Inspiratie & Tutorials

Moederdagtips voor een Natural mum met Lush, Weleda, Jare Iredale & Aveda

Moederdag is er voor alle moeders, voor de glamourous moeder die wel houdt van een beetje glans en goud tot de moeder die liever wat meer naturel voor de dag komt, liefst ook nog met natuurlijke producten. Natuurlijk heb ik ook daar wat fijne cadeautips voor bedacht, want ook bij natuurlijke merken als Aveda, Lush en Jane Iredale kun je fijne en schattige producten vinden. Kijk je even mee?

  • Lush is natuurlijk een geweldige winkel waar je altijd wel een lekker zeepje, badbruisbal of mooi verpakt cadeau kunt vinden. Wat je ook koopt bij Lush, het is altijd een succes! Lush maakt hun producten allemaal zelf in hun fabriek in Engeland en de producten worden direct verstuurd naar hun winkels in o.a. Nederland, zo heb je dus altijd een vers, natuurlijk product. Speciaal voor moederdag heeft Lush de zalige Rose Bubble bar (EUR 4,95) die (uiteraard) naar rozen ruikt en vol met rozenbottelolie en cacaoboter zit. Je kunt de bruisbal prima twee keer gebruiken, maar verdeeld over 4 voetenbaden heb je er nog langer plezier van. Houdt jouw moeder van bloemen? Verras haar dan eens met een bosje Mum Tulips (of Tulips from Amsterdam EUR 8,95), dat is een Bubble Bar op een stokje, die je door het badwater kan bewegen en heel wat keren kan gebruiken. Koop er nog een mini-vaasje bij en je bent direct klaar!
  • Aveda heeft ook prachtige, natuurlijke make-up, wisten jullie dit? Het is echt jammer dat je Aveda niet op meer plekken in Nederland kunt kopen, wat mij betreft mag het merk gewoon bij ICI Paris XL of Parfumerie Douglas verkocht worden. De Peruvian Lily smoothing lip color (EUR 20,00) is een frisse, lichtroze lipstick met een goede dekking, de geur van de lipstick is trouwens heel fijn : minty! Wil je ook een lippotlood in dezelfde tint, dan kun je misschien denken aan de Cactus Blossom lip liner, de kleur is iets feller, maar juist als basis is het een prachtige kleur. Natuurlijk kun je ook voor andere tinten dan roze terecht bij Aveda, ga in de buurt maar eens langs bij een Aveda salon. 
  • in mijn douche struikel je letterlijk over alle verschillende douchegels die wij gebruiken, we hebben hier thuis allemaal onze eigen favorieten en we doen niet aan gezinsverpakkingen! Toch zijn deze doucheproducten van Weleda wel heel erg geschikt voor iedereen, de Wilde Rozen verwendouche is lekker zacht en een tikje romantisch, mijn huid is na het douchen schoon, zacht en gehydrateerd. Granaatappel, daar kun je mij echt voor wakker maken en met de Granaatappel verzorgingsdouche douchen vind ik dan ook heerlijk, het geeft mij direct energie en de anti-oxidanten erin zijn goed voor de huid, een aanrader! Maar er zijn nog veel meer varianten, ook een heerlijke met lavendel en een heel frisse met citrus, aanraders dus! En natuurlijk natuurlijk, haha....je koopt ze bij de drogist of bij Bol.com
  • natuurlijke nagellak? Ja, dat kan echt! De nagellakken van het Franse merk Kure Bazaar (EUR 16,95 per stuk) bestaan voor 85 % uit natuurlijke ingrediënten en zijn ook geschikt voor gevoelige nagels. Ik gebruik ze regelmatig en ze zijn heel fijn, eigenlijk net zo fijn als andere merken van hoge kwaliteit. Op de foto zie je So Vintage, in dit artikel kun je swatches zien van nog veel meer kleuren. 
  • regelmatig krijg ik de vraag of er in Nederland ook natuurlijke, minerale make-up wordt verkocht? Jazeker, kennen jullie bijvoorbeeld het merk Jane Iredale? Dat is een merk met een zeer uitgebreide collectie natuurlijke, minerale make-up, variërend van losse minerale poederfoundation zoals de Amazing Base Loose mineral powder SPF20 (EUR 50,50) tot een prachtige, subtiele bronzer in vier tinten, de Moonglow Golden Bronzer (EUR 48,30). Maar er is ook vloeibare foundation, oogschaduws, prachtige lipsticks en lipglosses en nog veel meer! Willen jullie binnenkort meer zien over Jane Iredale? Laat het zeker even weten, het is absoluut de moeite waard. Je vindt de producten van Jane Iredale bij diverse salons verspreidt door Nederland, maar ook bij de fijne Belgische webshop Parfuma.

Zoek je nog meer natuurlijke merken? Denk dan eens aan het merk Estelle & Thild (wordt verkocht bij Skins), Dr. Hauschka (wordt o.a. verkocht bij De Bijenkorf) of de producten van Gamila Secret, zoals bijvoorbeeld deze favoriete handcreme. Natuurlijk parfums zijn er ook, zelfs parfums die je makkelijk mee kunt nemen en de huid ook nog eens verzachten en verzorgen, Le Soft perfume (EUR 19,95) is een geweldig leuk merk met heel veel lekkere geuren. Ik neem er vaak één mee in mijn tas, tussendoor kun je dan prima nog wat extra parfum aanbrengen zonder dat je het door de hele ruimte sprayt, subtiel maar wel zalig en heel goed te ruiken!

Heb jij een "natural mum"? Of gaat jouw voorkeur zelf uit naar natuurlijke merken en producten? Dan heb je misschien weer wat ideetjes opgedaan in dit artikel! Zullen we morgen tips geven voor een klassieke moeder? En misschien ook nog wel iets voor de Hipster mum? Suggesties zijn altijd welkom!

Deel dit artikel
Back to top