Reviews

MAC Archie's girls review & verslag van de preview

Morgen is het de dag waarop de MAC Archie''s girls collectie officieel wordt gelanceerd, dat weten jullie natuurlijk allang! Gisteren hebben we een heel gezellig event gehad met 12 van onze lezers waarbij ze een exclusieve preview kregen van de producten. Dat was heel gezellig, in dit artikel zie je foto''s voorbij komen van enkele producten en natuurlijk van het event, wat was het leuk! En kijk je mee naar de swatches van MAC Archie''s girls?

De MAC Archie''s Girls collectie is opgedeeld in twee delen : een ietwat braaf Betty deel en een wat meer opvallender Veronica deel. Betty en Veronica zijn natuurlijk twee heel verschillende types, maar dat betekent niet dat je de producten van Betty alleen kunt dragen als je blond bent? Nee, eigenlijk kunnen de producten uit beide delen van de collectie prima met en door elkaar gedragen worden, vooral de blushes samen schijnt een prachtige combinatie te geven.

De verpakkingen vind ik heel leuk, natuurlijk een tikje cartoonesk...maar dat is nu eenmaal het thema en er is toch echt niets kinderachtigs aan de cartoons van Archie''s girls. In Nederland hebben we misschien toch nog wel een beetje het idee dat cartoons iets voor kinderen zijn, maar dat is zeker niet overal in de wereld het geval. MAC Archie''s girls is daarom zeker geen kindermake-up collectie, maar juist een lekkere complete collectie voor iedere dame of heer die zien heeft in een mooie look!

Meet Betty!

Het Caramel Sundae palette is rustig van kleur, drie van de kleuren hebben een mooie glans en de donkere bruine oogschaduw is goed geschikt om de look donkerder te maken. Hou je van een rustige, maar wel mooie oogmake-up, dan is dit echt een fijn palette. De oogschaduws zijn allemaal prettig in gebruik, de matte Showstopper is iets stroef maar dat is vaak het geval bij matte oogschaduws. Ik moet zeggen dat je dit vooral merkt bij het swatchen met de vinger, met een kwast heb je er eigenlijk geen last van.

MAC Caramel Sundae eye shadow palette

De Pearl matte face powder Flatter me is een fijne combinatie tussen een behoorlijk felle blush en lichtroze, lichtglanzende facepowder, ze zijn apart te gebruiken maar dat vind ik toch niet echt ideaal. De mix van de twee kleuren is mooi, een lichte koraalroze tint met prachtige glans. Voor mij prima als (niet te opvallende) blush, maar bij lichte huidjes zeker geweldig mooi. Ik denk dat de Pearl matte face powder te roze is om als all over gezichtspoeder te gebruiken, maar probeer het gewoon eens met een grote poederkwast.

MAC Pearl Matte Face Powder Flatter me

v.l.n.r. blush, face powder & combinatie

De lipproducten van de collecties zijn ook erg leuk, gisteren had ik de lichtroze lipstick op in combinatie met een donkerroze lippencil en dat gaf toch een geweldig effect! Ik ben nooit zo''n fan van lichtroze lipstick, maar nu heb ik gezien dat je dit ook kunt combineren met een donker lippencil voor een extra bijzonder effect. Zeker eens de moeite waard om te proberen, vraag de MAC make-up artiesten eens naar hun favoriete combinatie, ze bedenken zulke mooie dingen! Betty Bright is een lichte koraal/roze lipstick die een ietwat droge formule heeft, hydrateer de lippen dus goed voordat je deze aanbrengt. De lipglass in Summer sweetheart is heel licht abrikooskleurig maar geeft niet zoveel kleur af, vooral goed voor de lekkere, extra glans.

MAC lipstick Betty bright & lipglass Summer sweetheart

Natuurlijk moest ik het palette ook even voor julllie testen, die heb ik op de onderstaande foto dan ook op, samen met de Pearl matte face powder Flatter me en de Betty Bright lipstick. Don''t mind the messy hair, dat ziet er niet uit....maar het gaat om de make-up. Oh ja, er zit geen Instagram filter overheen, Betty Bright pakt op mijn lippen veel meer roze dan koraal uit. 


Hello Veronica!

Het palette van Veronica is toch wel iets opvallender met de mooie paarse en blauwe tinten, Spoiled Rich valt minder goed subtiel aan te brengen maar dat past natuurlijk ook helemaal niet bij Veronica. Zij houdt wel een beetje van opvallen. Toch kun je de opvallende paarse kleuren best combineren  met een rustige basis, zoals je kunt zien bij de foto van Vivianne. Alhoewel....doordat de arcadeboog zo opvallend is aangezet kun je natuurlijk niet echt spreken van een onopvallende look.
De oogschaduws Pin-up purple en Spoiled rich lijken bij daglicht best veel op elkaar, maar op de swatches zie je toch wel verschil. Maar eerlijk gezegd had een lichtere tint toch fijner geweest om toe te voegen aan dit palette, nu mis ik die een beetje. Ron ron run en Graval zijn een beetje stroef in opbrengen, maar echt vervelend vind ik het niet.

