Reviews

Vichy Ideal Body Balm - in no time een superzachte huid

Make-up reviewen is sexy, het is leuk om te doen en leuk om naar te kijken, met wat mooie foto's ziet een review van een lipstick er al snel mooi uit! Maar hoe review je nu "sexy" een pot body balm? Ik heb het mij de afgelopen dagen afgevraagd en toen toch maar besloten het "gewoon" te doen, simpelweg omdat ik groot fan ben geworden van de Vichy Ideal Body Balm! Kijk je mee naar mijn (misschien niet zo sexy) review van deze zalige, roze pot balm?

Drogere huid in de winter?

Soms lijkt het wel alsof je in de winter een drogere huid hebt, ik merk het vooral aan de huid van mijn benen, als ik me uitgekleed heb, dan schrik ik soms van de droge, wit uitgeslagen huid die ik zie! Dat heeft een aantal oorzaken, ten eerste verwarmen en isoleren we onze huizen zo goed, dat het klimaat binnen vrij droog is. Dat merk je aan je huid, maar ook aan je slijmvliezen in je neus en keel, niet voor niets pikken we in de winter sneller een virusje op. Maar we drinken ook minder en krijgen minder vocht binnen doordat we andere eetgewoonten hebben dan in de zomer (dan eten we meer fruit en groenten), dat heeft zeker effect op ons lichaam en dus ook op onze huid.

 

Maar we verzorgen onze huid waarschijnlijk ook minder dan in de zomer, in elk geval de huid van ons lichaam! We dragen over het algemeen meer verhullende kleding en dus is het ook minder erg dat benen en armen er wat minder glanzend uitzien. Toch is de verzorging juist in de winter hard nodig, tenslotte is een goed verzorgde huid ook belangrijk om problemen te voorkomen, je moet er vooral voor zorgen dat de natuurlijke huidbarriere goed zijn werk kan blijven doen, smeren met een lekkere body lotion of body balm is dus toch wel nodig!

Vichy Ideal Body Balm EUR 19,95 (pot 200 ml adviesprijs)

 

Iedere avond!

Ik douche iedere avond en smeer mij na het douchen, als mijn huid nog licht vochtig is, in met een body lotion, creme of balsem. De afgelopen weken heb ik deze Vichy Ideal Body balm afgewisseld met een after sun van Lancaster, tenslotte wilde ik mijn kleurtje graag nog even vasthouden! Maar in dit artikel zal ik je vooral wat meer vertellen over de vrij dikke, maar super smeerbare roze body balm van Vichy. Want wat is dat een zalig product!

 

De Ideal Body Balm is lekker stevig, perfect voor de droge tot zeer droge huid, maar smeert op de huid heel fijn en makkelijk uit, je merkt dat de oliën en boters direct versmelten met de huid, waardoor je zeker geen moeite hoeft te doen om de balm door de huid te laten opnemen. Eenmaal op de huid voelt de balm fris aan, dat is best apart, de meeste rijke bodybutters of bodybalms voelen nl. eerder warm aan dan koel, maar het geeft direct wel een weldadig gevoel, de huid voelt lichter en frisser. De balm ruikt vrij neutraal, maar je ruikt de balm wel, ik zou de geur omschrijven als licht bloemig/groen, een tikje waterachtig en zowel geschikt voor mannen als vrouwen. Misschien dat mannen de roze pot mooi vinden, maar de inhoud kunnen ze prima gebruiken! In de Vichy Ideal Body lijn vind je ook nog een serum-melk (voor de normale tot droge huid) en twee soorten olie, voor als je van extra glans en glinstertjes houdt.

De pot is lekker groot, de opening ook, waardoor je makkelijk bij de balm kunt komen, ik vind de balm behoorlijk zuinig in gebruilk, ik heb maar een kleine hoeveelheid nodig om mijn lijf helemaal in te smeren. Ik doe dat echt van top tot teen, met uitzondering van mijn gezicht dan, daar heb ik weer andere producten voor!

ingrediënten Vichy Ideal Body Balm met glycerine, shea boter, olie van het fruit van de palmboom, macadamia-, zonnebloem- en abrikozenpitolie, hyaluronzuur en salicylzuur

in de test - de balm smeert makkelijk uit op mijn hand, na even uitsmeren zie je direct de mooie glans, mijn huid voelt ook  heel fijn aan

De Vichy Ideal Body Balm geeft mijn huid direct een mooie glans (best sexy eigenlijk...), ik heb al vaak gedacht dat er ook shimmers in de balm zitten, maar dat is echt niet zo. Toch ben ik telkens verbaasd over de mooie glans die mijn huid blijft houden, de hele dag! Ik gebruik de Balm meestal in de avond, maar soms ook overdag en dan merk ik wel dat de balm even de tijd nodig heeft om in te trekken, dat duurt niet heel lang, maar reken er toch wel een minuut of 10 voor, pas dan merk je dat alle voedende bestanddelen zijn opgenomen door de huid en voelt de huid niet meer plakkerig aan. Als je de balm in de avond gebruikt, dan heb je daar natuurlijk geen last van en de Balm geeft geen vlekken af aan kleding of lakens, heel fijn natuurlijk.

 

Ik vind dit dus echt een aanrader, stap dus zeker even de apotheek binnen om deze lichtroze balsem voor het lichaam uit te proberen, ik ben benieuwd of jullie dit ook zo'n fijne body creme vinden! Mijn benen, armen en rest van mijn lichaam zien er in elk geval lekker glanzend (en nog steeds bruin) uit, weg met die witte, droge en schilferige benen! Je koopt de Vichy Ideal Body Balm voor ongeveer EUR 19,95 bij de apotheek of in een van de online shop die Vichy verkopen.

 

Ken jij de body producten van Vichy? Heb jij nog aanraders die ik eens moet proberen?

Deel dit artikel
Back to top