Reviews

Mascara's in de test - Too Faced Better than sex, MAC Instacurl, Charlotte Tilbury Legendary Lash & Armani Eccentrico

De afgelopen weken heb ik kennis gemaakt met heel veel nieuwe mascara's, vier daarvan laat ik je in deze review zien en natuurlijk vertel ik je welke ik de fijnste/beste vind. Nou ja, dat zeg ik nu wel, ik vind het helemaal niet zo simpel om te kiezen uit de nieuwe mascara's van MAC, Armani, Charlotte Tilbury en Too Faced. Kijk daarom snel even mee, welke vind jij het mooiste effect geven?

Too Faced Better than sex mascara Black EUR 23,00 (via Sephora)

An intensely black, volumizing mascara with an hourglass-shaped brush that separates, coats, and curls each lash to voluptuous perfection. Inspired by the curves of a woman’s body, the hourglass-shaped brush was designed with extra stiff bristles to maximize the performance of this carbon black, collagen-fueled formula. One coat and lashes are full and defined. Two coats and lashes are even more luscious, curled, and dramatic. Three coats help you achieve the most intense, black, multidimensional lashes possible.

Om eerlijk te zijn heb ik deze mascara gekocht om de naam....want wat kan er nu beter dan sex zijn, haha! De reclame campagne, reviews van bloggers en vloggers waren allemaal zo enthousiast dat ik deze roze mascara in mijn virtuele winkelmandje van Sephora heb gegooid!

Het borsteltje is curvy van vorn, dikker van boven en onder dan in het midden, net als het ideale vrouwenlichaam volgens velen. Het is een klassiek borsteltje met echte haartjes, die dicht op elkaar staan en mijn wimpers goed separeren. Op de foto's hieronder zie je het effect met één laagje, ik breng zelf liever nog een laagje aan om het effect wat beter te laten zien, maar dat hoeft niet. De kleur is zwart, maar had van mij nog iets donkerder mogen zijn.

De textuur van de mascara is fijn, je kunt de laagjes goed opbouwen om het effect intenser te maken en dat zorgt niet voor klontjes of erg aan elkaar plakkende wimpers. Mijn wimpers worden goed gesepareerd, ze krijgen wat krul en zijn ook wat verlengd. Deze mascara blijft bij mij de hele dag goed zitten, van 's ochtends tot 's avonds en heb ik nooit het gevoel dat ik nog wat extra's moet aanbrengen.  Deze mascara gebruik ik al een paar weken met veel plezier.

MAC Instacurl lash mascara Instablack EUR 24,00 (vanaf 6 augustus 2016 te koop)

This breakthrough mascara curls lashes upon application, holds all day, boosting your look with plenty of oomph. A customizable curved wand fits each and every eye shape to hug your lash from corner to corner, while a quick twirl provides the style, volume and lenght you'll love. Curl up to every lash!

Deze mascara is behoorlijk bijzonder, vooral het flexibele borsteltje dat door een draai aan de dop van een behoorlijk rechte applicator overgaat in een extreem gebogen applicator. Op die manier zou je ieder wimperhaartje moeten kunnen bereiken, maar om eerlijk te zijn merk ik niet zoveel verschil. Toch is zo'n gebogen borsteltje wel handig, vooral als je de mascara van bovenaf aanbrengt en misschien ook wel als je mascara aanbrengt bij iemand anders (visagisten buigen hun borsteltje vaak ook!). Het idee is leuk en misschien zijn sommige mensen handiger met een gebogen borsteltje dan een recht borsteltje, maar voor mij maakt het niet echt iets uit.

Zo ziet het borsteltje eruit als het maximaal is gekruld, in het Instagram filmpje hieronder zie je Ines van MAC het nog even demonstreren. Kun je het niet zien? Check het dan even hier.

Het borsteltje is gemaakt van flexbel kunststof en heeft korte, dicht op elkaar staande stekeltjes die de mascara verdelen over mijn wimpers. Ik ben niet 100 % tevreden met de separatie van mijn wimpers, hier en daar plakken ze toch wel iets aan elkaar, al komt dat ook door de plakkerige formule. Die formule is inderdaad wat taai en plakkerig, maar hecht wel heel goed en is mooi donker.

Mijn wimpers krijgen volume, ze krullen wel iets en met een paar keer aanbrengen zorgt de mascara ook voor wat verlenging. De mascara blijft redelijk goed zitten, maar houdt bij mij niet de hele dag zoals ik wil, voor een blijvend mooi effect moet ik 's middags nog een laagje aanbrengen.

Armani Eccentrico mascara Obsidian Black EUR 36,00 (vanaf 1 augustus 2016 te koop)

Black Ecstasy heeft een geraffineerde textuur met een perfecte combinatie van rijke pigmenten en lichte materie. De mascara geeft het unieke gevoel dat de wimpers onopgemaakt zijn. De innovatieve formule glijdt heel precies over de wimpers en geeft de ogen structuur. In een enkel laagje lijken de ogen open. Een bewijs van ultieme elegantie. De begeerlijke mascara Black Ecstasy is verpakt in een geraffineerde tube in kostbare zwarte lak – de signatuur van raffinement.

