Reviews

Chanel Hong Kong collectie - East meets West - swatches

Een nieuwe Chanel collectie is altijd fijn om te ontdekken, de Hong Kong collectie is zeker geen uitzondering. Het Oosten ontmoet het Westen in deze collectie en dat spreekt mij altijd wel aan met mijn Aziatische roots. Ik ben tenslotte ook een mix van deze twee werelden! Ik heb de Chanel boutique exclusive collectie voor jullie op de foto gezet, kijk je mee naar de foto''s en mijn review?

In de collectie vind je een nieuw soort palette, althans het is even anders dan de bekende quads van Chanel die we hier in Nederland kennen. Het Ombres Matelassées Pearl River palette bestaat uit 5 kleuren poederoogschaduws die vrij zacht zijn, een mooie glans hebben en zich prettig laten opbrengen. Bij de Chanel quads die wij kennen is de oogschaduw gebakken en daardoor zullen ze wat meer glanzen en geven ze een toch wel wat transparanter resultaat.
Het Pearl River palette bestaat uit 4 tinten goud die elk mooi glanzen, maar niet glitteren. De bruine kleur is vrij mat en is mooi om de kleuren wat meer diepte te geven.


In het palette vind je twee applicators, 3 zijdes hebben een sponsapplicator en 1 zijde een zachte kwast, waarmee je de oogschaduws wat beter kunt blenden. Op de foto hieronder heb ik de oogschaduws aangebracht met deze applicators, het kan dus prima. 



De swatches zijn licht en glanzend, precies zoals het palette en de kleuren ook omschreven wordt. Jammer genoeg vangt de foto echt niet de mooie warme glans van de oogschaduws, de fotos doen het palette eigenlijk geen recht. Op de foto hieronder draag ik de vier rechterkleuren van het palette, ik heb alleen de hele lichte witte niet gebruikt. Ik heb ook nog een eyeliner aangebracht (van Essence *wink*) en natuurlijk Volume de Chanel mascara. 

Fans van Chanel nagellak opgelet! Toen ik een tijdje geleden de promotiefoto''s van deze collectie zag, was ik niet laaiend enthousiast over de kleuren op de foto, maar inmiddels ben ik helemaal om! Nou ja, nog niet helemaal want ik heb nog wat moeite met de witte Eastern Light. Er is helemaal niets mis met de formule ofzo, het is gewoon het idee van witte nagellak....ik moet nog even wennen misschien?


Eastern Light is een fijn lakkende, zacht glanzende witte nagellak die in twee laagjes compleet ondoorzichtig is. Dat is toch wel bijzonder, want veel witte nagellakjes hebben moeite met dekking, Eastern Light heeft dat echter niet. De glans is mooi, de kleur is ook mooi (spierwit met een lichte parelglans, zonder een parelmoer effect...) en de lak is heel makkelijk aan te brengen. Op de foto draag ik twee laagjes en dat voldoet inderdaad prima, toch maar even wennen geloof ik.


Eastern Light is een vrij donkere rood/bruine lak met hele fijne rode shimmers erin die heerlijk makkelijk lakt en ook goed dekt in twee laagjes. Op de nagels vallen de rode shimmers jammer genoeg een beetje weg, maar in de zon zie je ze toch wel als je goed kijkt. Het is echter niet zo dat ze echt opvallen, van een afstandje is het simpelweg een donkerrode/bruine lak die mooi glanst. Chanel nagellakfans vinden dit waarschijnlijk geweldig, maar ik kan mij ook wel voorstellen dat het je een beetje tegenvalt als je het flesje ziet.

zien jullie de fijne rode shimmers glanzen in de zon?
Conclusie :

de producten van de Chanel Hong Kong collectie zijn mooi en bruikbaar, de kwaliteit is goed maar de producten en kleuren zijn niet echt heel spectaculair naar mijn idee. Toch is het Ombres Matelassées palette wel erg fijn om te hebben, je kunt de mooie gouden kleurtjes nl. heel goed mixen en matchen met andere oogschaduws, ze vallen mij vooral op door hun warme gouden tinten en de prettige formule. Nagellakjes zijn een must voor de echte fans!

De producten van de Chanel Hong Kong collectie worden exclusief verkocht bij de Chanel boutique aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Ben je geïnteresseerd, neem dan even contact op met de boutique om te vragen of ze al binnen zijn en/of ze nog niet uitverkocht zijn, de voorrraad is beperkt. 

Wat vind jij van deze producten? Ga jij deze zomer ook voor witte nagellak? Ik moet er nog even over nadenken! 

Deel dit artikel
Back to top