Reviews

Foundation review - MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof foundation

Het is alweer veel te lang geleden dat ik een foundation heb gereviewd, maar nu heb ik weer een topper voor jullie! MAC introduceerde onlangs de Pro Longwear Nourishing Waterproof foundation, perfecte timing natuurlijk want juist in de zomer kunnen we zo'n foundation best gebruiken. Maar werkt het nu echt en hoe fijn is de foundation? Ik ga het je allemaal vertellen in deze review, ik beloof je alvast dat het een prima zomerfoundation is!

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation EUR 34,50 (tube 25 ml)

 

Wat zegt MAC over deze Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation?

"Een langhoudende waterproofformule die gebruikt kan worden als foundation of concealer en ongezien lang - 24 uur - blijft zitten. Deze olievrije, waterdichte formule is bestand tegen regen en tranen omdat ze het vocht van het gezicht afstoot. Laat zich perfect met de huid blenden en heeft een medium tot volledige dekking die je nauwelijks voelt en een natuurlijke, satijnen finish."

Verpakking & ingrediënten

 

Dit is een traditionele vloeibare foundation, die niet opvallend dik of dun is, deze heeft een vrij gangbare textuur. De foundation is verpakt in een half-transparante tube, aan de onderkant is een deel doorzichtig, waardoor je de kleur goed ziet maar ook kunt zien of de foundation bijna op is. Je kunt de tube op de dop neerzetten, al vind ik hem niet heel stabiel, hij kiept nog weleens om...

verpakt in een slanke tube, de inhoud is maar 25 ml, best weinig voor een foundation, op de foto zie je de kleuren NW20 en NC42 (mijn kleur)

Het doseren gaat makkelijk door de kleine opening, je kunt heel precies een hoeveelheid uit de tube knijpen. Dat is maar goed ook, want je hebt maar weinig product nodig voor een goede dekking.

ingrediëntenlijst MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation

 

De foundation is olievrij en bevat vooral siliconen die de formule goed smeerbaar maken en zorgen voor het waterafstotende laagje, vocht van zweet of tranen blijft op dit laagje liggen en glijdt er vanzelf vanaf, de foundation is dus waterproof. De formule bevat ook verzorgende ingrediënten zoals vitamine E, hyaluronzuur, lecithine en cafeïne, er zit geen beschermende factor in deze foundation. De foundation is in 16 verschillende kleuren te koop, een grote selectie in kleuren maar eigenlijk zijn we van MAC niet anders gewend.

 

Ik heb zelf de NC42 getest, normaal zou die kleur iets te donker voor me zijn maar ik vond het nu eigenlijk wel meevallen. Deze kleur pakt bij mij in elk geval prima uit, al zie ik in het echt wel dat de kleur me iets getinter maakt, op de foto's valt het wel mee volgens mij.

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

Natuurlijk zijn jullie benieuwd naar het resultaat, hoe pakt de goed dekkende foundation nu uit op mijn huid? Zoals jullie misschien wel weten heb ik een vrij makkelijke, vochtarme/iets droge huid met wat pigmentvlekken en wat fijne lijntjes. Ik zoek eigenlijk altijd een foundation die mijn huid wat egaliseert zonder teveel te camoufleren, ik hou niet van een dekkende laag die mijn hele huid bedekt, dat is leuk voor een fotomoment, maar van mij hoeft dat niet "in het echt".

Zoals ik al aangaf is de foundation vrij normaal qua textuur, maar ik vind het wel opvallende dat je echt maar weinig product nodig hebt voor een prima dekking. Ik heb de foundation in een paar stipjes op mijn gezicht gezet en vervolgens zowel met mijn vingers als met een kwast verdeeld, dat ging beide prima al moet je wel even opletten dat je geen strepen krijgt als je met je vingers werkt.

dit is de hoeveelheid foundation die ik gebruikt heb

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation NW 20 & NC42

voor - zonder foundation

na - met MAC Pro Longwear nourishing waterproof foundation NC 42

links zonder foundation en rechts met MAC Pro Longwear nourishing waterproof foundation NC 42, ik heb op de foto geen poeder gebruikt

Review

Toen ik deze foundation voor het eerst gebruikte was ik niet direct enthousiast, ik vond de foundation een beetje droog aanvoelen op mijn gezicht, hij kriebelde zelf een beetje. Dat is op zich best logisch, mijn huid neigt naar droog en is wat vochtarm en ik gebruik meestel vrij romige foundations, heel anders dan deze, vrij droge foundation. Toch ben ik wel onder de indruk van deze waterproof foundation, vooral door de geweldige houdbaarheid en de prima dekking!

Het is echt een heel fijne foundation als je houdt van een goede dekking en graag de hele dag een flawless foundation hebt, zelfs op de heel warme dagen van deze zomer. En als je zelfs onder water nog een prachtige huid wilt hebben dan zit ze met deze foundation echt wel goed, wat dat aangaat is het echt een prima zomerfoundation. Hou er wel rekening mee dat je onder deze foundation nog wel een zonbescherming moet dragen, want een SPF zit er niet in.

In gebruik is de foundation prettig, hij is zuinig, brengt makkelijk aan, zit in een handige verpakking en is te koop in heel veel kleuren bij flink wat verkooppunten. Heb je geen extreem droge huid en zoek je nog een fijne zomerfoundation, dan zou dit weleens een prima optie voor je kunnen zijn. Ik vind hem wel een tikje aan de dure kant omdat er maar 25 ml in de tube zit, al is de foundation wel zuinig.

 

Dekking - medium tot volledig, je zou deze foundation ook kunnen gebruiken als concealer, zo goed is de dekking en je hebt ook maar heel weinig product nodig voor een mooi resultaat.

 

Finish - iets "droog", mat en toch met een natuurlijk ogende finish en dit blijft de hele dag zo, de foundation gaat niet meer glimmen gedurende de dag. De foundation voelt licht aan op de huid, ondanks de goede dekking lijkt het alsof je geen foundation draagt, al is dat misschien anders bij een droge huid.

 

Houdbaarheid - heel erg goed, de foundation is waterproof, water glijdt van je huid af en als je met een tissue of watje licht over de vochtige huid wrijft, dan geeft de foundation amper af. Dat is best indrukwekkend eigenlijk, want dat lukt niet bij iedere foundation. Je moet wel zorgen dat je een goede make-up remover/reiniger gebruikt in de avond, want met wat water krijg je deze er niet helemaal af!

 

Huidtype - alle huidtypes, behalve de droge huid omdat de foundation best wat droog kan aanvoelen. Op zich zie je dat niet terug, op mijn huid oogt de foundation wel heel erg mooi maar hij voelt een beetje droog aan, lastig te omschrijven eigenlijk.

 

Prijs - EUR 34,50 (tube 25 ml) - er zijn 16 kleuren te koop in Nederland

 

Verkooppunten - bij alle MAC counters in De Bijenkorf en Douglas, bij de MAC winkels in Amsterdam en Den Haag en natuurlijk in de webshop van MAC

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt deze nieuwe MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top