De verpakking van Armani Eccentrico mascara is opvallend met de rode dop, wat een chique en leuk detail. De mascara is overigens ook in het rood uitgebracht, dat is helemaal apart en ik heb dat effect al gezien tijdens het persevent, behoorlijk gedurfd zoals je wel had verwacht. Gelukkig is de mascara er ook in "gewoon" zwart, donkerbruin en donkerblauw.

Het borsteltje is gemaakt van soepel kunststof, de stekeltjes zijn heel kort en zitten dicht op elkaar. Ze zijn (gelukkig) zacht en daardoor breng je de mascara makkelijk aan vanaf de wimperaanzet. Het borsteltje separeert niet helemaal perfect, maar de haartjes blijven ook niet heel erg aan elkaar plakken. Dat komt misschien ook wel een beetje door de formule, die is heel diepzwart (mooi!) en een tikje plakkerig. Dat vind ik altijd prettig, want dan pakt de mascara direct goed op mijn fijne wimpers en zie je direct resultaat.

De formule zorgt voor een meer gekrulde wimper, geeft volume, is dus heel mooi en zwart, maar geeft ook wat verlenging, ik vind het resultaat met één laagje echt al heel mooi. De mascara blijft goed zitten, de hele dag en ik heb geen enkel moment de behoefte om de mascara bij te werken, ook geeft de mascara geen vlekjes op de huid. Nu heeft Armani altijd goede mascara's, dus heel verrast ben ik niet, Armani's Eccentrico mascara doet gewoon echt wat het belooft!

Charlotte Tilbury Legendary Lashes EUR 32,00

Legendary Lashes is mijn nieuwe Instant Miracle Mascara. Geïnspireerd door de sterren en supermodellen is deze mascara op de rode loper geboren. Deze revolutionaire verbeterde elastische formule verlengt de wimpers als een elastie; voor de langste, meest weelderige wimpers van je leven met 13x meer volume in slechts drie lagen!

De sexy & chique verpakking van de nieuwe mascara van Charlotte Tilbury, samen met de naam en de belofte van Charlotte Tikbury zelf belooft natuurlijk heel veel goeds. Dit moet wel een geweldige mascara zijn! Toch?

Het borsteltje is vrij compact, gemaakt van normale borstelhaartjes die vrij dicht op elkaar staan en niet zo lang zijn. Het is een vrij simpel borsteltje, dat de mascara goed aanbrengt op alle wimperhaartjes.

De textuur is niet zo heel spannend of bijzonder, ik zie natuurlijk wat volume en ook verlenging, maar om nu te spreken van "legendarische" wimpers....dat niet direct. Ik had eigenlijk wat meer verwacht van deze mascara, de formule lijkt wat aan de dunne kant en daardoor mis is toch het echte volume en zie ik ook geen extreme verlenging. Maar ik ben vooral niet te spreken over de houdbaarheid, als ik deze mascara op heb, zie ik steeds vlekjes rond mijn ogen, zowel onder als boven. Dat gebeurt mij eigenlijk nooit, dus op een of andere manier geeft de formule af op mijn huid.

Dat is natuurlijk niet fijn, dus dat is voor mij een reden om deze mascara niet echt te gaan gebruiken. De afgelopen twee weken heb ik het desondanks wel geprobeerd, zowel met een primer als zonder, met één laagje of met meerdere laagjes, maar ik merkte niet echt positief verschil (meer laagjes zorgt ook voor meer vlekjes). Best jammer, want ik had veel van deze mascara verwacht.

Om het verschil tussen de effecten van de mascara's goed te laten zien, heb ik ze allemaal even bij elkaar gezet. Eerlijk gezegd, zie ik wel wat verschil, maar eigenlijk is dat maar minimaal. Grappig om te zien dat deze mascara's qua effect zo op elkaar lijken!

Duidelijk is dat de mascara's van MAC en Armani de wimpers een beetje aan elkaar laten plakken, die formules zijn ook echt wat plakkeriger qua formule. De mascara van Too Faced lijkt de meeste verlenging te geven en deze geeft, samen met die van Charlotte Tilbury, het meest natuurlijke effect.

Ik vind het behoorlijk lastig om een keus te maken tussen de vier mascara's, al valt de Legendary mascara van Charlotte Tilbury af omdat die afgeeft. Qua kleur vind ik de MAC & Armani mascara heel mooi, waarbij die van Armani dan wint omdat die langer mooi blijft. Too Faced Better than sex mascara is lekker veelzijdig, zowel natuurlijk op te brengen als wat heftiger, dat is ook wel fijn. Laten we het erop houden dat Armani Eccentrico & Too Faced Better than sex mascara allebei heel fijn zijn, die blijf ik zeker vaker gebruiken. Qua prijs is die van Too Faced natuurlijk wat vriendelijker, maar die is weer niet in Nederland te koop....lastig!

Welke vind jij het mooiste effect geven?

 

Binnenkort test ik weer vier mascara's, ik heb er ook een paar klaarliggen, hebben jullie nog verzoekjes? Laat het mij zeker weten! Wil je meer mascara reviews zien? Klik dan even hier en als je het leuk vindt kun je ook zelf een mascara review plaatsten, dat zou ik superleuk vinden!

Deel dit artikel
Back to top