Reviews

Guerlain Voilette de Madame collectie - review, swatches & look

De najaarsmake-up collectie van Guerlain is erg mooi, de blikvanger van de collectie leek mij zeker de Madame Rougit blush. Hebben jullie het eerdere artikel over de collectie ook gezien? Ik heb inmiddels een flink aantal producten van de collectie getest en ben tevreden. Maar niet over alles, sommige producten vallen toch een tikje tegen en dat is jammer. Kijk je mee?

De producten zien er in elk geval beeldschoon uit, vooral de blush maar zeker ook de speciale uitvoering van de zeer luxe lipstick Rouge G. Die heeft op de zilverkleurige verpakking nu ook een mooie voile, heel speciaal en fraai om te zien. De kleuren van de collectie zijn vrouwelijk en neigen naar bessenrood/roze, dat flateert heel wat vrouwen!

Guerlain Rouge G 862 Madame Rêve - een framboos roze kleur lipstick die zeer licht aanvoelt op de lippen, maar zeker voldoende kleur afgeeft. De verpakking is natuurlijk extreem luxe, maar ook wel erg zwaar! Je moet er iets voor overhebben om zo'n mooie lipstick in jouw tasje mee te nemen....
Zodra je de lipstick uit de verpakking haalt, klapt het klepje open en daar vind je een handig spiegeltje


Guerlain Gloss D'enfer 860 Madame Batifole - een niet zo goed dekkende frambooskleurige lipgloss met fijne paarse glitters die wel wat kleur afgeeft maar niet al te veel. De lipgloss plakt niet en heeft een zeer subtiele, lichte bloemengeur



Guerlain Madame Rougit blush 4 couleurs - de blikvanger in een prachtig, zwart glanzend doosje met onderin een roze, plat kwastje. De blush bestaat uit 4 verschillende tinten die je eigenlijk niet apart kunt gebruiken, je mengt ze dus tijdens het opbrengen. De witte stipjes zijn erg glanzend, maar verdwijnen na de eerste keer gebruiken, daarna hou je een koraalkleurige blush met een vleugje roze over. De blush ruikt, zoals altijd bij Guerlain heel erg lekker naar viooltjes! De blush is vrij hard, maar aanbrengen met een kwast gaat prima, swatchen met vingers is echter wat lastiger, dat kun je ook zien op de foto hieronder.


Mijn look met de blush Madame Rougit, wat een mooie kleur! Op mijn lippen draag ik hier Madame Reve

...en hier draag ik op mijn lippen Madame Batifole, een stukje subtieler!

Helemaal nieuw zijn de duo oogschaduws van Guerlain met een combinatie van een cremige, glitterende kleur en een donkere, vrij matte tint. Hiermeer zou je dan verschillende looks kunnen maken, iets wat Guerlain leuk laat zien in een filmpje (ik zet het even onderaan het artikel neer). Toch ben ik niet zo erg enthousiast, de glinsterende kleuren zijn wel erg glitterig en de roze uit het Two Parisian duo kruimelt heel erg in het doosje. Het wordt een beetje rommelig en de glitters zitten overa op mijn ooglid, ze laten snel los van de huid. Dat is niet zo'n ramp, maar voor een dagelijkse look vind ik de oogschaduw net iets te glinsterend, maar...smaken verschillen!


langwerpige doosjes met een sponsapplicator, ze zijn lekker stevig en hebben ook nog een spiegeltje

Guerlain ecrin 2 couleurs 

06 Two Parisian


08 Two spicy

Ook nieuw zijn Le Stylo yeux, zachte oogpotloden met een prima pigmentatie die makkelijk aanbrengen en heel goed blijven zitten. ik vind het trouwens wel handig dat je de potloden niet hoeft te slijpen, aan de achterkant draai je ze zo een stukje omhoog, zo blijf je nooit zitten met een onhandig stompje potlood!

Guerlain le stylo yeux 05 Amber silver & 01 Black Jack

Mijn look met Ecrin 2 couleurs Two Parisian  en Le Stylo yeux Black Jack

Guerlain La Laque couleur 860 Madame Batifole - een mooie roze/rode nagellak die al in één laagje dekt, de nagellak lakt fijn, heeft een fijn breed kwastje en droogt snel. Zonder topcoat blijft de kleur een dag of drie mooi op mijn nagels, best goed!

Leuk! De binnenkant van sommige verpakkingen zijn helemaal in stijl, compleet met voiles, echt perfect!
Ik ben enthousiast over deze collectie, maar de nieuwe oogschaduwduo's hebben mij nog niet helemaal overtuigd. In gebruik zijn die niet zo erg fijn, al is het resultaat toch wel erg mooi. Misschien moet ik er nog even aan wennen? De blush is prachtig, maar niet echt uniek in kleur of finish, toch is het wel een kleur die bij iedereen staat, het frist je zeker lekker op! De lipproducten zijn mooi, de Rouge G krijgt bonuspunten voor de mooie verpakking en de lipgloss omdat die niet plakt, dat is ook weleens lekker. 

Wil je meer weten over deze mooie collectie? Dan kun je dit artikel nog even nalezen, daar vind je ook alle prijzen in terug. De Guerlain Voilette de Madame collectie ligt sinds vorige week in de winkels, de meeste producten zijn slechts tijdelijk te koop, loop ze dus niet mis. Je vindt de producten o.a. bij De Bijenkorf (niet online), Parfumerie Douglas, ICI Paris XL en Celeste parfums in Den Haag.

Wat vind jij van de collectie? Zie je iets moois op de foto's?

Deel dit artikel
Back to top