruik. In de nacht gebruik ik vaker een rijkere oogcreme en overdag is dat toch niet zo praktisch. Deze Eyliplex heeft een vreselijke ooggel die je gebruikt gedurende de dag, de kleur van de gel is snotgroen en nodigt niet bepaald uit om te gebruiken. Nu zal dit niet zo''n probleem zijn, maar in gebruik is de gel heel onprettig. De gel trekt niet in de huid maar lijkt erop te blijven liggen, waardoor het opbrengen van make-up (concealer) gewoon niet mogelijk is, heel raar. De oogcreme voor de nacht is minder vreselijk, maar daarentegen gewoon niets bijzonders, het heeft bij mij geen wonderen gedaan, mijn fijne lijntjes verminderen niet en mijn donkere kringen zijn ook "gewoon" gebleven. 


v.l.n.r Filextra, Exten-10. Smooth-365, Tri-aktiline, Eyliplex dag en Eyliplex nacht.

Met uitzondering van de Eyliplex-2 heb ik (en mijn moeder) dus bijzonder goede ervaringen met de producten van GoodSkin Labs. De verpakkingen zien er misschien niet zo chique of bijzonder uit, maar zorgen er wel voor dat de producten hygiënisch worden opgebracht en de ingrediënten stabiel blijven. De prijs-kwaliteitverhouding is meer dan in orde, zeker omdat de ingrediënten die worden gebruikt behoorlijk hoogstaand en innovatief zijn. Voor meer informatie kun je het beste kijken op de Amerikaanse website van Goodskin Labs www.goodskinlabs.com, op de website zie je ook andere producten die hier (nog) niet verkocht worden.

Kennen jullie de producten van GoodSkin Labs al? Hebben jullie ze weleens geprobeerd en wat vonden jullie ervan? 

Deel dit artikel
Back to top