Reviews

MAC Year of the snake collectie - foto's, swatches en review

Als alles gaat zoals gepland, dan zul je vanaf morgen de nieuwste MAC collectie, Year of the snake, exclusief online kunnen bestellen bij de Nederlandse MAC webshop. Een kleine collectie met een klein aantal nieuwe producten in een bijzonder jasje, nl. een speciale verpakking om de normale verpakking heen. Vooral fans van paars zullen helemaal blij worden van deze collectie en natuurlijk is er eindelijk weer de kans om de Shell Pearl beauty powder in te slaan, laat hem niet aan je voorbij gaan! Kijk je mee naar de foto''s en swatches?

In dit eerdere artikel had ik je al verteld over de bijzondere verpakking, nou ja...de kartonnen hoesjes die over de normale verpakkingen zijn geschoven, het geeft de collectie direct een andere uitstraling en ik hou er wel van! Maar, het blijft niet bij de buitenkant, nee...de producten zelf hebben ook (vrijwel) allemaal een bijzondere slangenprint. Vooral bij de lipsticks is het werkelijk prachtig, bijna zonde om te gebruiken! Maar ja...het is ook weer zonde om de producten maar te laten liggen, lastig!

Maar.....de kleuren van de lipsticks zijn eigenlijk niet zo heel speciaal, ze worden nl. ook verkocht in het vaste MAC assortiment, zonder print en zonder kartonnen slangeprint om het product heen. Misschien moet je dus toch maar een extra "year of the snake" versie kopen om naar te kijken? Grapje natuurlijk, gewoon kopen en ook gewoon gebruiken!

De aanrader van de collectie is wat mij betreft de Beauty Powder in Shell Pearl, een geweldig gezichtspoeder in een lichte peachy tint met bescheiden gouden glow die de huid direct een beetje oplicht en voorziet van een frissere tint. Is jouw huid een beetje grauw? Poeder met een grote poederkwast wat Shell Pearl over je hele gezicht en zie het verschil! Vooral de zachte gouden glow is heel mooi en zeker niet over the top of glitterig, een echte aanrader dus! Als je de kleur in de verpakking ziet, dan denk je misschien eerder aan een blush, maar daar is de Shell Pearl echt te licht voor. Maar...als je extreem licht van huidskleur bent, dan kun je het natuurlijk wel proberen.


MAC Shell Pearl Beauty powder
Pigments

van MAC zijn geweldig mooi, maar soms best een beetje lastig om mee te werken, niet iedereen houdt van losse oogschaduws! Dat is trouwens niet het enige waarvoor je de pigments kunt gebruiken, je kunt ze eigenlijk overal aanbrengen, zelfs op de lippen of de nagels. Meng de pigment dan door een blanco lipgloss of nagellak. Of gebruik de pigments als eyeliner, gecombineerd met de Mixing Medium van MAC. Ik heb de pigment vandaag gebruikt als oogschaduw en heb ook nog een tip voor je : werk de pigment goed in de kwast en breng het dan deppend aan, zorg ook voor een goede oogschaduwbasis, dan blijft de poeder goed zitten.

De large eyeshadows van de Year of the Snake collectie zijn lekker groot (logisch...) en bevatten 3 gram oogschaduw in tegenstelling tot de normale oogschaduws die 1,5 gram bevatten. Ze zijn 4 euro duurder dan de normale oogschaduws en ze dus twee keer zo groot, een goede koop! De kleuren zijn prima bruikbaar wat mij betreft, de beige/gouden Once in a lifetime is een mooie highlighter voor mij, die goed combineert met heel veel andere kleuren. In Altered state is een paars/taupe die wat gouden shimmer laat zien, de basis is minder rood dan die van Push the edge. Push the edge is ook wat dieper van kleur, beter gepigmenteerd ook, je hebt echt maar een korreltje nodig.


v.l.n.r. Push the edge pigment, In altered state en Once in a lifetime

Op de foto heb ik de oogschaduws gecombineerd met de pigment, samen met de Chanel Stylo yeux Intense black en Le volume de Chanel mascara

Ik vertelde al dat de lipsticks "gewoon" in het vaste assortiment zijn opgenomen, eigenlijk best jammer dat ze geen andere kleuren hebben uitgebracht...zegt de MAC addict in miij. Maar, eerlijk is eerlijk, deze kleuren zijn wel erg mooi! Plumful is een warme roze/paarstint met een mooie glanzende finish, geen kleur die ik normaal zou kiezen maar eigenlijk is het wel een topkleur in combinatie met mijn huidskleur. Dat wordt een blijvertje!
Freckletone is voor mij een echte nude, een warme neutrale perziktint die niet al te opvallend is, maar wel lekker glanst. Ik draag dit soort tinten het meest in de zomer, voor de wintermaanden vind ik Freckletone meestal iets te vlak en onopvallend.



Gisteren heb ik alle producten gebruikt en natuurlijk heb ik de look ook even vastgelegd op de foto, de Shell Pearl beauty powder is niet echt vast te leggen op de foto (dat zagen jullie ook al bij de swatch hierboven) maar de oogschaduws zijn heel mooi, net zoals Plumful die ik draag. En kijk eens even naar mijn wimpers.....kunnen jullie geloven dat ze echt zijn? Misschien gaat de StimulashFusion nu al werken? Of zal het toch Le Volume de Chanel zijn? Ik hou jullie op de hoogte!
De MAC Year of the Snake collectie zal vanaf zaterdag 26 januari 2013, exclusief online te koop zijn via www.maccosmetics.nl. Wil je de producten niet missen, wacht dan niet te lang met bestellen, de ervaring leert dat de producten heel snel uitverkocht zullen zijn. Lees dit artikel nog even door om alle producten en de prijzen te zien.
Deel dit artikel
Back to top