Reviews

Lancôme make-up kwasten - waar gebruik ik ze voor en hoe bevallen ze?

De echte kenners weten het allang, je brengt make-up producten nog mooier, beter en sneller op als je de goede tools gebruikt, het goede gereedschap. Make-up kwasten zijn in veel gevallen essentieel voor een mooie make-up, of dat nu om oogmake-up of om gezichtsmake-up gaat. Lancôme heeft haar assortiment make-up kwasten vernieuwd en uitgebreid, ik heb ze de afgelopen weken getest en ga je in dit artikel vertellen waar ik ze voor heb gebruikt en natuurlijk vertel ik ook wat ik ervan vind. Lees je mee?

Alle kwasten zijn individueel verpakt in een kartonnen doosje, daarop staat ook waar je de kwast voor gebruikt en hoe je de kwast het beste kunt gebruiken.

alle Lancôme kwasten hebben een lange, zwarte en glanzende steel die goed in de hand ligt, het deel bij de haren is gemaakt van metaal, de steel is gemaakt van hout

alle kwasten komen met een beschermhoesje/kapje dat je uiteraard kunt blijven gebruiken, je schuift het dan tijdens gebruik van de kwast af of schuift het naar beneden. Met het beschermhoesje kun je de kwast beter meenemen in een toilettasje, zo wordt deze niet vies en je beschermt de haren


Powder brush nr. 1 EUR 42,00 -  een volle kwast met soepele, maar toch stevige natuurlijke haren, die van smal uitloopt naar wijd. De afgeronde top pakt losse en vaste gezichtspoedere goed op en verdeelt ze mooi, egaal over de huid om de make-up (foundation) te "setten". 

Waar gebruik ik deze kwast voor? 
Ik gebruik de kwast voor het aanbrengen van losse poeder op mijn t-zone en andere plekken waar ik de huid iets wil matteren. Maar ook als ik een ander soort gezichtspoeder (denk aan een beauty powder van MAC of de Météorites van Guerlain) over mijn hele gezicht wil aanbrengen.


Foundation brush nr. 2 EUR 35,00 - een platte kwast met ronde synthetische haren die je gebruikt om foundation aan te brengen en te blenden op de huid, de uiteinden zijn heel zacht en zorgen ervoor dat de foundation mooi verdeeld wordt, vooral op lastige plekjes zoals rond de neus en bij de wenkbrauwen. 

Waar gebruik ik deze kwast voor? 
Persoonlijk gebruik ik vrijwel nooit een foundationkwast, maar ik gebruik de kwast wel om een masker op mijn gezicht aan te brengen, zo krijg ik geen vieze vingers en verdeel ik het masker goed. Ik gebruik het ook om creme en primer aan te brengen als ik iemand anders opmaak, natuurlijk gebruik ik de kwast dan ook voor foundation.


Highlighting brush nr. 3 EUR 42,00 - een combinatie van synthetische en natuurlijke haren, erg goed voor het lichtjes aanbrengen van highlighter, gezichtspoeder, bronzer of blush, perfect voor zeer gepigmenteerde of erg glanzende poederproducten

Waar gebruik ik deze kwast voor? 
Een duo fibre kwast is te gebruiken voor heel veel doeleinden, je kunt er foundation mee verdelen, een gepigmenteerde blush mee aanbrengen, een highlighter voorzichtig aanbrengen en alle poeders uiteindelijk mooi met elkaar blenden. Dit is een kwast die iedereen zou moeten hebben, je kunt er heel veel kanten mee op.

Cheek brush nr. 6 EUR 42,00 - een mooie, volle blushkwast die prima van formaat is om poederblush aan te brengen, begin op de appeltjes van de wangen en werk met korte, draaiende streken richting haarlijn

Waar gebruik ik deze kwast voor? 
Om mijn blush aan te brengen, ik vind het een fijne kwast die mij doet denken aan mijn MAC 116 blush kwast, een van mijn favorieten. De dicht opeengepakte haren nemen vrij veel blush op, tik het teveel eventueel even af (niet blazen....) en breng de blush dan op terwijl je lacht. Maak korte, ietwat draaiende bewegingen om de blush richting haargrens te verdelen, zet vooral geen streep!


