Nieuws

Catrice Glamazona collectie - foto's, swatches en review

Toen ik in april het persbericht van de Glamazona collectie van Catrice binnenkreeg, was ik direct enthousiast. De collectie zag er super uit op de foto''s, met de mooie metallics en warme kleuren als die van de Amazone. Gisteren liep ik het Kruidvat binnen en uiteraard moest ik kijken of de collectie in het echt ook zo mooi was. En wat denken jullie? Kijk snel even verder voor alle foto''s, swatches en mijn review van de producten.

De Absolute eye colours van de Glamazona collectie kosten EUR 2,89 per stuk en zijn voor die prijs zeker niet verkeerd. Ik hou enorm van de kleuren, ze zijn perfect draagbaar en vooral de combinatie van alle vier samen is echt bijzonder mooi. De oogschaduws zijn wel wat hard, daardoor geven ze iets minder kleur af dan gehoopt. Toch kun je de kleuren wel goed opbouwen, je moet alleen iets meer jouw best doen, iets wat ik geen schande vind voor de fijne prijs. De oogschaduw hebben geen van allen een metallic finish, maar wel een satijnen glans die prima te dragen is.


I got the flower & Lime heart is beating like a jungle drum

Jungle treasure & cARMOURflage
I got the flower & Lime heart is beating like a jungle drum, Jungle treasure & cARMOURflage

De Defining blushes kosten EUR 3,99 en zijn hun geld meer dan waard, wat een geweldig gepigmenteerde blushes!!! Ze zijn echt amazing van kleur en de structuur is ook fijn in gebruik. Door hun felle rode en paars/roze tint moet je wel voorzichtig zijn met aanbrengen, het is al snel teveel van het goede. Maar met een zachte hand aangebracht, zorgen deze mooie blushes wel voor een zomers kleurtje op jouw wangen, ik hou ervan! Combineer ze wel met een mooie bronzer, zo kun je het gezicht ook meer vorm geven, de bronzer breng je dan onder het jukbeen aan en de blush er meer op.

I''m a survivor & I got the Flower!

I''m a survivor


I got the flower!

Spannend is de Liquid gold topper in Jungle Treasure die EUR 3,99 kost, een vloeibaar product dat vol zit met gouddeeltjes (vast geen echt goud...). Je moet het glazen flesje met vloeistof goed schudden, waardoor de deeltjes oplossen in de vloeistof. Met het pipetje haal je er een paar druppels uit die je vervolgens met jouw vinger kunt aanbrengen en verdelen. Een leuk idee en het effect is best leuk, maar toch is het volgens mij niet zo heel praktisch in gebruik, het is iets te vloeibaar naar mijn idee. Maar...dat gezegd hebbende, het idee is wel cute en de verpakking geweldig!I''m a survivor, I got the Flower & Liquid gold topper Jungle treasure

De Lip Colour pennen kosten EUR 4,99 per stuk en zijn iedere eurocent waard, wat een heerlijke producten zijn dit! De kleuren zijn geweldig mooi, zeer gepigmenteerd en mooi glanzend. De lipsticks brengen makkelijk en soepel op, ruiken heel lekker naar vanille en voelen prettig en hydraterend aan op mijn lippen. Doordat ze zo soepel zijn, hebben ze ook een nadeel, ze dwalen langzaam van de lippen af, zeker na een paar happen eten en omdat ze zo gepigmenteerd zijn, is dat weleens lastig. Hou je dit een beetje in de gaten, dan komt het wel goed, maar let er wel goed op, anders krijg je zo''n clownmondje! Er is ook een nadeel......ze zijn er maar in twee kleuren, dat hadden er veel meer moeten zijn! Oh ja, slijpen hoeft niet, je draait ze simpelweg omhoog.

I''m a survivor!

I got the flower! (zie je het randje van I''m a survivor nog zitten? zo gepigmenteerd zijn ze ....)
Natuurlijk heb ik ook een look gemaakt met enkele van de producten, ik heb de oogschaduws Jungle treasure en cARMOURflage gebruikt, de Defining blush I got the flower en de lip colour pen in dezelfde kleur, wat een knalkleur is het toch! Ik heb de producten aangebracht over mijn make-up die ik al de hele dag droeg, ik zie daarom hier en daar wat glim....oeps! Maar ik denk dat julie wel een idee hebben van de mooie kleur van de blush en lip colour pen.

Natuurlijk is geen collectie van Catrice complete zonder een aantal Ultimate Nail lacquers die EUR 2,99 kosten, dit keer is er zelfs Crocodile Cracker lacquer die ook dezelfde prijs heeft. Eerlijk gezegd heb ik Crackle topcoat nu wel gezien, laat die voortaan maar achterwege...het is zoooo over met crackle nagellak! Maar de rest van de lakjes zijn wel heel leuk, I got the flower valt als enige een beetje tegen, maar de andere drie zijn mooi, prettig om te lakken en hebben toch fijne kleurtjes voor deze zomer? En dat voor maar EUR 2,99.....er zijn veel duurdere lakjes die minder fijn zijn! Op de foto zie je telkens twee lakjes die ik heb aangebracht zonder topcoat. De Crocodile Cracker lacquer heb ik, zoals op het flesje stond, aangebracht in een dikke laag...maar dat is geen succes, een dun laagje geeft volgens mij een beter effect. Nou ja, beter??


01 Dirty Liana

02 I got the flower!

03 I''m a survivor!

04 Lime heart is beating like a jungle drum

I''m a survivor met Jungle treasure

Catrice heeft het weer gedaan, een topcollectie neergezet die je eigenlijk wel helemaal zou willen hebben! Moet je toch iets skippen, dan zou ik de Liquid Gold Topper en Crocodile Cracker lacquer laten liggen. Ook zou je maar één van de blushes hoeven te kiezen en kun je de paarse I got the flower nagellak ook wel laten staan. De Lip Colour pennen moet je echt niet laten liggen, die zijn meer dan geweldig!

Wat vind jij van deze Catrice Glamazona collectie? Gaat er nog iets op jouw wishlist? Wees er wel snel bij, voor je het weet is het allemaal uitverkocht want de producten zijn slechts tijdelijk te koop!

Deel dit artikel
Back to top