Nieuws

Fotoblog deel 2 - MAC Mineralize workshop

Zelf een MAC Mineralize Skin finish maken, daar had ik eigenlijk alleen maar van kunnen dromen. Hoe leuk is het om zelf mijn favoriete MAC product te kunnen maken? Heel leuk kan ik je zeggen en ook heel interessant om te zien hoe de MSF's worden gemaakt. De Mineralize producten van MAC bestaan al sinds 2004 en behoren tot de populairste producten uit hun assortiment, sinds kort hebben de producten een make-over ondergaan qua verpakking en zijn er ook wat nieuwe producten. Kijk je even mee naar een impressie van dag twee in Italië?

Villa d'Este is echt waanzinnig mooi, een klassiek hotel dat al sinds de 19e eeuw een hotel is waar weel beroemde mensen hebben gelogeerd. Ik begreep dat John Legend hier onlangs getrouwd is? Niet gek hoor, het is hier prachtig, sfeervol en de mensen in het hotel zijn geweldig.

Wat een cadeautje, in de ochtend wakker worden met zon, vogeltjes die fluiten en een prachtig uitzicht!

Ontbijt met echt vers fruit aan het water, in de zon, dat voelt als vakantie!

Haha, wat een mega toilet heeft het hotel, bestaat uit drie kamer met volgens mij 20 spiegels, handig voor een kledingcheck (of een selfie....)

In de middag gingen we naar een andere (prachtige) locatie waar de MAC Mineralize workshop werd gegeven, een prachtig luxe hotel in Tremezzo met bijbehorende Ferrari.

Zo leuk zijn die drijvende zwembaden die de luxe hotels hebben, maar ook de beachclub ziet er mooi uit, nu nog rustig maar in de zomer vast heel druk.

Veel, heel veel Lightscapade Mineralize skin finishes, deze zijn al 24 uur gebakken in een oven, zo lang duurt dat!

Bakken vol minerale poeders, die gemengd worden met een cremige substantie met 77 verzorgende ingrediënten, waardoor je een soort mousse/deeg krijgt

De onderkant van de MSF is een terracotta plaatje, het moet tenslotte tegen de hitte kunnen van de oven, pas daarna komt de echte MAC verpakking er omheen

De Mineralize range van MAC is inmiddels behoorlijk groot en maakt echt deel uit van het vaste assortiment, natuurlijk aangevuld met tijdelijk verkrijgbare producten.

Schattig om te zien deze Mineralize oogschaduw "pinwheels" zoals ze liefkozend genoemd worden

Dit is de roze mousse voor de oogschaduws die je hierboven zag

Lyne Desnoyers (jullie hebben haar al eerder gezien) en Gordon Espinet vertellen meer over de toepassingen van de Mineralize lijn, zowel mat en glanzend, voor de ogen en lippen, voor alles heeft MAC een Mineralize product van hoge kwaliteit. Leuk om hen te horen spreken, ze zijn zeer inspirerend.

Dit is het complex met 77 verzorgende ingrediënten, gemeng met fruit, je kunt het dus zelfs drinken! Don't try this at home....het was wel erg lekker!

En toen werden er MSF's gemaakt, Lightscapade bestaat uit 4 kleuren die eerst naast elkaar, dan op elkaar en vervolgens weer naast elkaar worden gemengd. Ze worden altijd met de hand gemaakt!

Deze manier van werken zie je dus ook terug in hun fabriek, het is zeker geen verkooppraatje maar dit is de manier waarop iedere MSF of oogschaduw of blush wordt gemaakt, bijzonder!

Nog even een kort filmpje hoe het mengen in zijn werk gaat.

Na het mengen wordt de mousse (want dat is het dan) in de juiste vorm gedrukt met de hand ook weer

Dit is voor het aandrukken, je zou het bijna opeten toch? Zo begrijp je ook dat iedere MSF anders is, er zijn er geen twee hetzelfde

Zien jullie linksonder de nieuwe verpakkingen van de gekleurde MSF's? Ik denk dat ze wat steviger zijn en volgens mij kun je ze nu ook stapelen, handig!

Cheeky bronze is een nieuwe kleur die vast in het assortiment komt, de kleur is een beetje anders dan op de foto, het licht was niet optimaal in de ruimte

Hee...die ken ik niet, een Mineralize mascara? 

De oogschaduws worden niet gemengd maar opgebracht met een spuitzak, net als het versieren van cupcakes, grappig om te zien en natuurlijk moet dat wel zorgvuldig gebeuren om ongeveer evenveel kleur te krijgen in de oogschaduws

Toastje?

En zo zien ze eruit als ze aangedrukt zijn, nu nog 24 uur in de oven en nadat ze in de verpakking gedaan zijn, gaan ze naar de winkel! Nou ja, als ze goed van kwaliteit zijn natuurlijk.

Ja, ik mocht ook zelf aan de slag, leuk! Eerst met een lepel op een speciale manier de mousse pakken en op de tegel leggen

Daarna aanduwen, zien jullie wat ik fout doe?

In de volgende stap druk je de MSF veilig uit de plaat en haal je de tissue eraf, die beschermt de MSF bij het aanduwen

Yes, klaar! Leuk om te doen zeg, misschien toch maar een baantje zoeken in de fabriek in Italië?

Morgen heb ik nog veel meer foto's en zelfs ook filmpjes, ook van het fantastische diner in weer een andere mooie locatie. Maar nu moet ik rennen, over een half uur staat de bus voor om te vertrekken naar de MAC trends presentatie AW 2014, volg mij op Instagram (@mrsbeautyscene) om niets te missen! Tot morgen!

Deel dit artikel
Back to top