Precision cheek brush nr. 7 EUR 42,00 - een platte, zeer volle kwast die mij erg doet denken aan een platte kabuki kwast, perfect om creme blush of bronzer aan te brengen, maar ook fijn om product aan te brengen om te contouren (een donkere poeder of bronzer zonder glitters onder het jukbeen), breng alles in licht ronddraaiende bewegingen aan

Waar gebruik ik deze kwast voor? 
Dit vind ik een lastige, ik heb deze natuurlijk getest met een creme blush en dat werkt erg goed, maar als je daar geen fan van bent dan zou je deze kwast ook goed kunnen gebruiken om bronzer aan te brengen onder het jukbeen, om te contouren. Dat werkt fijn en precies, maar zorg er wel voor dat je geen te donkere bronzer gebruikt, de kwast breng de kleur nl. behoorlijk geconcentreerd aan.


Camouflage brush nr.8 EUR 27,00 -  een smalle, soepele kwast met synthetische haren waarmee je concealer of foundation kunt aanbrengen op oneffenheden. Deze kwast zou je ook kunnen gebruiken voor cream eyeshadows en zelfs ook voor lipsticks

Waar gebruik ik deze kwast voor? 
Niet om concealer op te brengen bij mijn donkere kringen, dat doe ik nl. met mijn vingers, maar wel om concealer goed aan te brengen op een ander plekje op mijn gezicht, daarna blend ik het nog even na met mijn vinger. Door de warmte versmelt het dan goed voor een natuurlijker resultaat. Ik heb deze kwast ook gebruikt om lipstick op te brengen, werkt super omdat het oppervlak lekker groot is en de randjes wel mooi scherp zijn, zo kun je snel de lipstick netjes opbrengen.

de gezichtskwasten van Lancôme


Large shadow brush nr. 11 EUR 27,00 - een stevige, volle oogschaduwkwast van natuurlijke haren die vooral bedoeld is om oogschaduws aan te brengen, met de ronde uiteinden kun je de oogschaduws wat vervagen of blenden

Waar gebruik ik deze kwast voor? 
Deze kwast gebruik ik om een kleur oogschaduw op mijn ooglid aan te brengen, eventueel tot en met de arcadeboog, ik blend er niet mee, daarvoor gebruik ik een andere kwast.


Precision shadow brush nr. 12 EUR 25,00 - een iets kleiner oogschaduwkwast van natuurlijke haren die vooral geschikt is om heel precies poederoogschaduw aan te brengen, gebruik daarvoor alleen het puntje en zet de oogschaduw neer op de plaats waar die moet terecht komen en blend de oogschaduw daarna nog even goed.

Waar gebruik ik deze kwast voor? 
Deze lijkt erg op de voorgaande kwast, hij is ietsje kleiner en daardoor wat preciezer om mee te werken, je kunt bijvoorbeeld prima oogschaduw onder het oog aanbrengen, die komt er dan heel subtiel op.


Blending shadow brush nr. 17 EUR 27,00 -  een geweldige kwast met lange, stevige natuurlijke haren die van smal naar breed en weer naar smal toelopen, de haren zijn aan de uiteinden zeer zacht. De kwast kun je gebruiken om een kleur oogschaduw licht aan te brengen, om kleuren met elkaar te blenden en ook om concealer mooi uit te werken.

Waar gebruik ik deze kwast voor? 
Om oogschaduws te blenden, om oogschaduw aan te brengen in de arcadeboog (dan wordt het wat subtieler) en eventueel ook om concealer te blenden (dan moet de kwast wel schoon zijn natuurlijk). Deze kwast moet iedereen die houdt van oogmake-up in huis hebben, zonder zo'n kwast zou ik echt geen mooie ooglook kunnen maken. Veel mensen vragen hoe ik de kleuren van oogschaduw zo mooi in elkaar kan laten overlopen, dat doe ik dus met deze blending brush, onmisbaar!