MAC Spoiled rich eye shadow palette

Het Pearl Matte Face Powder met de naam Veronica''s blush is lichter dan ik had verwacht, de blush is best wel fel maar het poeder juist weer niet, daardoor is de combinatie van die twee vrij rustig van kleur. De poeder is iets koeler van tint dan die van Betty en misschien juist wel iets geschikter voor een lichte huid. Probeer het gewoon eens uit als je ze tegenkomt in de winkel. 

Pearl Matte Face Powder Veronica''s blush
v.l.n.r. blush, face powder & combinatie

Veronica''s lipproducten zijn heerlijk knal!! Ronnie red was veel gezocht gisteren tijdens de preview maar de andere tinten zijn ook meer dan mooi. Hou je van glans, dan moet je zeker een van de lipglasses meenemen, zowel de Strawberry malt als de Mall Madness zijn geweldig, heerlijk gepigmenteerd, superglossy en met fijne glitters.

MAC Ronnie Red lipstick & Mall Madness lipglass

Helemaal fan ben ik van de Pearlglide Intense eye liners, al heel lang trouwens, niet alleen in deze collectie. Deze superzachte oogpotloden zijn zeer, zeer gepigmenteerd, bevatten mooie glitter en blijven de hele dag zitten waar ze moeten zitten. Als je ze net hebt aangebracht, dan kun je ze ook nog vervagen en uitblenden, je kunt er zelfs een easy, quick smoky eye mee maken. Maar wacht niet te lang, want eenmaal opgedroogd (binnen 30 seconden ofzo) lukt het echt niet meer. Zelfs het verwijderen is geen makkie, gebruik daarvoor het liefst een olie, dat scheelt. Welke je moet kiezen? Niet kiezen is mijn advies, ze zijn allemaal even mooi! Ik heb er drie van de vier in huis en even snel voor jullie geswatcht, Designer purple is nieuw, de andere twee had ik al eerder gekocht.

MAC Pearlglide intense eye liner Designer purple

v.l.n.r. Black swan, Lord it up & Designer purple
Vivianne of moet ik toch Veronica zeggen? Ze draagt hier de officiële Veronica look van de promofoto

Nog even wat gezellige foto''s van het event, middenin de drukke counter van MAC in de Bijenkorf in Amsterdam ontmoeten we gisteren 12 lezeressen. Heel gezellig is dat altijd, vaak "ken" je die alleen via de comments, Twitter of Facebook en dan is het superleuk om elkaar eens in het echt te zien. MAC make-up artist Flavio introduceerde de collectie bij ons, heeft ons uitgebreid verteld over de achtergrond en vertelde natuurlijk meer over de producten.
Daarna was het tijd voor make-overs, touch-ups en adviezen! Ik geloof dat iedereen wel iets gekocht heeft van de collectie en natuurlijk heb ik weer heel wat dames overgehaald om vooral niet te kiezen tussen twee producten, maar ze gewoon allebei te kopen. Ik ben slecht voor de portemonnee!

Flavio gaf Malou de Betty look, inclusief sproetjes (dat deed hij met een wenkbrauwpotlood in twee tinten) en dat stond reuze schattig. Een echte cutie Betty! Rocelle twijfelde of rode lipstick haar wel zou staan, maar kijk nu eens zelf...dat staat haar toch prachtig! Ook ging ze weg met de blush van Veronica, die was veel mooier bij haar dan de lichtere blush van Betty.
Onder het genot van een glaasje bubbels en lekkere chocolaatjes bracht iedereen swatchend en kletsend de tijd door, volgens mij heeft iedereen het reuze naar hun zin gehad en wat is er nu leuker dan een preview krijgen van zo''n toffe collectie. Thanks, MAC en alle lieve lezeressen, het was heel gezellig! Volgende keer weer?

Niet op de foto, maar wel de moeite waard zijn de blushes, vooral Prom Princess van de Veronica collectie, en de nagellakjes Past curfew (dekt prima in 1 laagje) en Comic cute. Maar de pigments zijn ook prachtig vooral Magic spells met de mysterieuze groene glans. Tja....hoe kun je nu eigenlijk kiezen tussen al dat leuks? Geen idee! Veel succes in elk geval! Wil je alle producten nog even zien, lees dan dit artikel, daar staat alles in.

Vanaf morgen 2maart 2013 kunnen jullie de producten kopen bij alle MAC verkooppunten, dan is de offciële lancering! Zorg er echt voor dat je er vroeg bij bent, de verwachting is dat het best hard zal gaan met de meest gewilde items. Gisteren waren de Pearl matte face powders nog niet binnen in Amsterdam (niet in de Bijenkorf en niet in de pro store), maar de verwachting is wel dat deze a.s. maandag zullen binnenkomen. Wil je dit product juist kopen, misschien kun je dan beter nog even bellen met "jouw" counter.
Online zal de collectie ook te koop zijn, waarschijnlijk ook vanaf morgen, maar helemaal zeker ben ik daar niet van. Hou de online shop van De Bijenkorf en MAC Cosmetics gewoon even in de gaten, in de laatste vind je ook een aantal online exclusives. Ik sta in elk geval startklaar voor de leuke tas!

Wat staat er op jouw lijstje?

Deel dit artikel
Back to top