Reviews

Lekker voor je huid - Lancôme Hydra Zen anti-stress nachtmasker

Sta jij weleens in een parfumerie of drogist, op zoek naar een fijn nieuw product? Maar kun je door de bomen het bos niet zien? Er is ook zoveel keuze, het is soms helemaal niet zo makkelijk om iets geschikts te vinden! Natuurlijk kun je op zoek gaan naar specifieke reviews, die je zeker op Beautyscene vindt. Maar vanaf nu  kun je in de nieuwe rubriek "Lekker voor je huid" ook alvast wat ideetjes opdoen. Zoals bijvoorbeeld het heerlijke nachtmasker van Lancôme dat helpt om er zelfs met een slapeloze nacht fris en fruitig uit te zien!

Iedereen kent weleens slapeloze nachten of stressperiodes waarin je niet goed aan je rust toe komt! Afgelopen week had ik zo'n week, geen idee wat er aan de hand was maar ik heb echt nachten wakker gelegen, heel vervelend. Natuurlijk voel je je er de volgende dag doodmoe door, maar je kon het ook letterlijk aan mijn gezicht zien. Mijn huid zag grauw, voelde minder soepel en oogt dof....helemaal niet fijn! Gelukkig ben ik dan in de omstandigheid dat ik in mijn beautykast kan kijken of daar misschien een wondermiddel in te vinden is....ik vond het Lancôme Hydra Zen Masque.

Dit masker hoort in de Hydra Zen lijn van Lancôme, een huidverzorgingslijn die zich vooral richt op de huid die door stress en invloeden van buitenaf niet helemaal optimaal functioneert. De producten in de lijn kalmeren en hydrateren de huid, waardoor de huid heel snel weer opknapt. Dat doet dit nachtmasker zeker ook, ik merkte direct na één keer gebruik al dat mijn huid meer straalde, prettig aanvoelde en ik zag er minder moe uit (zelfs zonder veel slaap).

Het masker wordt omschreven als een "anti-stress moisturising overnight serum-in-mask", het is een dikke gel creme die je in een dikke laag op de schone huid aanbrengt voor je gaat slapen. Het masker is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de gevoelige volgens Lancôme, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens.

ingrediëntenlijst Lancôme Hydra Zen Masque met op de 3e plaats niacinamide ofwel vitamine B3, een zeer goed ingrediënt voor de huid. Dit wordt gecombineerd met glycerine, vitamine C & E, hyaluronzuur, cacao extract en nog wat plantaardige ingrediënten.

 

Ik heb het nachtmasker de hele nacht laten intrekken en wat mij vooral opviel was dat het nogal prikte direct na het opbrengen, al verdween dat gevoel ook weer heel snel. Nu heb ik geen echt gevoelige huid, dus kan ik het absoluut hebben, maar misschien voelt het niet zo heel fijn als je wel een gevoelige huid hebt? En zoals je kunt zien zit er ook alcohol denat. in het masker, op de vijfde plaats van de lijst, en dat kan iets minder fijn zijn als je een zeer droge huid hebt. Parfum zit ook in het masker, maar dan wel helemaal onderaan de lijst, dus dat zal echt geen probleem zijn. Het masker ruikt overigens wel heerlijk fris, zelfs de volgende ochtend ruikt mijn huid nog zalig.

Het masker is een creme gel masker dat fris aanvoelt op de huid, maar ook direct een comfortabel gevoel geeft, alsof je een zacht dekentje over je huid legt. Na het aanbrengen voel ik een lichte tinteling, maar dat verdwijnt snel en daarna voel je het masker amper meer op de huid. Wel blijft het wat plakkerig aanvoelen en plakken losse haren erin vast, ik doe mijn haar dus even in een knot als ik het 's nachts op heb. Toch verdwijnt dat plakkerige ook weer snel, na een paar minuten kan ik mijn gezicht gewoon aanraken en is het masker helemaal ingetrokken.....zoveel vocht en voeding kon mijn huid dus gebruiken, amazing! Bij aanraking voelt mijn huid heel zacht aan!

De volgende ochtend reinig ik mijn huid normaal, ik breng een paar pompjes creme cleanser aan, masseer het in mijn huid en spoel dat af met water. Ik zie niets meer terug van het masker, maar ik zie wel het effect, mijn huid ziet eruit alsof ik een heerlijke nachtrust achter de rug heb! Inmiddels heb ik het masker zeker 6 keer gebruikt, zo'n 2 keer per week gemiddeld plus nog een keer extra als ik het nodig vond. Het masker is vrij zuinig in gebruik, met 1 groot theelepeltje doe ik mijn hele gezicht (plus kaaklijn) en dat is echt wel voldoende. Ik denk dat ik met deze pot van 75 ml echt wel een maand of drie zou kunnen doen als ik het zo regelmatig blijf gebruiken.

Het masker is transparant en trekt snel in de huid, je hoeft niet bang te zijn voor vlekken op kussensloop en lakens!

Dit is dus een aanrader als je zoekt naar een masker om je huid even een oppepper te geven zonder al teveel gedoe! Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo vaak een masker gebruik omdat ik nooit de tijd en gelegenheid kan vinden om het aan te brengen, even te relaxen en weer af te spoelen. Zo'n nachtmasker is dus echt een uitkomst voor me! Je koopt het Lancôme Hydra Zen masque voor EUR 65,50 (pot 75 ml) bij de bekende verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL.

 

Tot de volgende keer "Lekker voor je huid!", suggesties zijn altijd welkom! En natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jouw ervaringen met dit product, deel ze dus gerust!

Deel dit artikel
Back to top