Reviews

Lancôme La vie est belle - een parfum die het leven nog mooier maakt!

Tijdens de dagelijkse beslommeringen vergeten we weleens stil te staan hoe mooi ons leven eigenlijk is! We hebben het voorrecht om te wonen in een welvarend land en hebben de kans om te studeren of te werken aan onze carrière. Natuurlijk zal niet alles helemaal vlekkeloos gaan, maar zeg nu eens eerlijk, het leven is toch mooi? Lancôme heeft dit gegeven gebruikt als inspiratie voor hun nieuwste, vrouwelijke en vrolijke parfum La vie est belle. We zijn er behoorlijk gecharmeerd door, lees zeker even verder als je wilt weten waarom.

Julia Roberts is het gezicht van La vie est belle

Na jaren van emancipatie, vechten voor een plaats in onze (zakelijke) samenleving hebben veel vrouwen echt hun plaats veroverd in de maatschappij. We hebben een drukke baan en zijn daarna vaak ook nog de spil van een familie, we zijn er maar druk mee! Gelukkig kunnen we tegenwoordig ons leven zo inrichten dat we naast alle verplichtingen ook kunnen genieten van de dingen die wij leuk vinden. We nemen graag de tijd om lekker te knutselen met de kids, bakken van tijd tot tijd cupcakes, gaan samen met man of vriend een weekendje weg, laten ons verwennen in spa''s, tutten met make-up, lopen een marathon of gaan simpelweg op de bank zitten met een kop thee en een boek. Op die momenten zie je het weer, het leven is mooi!

Lancôme La vie est belle is een geur die past bij dat gevoel, een luxe parfum met een bijzonder mooie uitstraling. Parfumeurs Olivier Polge, Dominique Ropion en Anne Flipo hebben de allereerste vrouwelijke gourmand iris parfum samengesteld, een combinatie die nooit eerder is gebruikt maar wel heel fijn is.
De parfum is samengesteld uit bijna 50 % natuurlijke ingrediënten, uniek voor een modern parfum dat meestal samengesteld wordt uit een voorbewerkte basis. La vie est belle bestaat uit 63 ingrediënten, die elk tot uiting komen in La vie est belle. 63 ingredienten? Dat lijkt nogal veel, zeker als Lancome stelt dat het gaat om een simpele balans die je ruikt in La vie est belle. Maar toch is het wel zo, die 63 ingredienten ruik je natuurlijk niet allemaal terug, maar wat ruik je dan wel?

In La vie est belle loopt de iris als een rode draad door de geur, niet slechts als middennoot, maar vanaf de opening tot aan de basis ruik je deze iris aldehyde van de Florence Iris Pallida. Aan de geur zijn ook Sambac jasmijn en oranjebloesem toegevoegd om zo een bloemig hart te creëeren. Maar dat is toch niet hetgeen wat deze geur zo kenmerkt, dat is namelijk de combinatie van pure, krachtige patchoeli en het gourmand akkoord. Een gourmand akkoord is een "foody scent" een geur die je in eerste instantie doet denken aan eten of snoep, in La vie est belle ruik je een combinatie van vanile, tonkaboon, praline, zwarte bes en peer. Zoet? Dat wel, maar omdat het pas in de basis verwerkt is en gecombineerd wordt met de diepe patchouli vind ik het eigenlijk wel meevallen, al zullen de meningen daarover best verschillen.

La Vie est belle is verpakt in een prachtige flacon, die is geinspireerd op een flacon die in 1949 werd bedacht door toenmalig artistiek directeur George Delhomme. De flacon kreeg de naam "Le sourire de cristal" en werd tot op heden nooit eerder door Lancôme gebruikt, de lach van kristal symobliseert het ondefineerbare "je ne sais quoi", "dat" wat een vrouw zo bijzonder maakt. Het creëeren van de moderne versie van deze flacon is trouwens niet zomaar gebeurd, het heeft meer dan een jaar geduurd eer iedereen tevreden was. Met het perzikroze parfum en de grijs organza lint oogt de flacon La vie est belle toch als geluk in een flacon?