Dual-end liner & shadow brush nr. 18 EUR 32,00 -  een kwast met twee uiteinden, allebei gemaakt van synthetische vezels. De ene kant is een oogschaduwkwast die enorm lijkt op de concealerkwast van hierboven, prima geschikt om kleur heel precies op te brengen dichtbij de wimpers, maar minder fijn om oogschaduw te blenden of te verdelen. De linerkwast is erg prettig om poederoogschaduws als eyeliner aan te brengen of natuurlijk om een gel eyeliner netjes aan te brengen.

Waar gebruik ik deze kwasten voor?
De shadow brush gebruik ik niet echt, maar de eyeliner kwast is perfect om oogschaduw netjes dichtbij de wimperrand aan te brengen, hij werkt heel precies en te kunt en mooie lijntjes mee maken, zowel heel subtiel als een echte cat eyeliner. De haren zijn lekker stevig en voelen toch zacht op de huid.


All-over shadow brush nr. 22 EUR 32,00 -  een korte, stevige, volle kwast met mooi afgeronde natuurlijke haren die heel geschikt is om een kleur oogschaduw over het hele ooglid aan te brengen voor een neutrale look, natuurlijk kun je daarna nog andere kleuren aanbrengen. 

Waar gebruik ik deze kwast voor? 
Deze kwast gebruik ik om mijn basiskleur over mijn hele ooglid aan te brengen, dat is vaak een natuurlijke tint die ervoor zorgt dat je de oogschaduws later beter met elkaar kunt laten blenden. Ik gebruik de kwast ook om een highlighter aan te brengen onder mijn wenkbrauwen en op mijn wenkbrauwbot.


Dual-end liner & smudger brush nr. 24 EUR 25,00 -  Weer een tweezijdige kwast, dit keer met een zeer fijne eyelinerkwast met een knikje en een handig, stevig, kort kwastje dat geschikt is om oogschaduw, eyeliner of kohlpotlood te "smudgen".

Waar gebruik ik deze kwast voor? 
De smudge brush is geweldig, ik gebruik zo'n kwast vrijwel dagelijks om een lijntje kohl pencil mooi te vervagen zodat het wat zachter oogt, ook gebruik ik deze kwast om oogschaduw in kleine hoekjes aan te brengen en als het ware uit te gummen. De eyelinerkwast is heel fijntjes, prima als je een hele dunne eyeliner op te brengen maar persoonlijk gebruik ik deze niet al te vaak.


de oogmake-upkwasten van Lancôme

Ik ben heel tevreden over de kwasten van Lancôme, ze zijn kwalitatief erg goed, iets wat mij niet echt verbaast omdat Lancôme natuurlijk een topmerk is. De haren zijn stuk voor stuk zacht op de huid, maar zijn wel stevig genoeg om de make-up goed aan te brengen en te verdelen. Ik heb opvallend weinig haaruitval gehad tijdens het gebruik en tijdens het wassen, natuurlijk verliest een kwast weleens een haar maar het komt er bij deze kwasten zeker niet bij bossen uit. De kwasten liggen fijn in de hand, zien er prachtig uit en zijn echt een aanvulling op iedere make-up stash. Ik kan ze je zeker aanraden!
De kwasten zijn uiteraard niet goedkoop, zeker niet als je een flink aantal nieuwe kwasten wilt kopen, maar bedenk je dan dat je echt jarenlang plezier hebt van deze kwasten. Ik heb zelf make-up kwasten van MAC in mijn stash die ik al een jaartje of 7 heb en die er nog als nieuw uitzien, ondanks dat ik ze dagelijks gebruik. Bij normaal gebruik en bij een goede zorg voor de kwasten zou je best eens levenslang met make-up kwasten kunnen doen, zeker met gezichtskwasten.
De kwasten van Lancôme koop je bij de verkooppunten van Lancôme zoals De Bijenkorf, ICI Paris XL en Parfumerie Douglas.

Heb jij ook al goede make-up kwasten in jouw "stash"? Vind jij het ook belangrijk of zie je het nut er nog steeds niet van in? Heb je vragen over make-up kwasten, zet ze dan hieronder even neer! 

Deel dit artikel
Back to top