Reviews

Charlotte Tilbury Filmstar Bronze & Glow - face sculpt & highlight

Al een hele tijd had ik het Filmstar Bronze & Glow palette van Charlotte Tilbury in mijn vizier! Een mooie combinatie tussen een bronzer en highlighter, die je ook kunt gebruiken om je gezicht te contouren en zo de gewilde filmsterren look te krijgen! Na veel mooie reviews te hebben gezien, verdween het palette toch maar in mijn mandje bij Selfridges en kan ik het nu aan jullie laten zien, het is echt heel fijn. Kijk je mee naar mijn review?

Charlotte Tilbury Filmstar Bronze & Glow face sculpt & highlighter GBP 49,00/EUR 60,00 (via Selfridges of Net-a-porter)

Wat een aparte verpakking, je schuift de twee glanzende kartonnen delen van het doosje af en vind er het palette in stevig karton gevouwen.

"This is a secret that silver screen sirens have kept to themselves for years..." aldus topvisagist Charlotte Tilbury! Een geheim is het natuurlijk niet echt meer, maar toch zijn er nog steeds mensen die graag willen weten waar filmsterren en andere celebrities zoals J.Lo en Kim Kardashian hun mooie glow vandaan halen, uit dit doosje dus!

In het palette vind je een poeder highlighter waarmee je de mooie glans op je wangen of wenkbrauwbot kunt aanbrengen, het is een waanzinnig mooie kleur poeder, heel warm beige met een supermooie glans die inderdaad het effect geeft van kaarslicht op je huid.

De bronzer is ook wel de sculpt poeder, het is een bronzer die niet al te oranje is en een lichte glans heeft, er zitten geen glitters is en de kleur is mooi van tint. De kleur is heel goed op te bouwen, zo is hij geschikt voor vrijwel iedere huidtint, ook de lichtere.

Het bronskleurige doosje is heel mooi, de art deco stijl van alle verpakkingen van Charlotte Tilbury geeft de producten een echte nostalgische Hollywood Glamour look uit de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw. In het palette vind je over de hele breedte een spiegel, er zit geen kwastje bij.

In totaal krijg je 16 gram product, ik neem aan eerlijk verdeeld tussen de bronzer en de highlighter. Natuurlijk kun je de bronzer en highlighter ook apart gebruiken, waarschijnlijk zal de bronzer daarom ook iets eerder op zijn.

Niet zo slim van mij, ik liet het palete net nadat ik het had gekregen vallen, met een afgebroken stukje bronzer als resultaat, zonde he? Gelukkig was het niet helemaal gebroken!

het "sculpt" poeder ofwel de bronzer

het "highlighter" poeder

snelle swatches op mijn vingertoppen, het poeder is heel zacht en bijna cremig te noemen maar het laat wel gemakkelijk los van het palette en daardoor breng je al snel iets teveel aan op je kwast. Tik de kwast dus even af boven het poeder voordat je het gaat aanbrengen, nooit blazen hoor! In het poeder zitten alleen glansdeeltjesm geen glitters!

swatches Charlotte Tilbury Filmstar Bronze & Glow

Eerst breng ik de bronzer aan net onder mijn jukbeen, je kunt het eventueel ook gebruik vlakbij de haarlijn op je voorhoofd of bij je neus (kies dan wel een kleinere kwast, anders werkt het averechts). Het poeder brengt makkelijk aan, is goed gepigmenteerd en blend mooi uit op de huid, de finish lijkt inderdaad meer cremig dan poederachtig.

En natuurlijk de highlighter, die breng ik aan op mijn jukbeenderen, dit keer heb ik de highlighter ook iets meer naar beneden aangebracht. Probeer de highlighter niet direct onder de ogen aan te brengen, zeker als je fijne lijntjes hebt zul je ze accentueren als je de highlighter daar aanbrengt. 

De glow is heel mooi, ik vind de kleur vooral prachtig, het is een warm-gouden beige tint met een mooie glans en geen glitters, daardoor krijg je een echte "glow" en geen verdwaalde glitters op de huid. vergeet ook niet de poeders even goed met elkaar te blenden, je mag geen harde randen zijn bij de contourpoeder/bronzer, dat kan ook prima met een vinger bijvoorbeeld, gewoon even wrijven op de overgang van wang richting oor.

 

Inmiddels heb ik het palette een weekje (of iets langer in huis) en gebruik ik het iedere dag, de glans is verslavend! Natuurlijk zijn er ook nog fijne andere producten maar vooral de mooie, zachte textuur van de poeders maakt het een heel fijn palette om te gebruiken. Zoals ik al zei zijn het wel vrij losse poeders, dat is een beetje nadelig omdat het doosje snel viezig oogt, zonde! Maar goed, doordat de poeders zo zacht zijn, blenden ze wel fijn op de huid. Ik ben fan, net zoals Kim Kardashian! Op de foto van haar visagist die hij gisteren plaatste was het palette ook te zien!

Ken jij het merk Charlotte Tilbury inmiddels ook? Heb je er weleens iets van geprobeerd? Ik ben echt een steeds grotere fan aan het worden, de producten zijn echt te gek! Je koopt de producten online bij Selfridges of Net-a-porter, in Nederland worden de producten nog niet verkocht.

Deel dit artikel
Back to top