Ik was zelf nogal verrast door de geur, ik had eigenlijk niet verwacht dat dit een geur voor mij zou zijn, maar dat is het zeker wel. Toegegeven, ik hou van iris en patchoeli, maar ben vrijwel nooit gecharmeerd van gourmand geuren en dat is La vie est belle toch echt wel. Toch is de geur echt verslavend lekker en dat komt echt door de combinatie van de aardse, krachtige patchouli en het zoete gourmand akkoord waarin de zwarte bes en tonkabonen naar mijn idee het meest naar voren komen. Door de iris lijkt de geur een sluier van poederigheid te behouden, het maakt alle andere geurnoten net wat zachter. De geur ontwikkelt zich vrij snel en blijft enorm lang op de huid aanwezig, zo lang dat je de volgende dagen nog steeds een klein vleugje ruikt, ondanks het douchen. Maar dat ruik ik waarschijnlijk alleen zelf, juist omdat de basis zo herkenbaar en bijzonder is. Verslavend lekker, dat is echt de beste omschrijving van deze geur die mij stiekem een beetje doet denken aan de geuren van Juliette has a gun, die hebben ook vrijwel allemaal de bijzondere patchoeli in hun basis.

Ik heb deze geur ook gestuurd naar drie leden van ons parfumtestpanel, hieronder vind je hun mening/ervaring met de geur, op die manier kun je misschien nog beter een mening vormen over Lancôme La Vie est belle. Maar...natuurlijk is het nog beter als je zelf eens gaat ruiken bij de parfumerie.

Moniek
''bij het opspuiten van deze geur, moest ik meteen denken aan een geur erin die ik er enorm op vond lijken: Wish van Chopard! Ik vind de geur zoet en ietwat overheersend. Als je hier van houdt, vind je dit vast een heerlijke geur, maar zelf hou ik hier niet zo van en zou ik deze dan ook niet zo snel zelf kopen. Het moment van uitbrengen vind ik goed gekozen van Lancome, aangezien het toch wat kouder wordt en ik persoonlijk met kouder weer wel graag een wat ''zwaardere'' geur draag. Ondanks het niet direct mijn voorkeur heeft, denk ik dat veel dames (en heren) hier wel van gecharmeerd zijn!''

Shanna
''Deze geur is zeker ''belle'' kan ik jullie vertellen! Mijn eerste gedachte toen in de geur op mijn pols deed was ''WOW''!! Meestal laat ik geuren altijd even voor wat ze zijn op mijn huid, om er aan te wennen, maar bij deze was ik meteen verkocht. Ik blijf aan mijn pols snuffelen! Mijn lief zei ook meteen dat hij het een hele warme geur vond. En dat is het ook echt! Een warme, volle, vrouwelijke en sexy geur. La vie est belle ruikt zoetig, maar niet te overheersend. Ik ruik vanille en patchoeli maar er zit ook nog iets bloemigs in, denk ik te herkennen. Het is een vrij aanwezige geur maar daar ben ik altijd wel over te spreken. Je blijft ''m de hele dag goed ruiken, al neemt de "WOW" factor wel af naarmate de dag voorbij gaat, maar dat is met bijna elke geur wel zo, je ruikt dan de basis van de geur goed en dan komt echt dat poederige goed naar voren. Ja. Ik ben fan!''

Corrie
"Het 1e wat ik ruik is volgens mij de zwarte bes... daarnaast vind ik de geur in eerste instantie doen denken aan Coco Mademoiselle maar dan wat zoeter, wat caramelachtiger en het mist die specifieke Chanel edge. Naar een paar minuten wordt de geur lichter en ruik ik inderdaad iets als peer. Deze geur ontwikkelt zich bij mij goed en snel, er blijft echter iets in zitten dat mij niet aanspreekt. Misschien de tonkaboon? De geur lijkt steeds bloemiger te worden...maar toch spreekt deze mij minder aan, het is simpelweg niet mijn ding."


Lancôme La Vie est belle is momenteel bij alle bekende verkooppunten te koop, bijvoorbeeld bij de online shop van de Bijenkorf. De eau de parfum kost EUR 59,49 voor een flacon van 30 ml, er is ook een shower gel en body lotion te koop, beide ook zeker aanraders!

Deel dit artikel
Back to top