Reviews

Benen als een supermodel - Charlotte Tilbury Super Model Body

Na de opening van de nieuwe Charlotte Tilbury counter in De Bijenkorf Den Haag kreeg ik een tasje met verzorgingsproducten cadeau. Natuurlijk ben ik die gaan testen en ik wil één van die producten echt even aan jullie laten zien, het is namelijk ideaal om te gebruiken de aankomende feestdagen. Charlotte Tilbury belooft je een lichaam als een supermodel als je dit product gebruikt, maar werkt Super Model body nu echt zo goed?

Charlotte Tilbury Super Model Body EUR 59,00 (tube 60 ml)

 

Ik val maar direct met de deur in huis, natuurlijk zorgt Super Model Body niet voor een lichaam als een topmodel, maar het zorgt er wel voor dat je huid er minstens net zo mooi uitziet. Want als wij foto's van modellen zien of we zien ze op de catwalk, dan wordt de huid van hun complete lichaam ook extra mooi gemaakt. Uiteraard door de huid goed te hydrateren met een goede bodylotion of bodycreme, maar ook met make-up (body foundation/poeders/bronzers/highlighter).

 

Misschien lijkt je dat een beetje overdreven om zelf te doen, maar als je straks in een mooie outfit naar een kerstfeestje gaat, dan is het wel leuk als je die blote rug of blote armen goed verzorgd, zodat die ook stralen. Dat doet Super Model Body, het is een combinatie van een verzorgend product en make-up, die je er slanker uit laat zien, de huid een mooie glanst geeft en de huid verzorgt.

Super Model Body is dus een product voor je lichaam, ideaal voor benen, armen en decolleté, oftewel overal waar je huid er extra mooi mag uitzien als je een feestje hebt. Super Model Body zit verpakt in een tube met een aparte applicator, een soort roller. 

De dop kun je open draaien en vervolgens knijp je wat Super Model Body op de roller, die je vervolgens over je huid rolt. Volgens Charlotte Tilbury helpt de koel aanvoelende metalen roller ook om het lymfesysteem te activeren, om zo vocht af te voeren, maar daar geloof ik niet zo in. Breng de Super Model Body aan op het midden van je ledematen, zo "contour" je de vorm van je benen en armen (en decolleté). Daarna smeer je de Super Model Body uit met je handen. Op zich is dit best handig, vooral omdat je door de roller niet snel teveel gebruikt want dat is echt niet nodig, een klein beetje Super Model Body geeft al een mooi effect.

Gelukkig maar, want Super Model Body is behoorlijk aan de prijs voor een body lotion met make-up effect. Je betaalt EUR 59,00 voor een tube van maar 60 ml en dat is zelfs nog duurder dan een body lotion van La Mer bijvoorbeeld. Maar goed, voor een feestje mag het best, zeker omdat je maar weinig nodig hebt en je (meestal) niet je hele lichaam insmeert met Super Model Body.

ingrediëntenlijst Charlotte Tilbury Super Model Body met verzorgende ingrediënten zoals glycerine, aloë vera, rozenwater, plantaardige oliën en caffeine, dat vochtafdrijvend werkt. Maar er zit ook mica, titanium dioxide en caramel in, die zorgen voor het shimmery, tikje bronzende effect, waardoor je de huid er net even wat mooier uitziet. 

Dit is het effect, het oogt in eerste instantie als een highlighter. Super Model Body heeft een bronzen gloed met gouden shimmers, die de huid niet echt donkerder maakt maar meer wat zonniger. Je ziet de shimmers wel zitten, maar eenmaal uitgesmeerd oogt het zeker niet glitterig, pas als het licht erop valt zie je de fijne shimmers.

Doordat het licht op de lichtreflecterende (mica) deeltjes valt, verspreid het licht mooi en oogt de huid gladder, stralender en mooier. En eerlijk is eerlijk, je ziet er echt net even wat slanker uit als je huid mooi straalt, probeer het maar eens uit met een "gewone" body lotion, ook dat geeft al een mooi effect.

Het effect na een kleine hoeveelheid Super Model Body en even uitsmeren met mijn vingers. Zien jullie die subtiele highlight?

 

Ik ben gek op dit kleine tubetje en hoop dat Charlotte Tilbury voortaan grotere tubes gaat maken, het is een fijne (niet plakkerige) bodycreme met geweldig mooi effect. Je hebt ongeveer hetzelfde effect als met een heel dunne, zonnig getinte glanzende panty maar dan over je hele lichaam. Super Model Body blijft een hele dag zitten, de shimmers (en de subtiele kleur) geven niet af aan kleding en na het douchen ben je het effect weer kwijt. Het minpuntje is toch wel de prijs, zeker omdat ik het liefst Super Model Body over mijn hele lichaam gebruik, het ziet er gewoon zo mooi uit. Je koopt Charlotte Tilbury Super Model body in Nederland exclusief bij De Bijenkorf voor EUR 59,00.

 

Als alternatief zou je ook kunnen denken aan Benefit Hoola Zero tanlines, al glanst die iets minder. Misschien moet ik daar eens een MAC pigment doorheen moeten mengen? Misschien is Tan of Naked deep dark daar wel geschikt voor? Gebruik jij ook weleens lichaamsmake-up of iets wat daarop lijkt?

Deel dit artikel
Back to top