Reviews

Foundation review - Charlotte Tilbury Magic foundation SPF 15

Charlotte Tilbury introduceerde onlangs een nieuwe foundation, de Magic foundation met SPF 15 die volgens haar een echte wonderfoundation zou zijn! Een foundation die de perfecte dekking geeft, heel lang houdend is, de huid mooier en gladder maakt en beschermt tegen de zin...wat willen we nog meer? Ik heb de foundation besteld en getest, natuurlijk vertel ik je er alles over in deze review.

Charlotte Tilbury Magic foundation SPF 15 EUR 40,00 (30 ml pompflacon)

 

Wat zegt Charlotte Tilbury over deze Magic foundation?

Mijn Magic Foundation is een wonder in een flesje dat de huid bij alle leeftijden, huidstinten en huidtypes transformeert! Ik ben al vijf jaar lang, samen met laboratoria, aan het werk om een "hyper-intelligente" foundation te creëeren die een volledige dekking geeft en toch gewichtsloos aanvoelt op de huid. De foundation heeft daarnaast ook alle anti-aging en beschermende voordelen van een luxe creme. Of je huid nu maar een klein beetje geperfectioneerd hoeft te worden of als je worstelt met problemen als acne, pigmentvlekken of rosacea, mijn Magic foundation geeft je een perfect uitziende huid, de hele dag door, iedere dag!

Verpakking & ingrediënten

 

De Magic foundation is verpakt in een iets matte glazen flacon met een pompje erop, de flacon wordt afgesloten door een rosé gouden dop. Die dop kreeg ik er de eerste keer maar moeilijk af en ik draaide per ongeluk de flacon open, even goed trekken dus om de dop los te krijgen. Het pompje is gemaakt van heel lichtroze kunstof en oogt niet zo mooi vind ik persoonlijk, het ziet er een beetje goedkoop uit en wordt ook snel vies (ook in de randjes). Nu is dat geen ramp, maar bij een foundation van EUR 40,00 vind ik de uitstraling van het product ook belangrijk. Het pompje werkt wel heel goed en je kunt het ook half indrukken als je niet zoveel product nodig hebt, dat is fijn!

De foundation is een normale, vloeibare foundation, niet te dun maar ook niet heel dik. De foundation is heel soepel, hij laat zich makkelijk verdelen over de huid en verdeelt mooi en egaal. Ik gebruik zelf het liefst een dikke, kabuki kwast van echte haren om de foundation te verdelen, dat geeft het mooiste effect. Dat heb ik met deze foundation ook gedaan, ik vind het effect als ik de foundation met mijn vingers verdeel niet mooi.

 

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen geeft Charlotte Tilbury aan dat de foundation verzorgende ingrediënten bevat, de foundation zou zelfs de voordelen hebben van een luxe creme. Dat zie ik toch niet echt af aan de ingrediëntenlijst, ik zie er vooral "normale" ingrediënten op staan die je ook in andere (goede) foundations terug vindt. Ik zie bijvoorbeeld glycerine die de huid beschermt, vitamine E die fungeert als anti-oxidant en hyaluronzuur dat de huid hydrateert. Op zich prima, maar niet te vergelijken met een goede creme om eerlijk te zijn. Wel zie ik dat de huid wordt beschermd tegen de zon door minerale filters, er zit maar een SPF 15 in, dus heel veel is het niet. En dan moet je ook nog echt wel een laagje gebruiken om de beschermen te krijgen!

ingrediëntenlijst Charlotte Tilbury Magic foundation

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

Mijn verwachtingen van deze foundation waren behoorlijk hoog, ik ben groot fan van Charlotte en hou enorm van de meeste van haar producten. Natuurlijk is ze een echte professional en liggen haar eisen vast heel hoog, deze foundation moest gewoon geweldig zijn! Ik heb op de gok kleur nummer 6 besteld via de website van Charlotte, maar die blijkt toch iets te licht. Bij de bestelling kreeg ik nog 3 samples meegestuurd in de kleuren 5, 6 en 7. maar die heb ik per ongeluk weggegooid en kan ik je dus niet laten zien! Stom natuurlijk! De samples zijn weer boven water, ik zal morgen even een foto toevoegen!

de kleurkeuze is behoorlijk groot, er zijn 12 tinten!

 

De foundation zou een perfecte dekking moeten geven, zelfs bij pigmentvlekken, maar om eerlijk te zijn valt dat een klein beetje tegen. De dekking zou ik zeker niet volledig willen noemen, zeker niet bij één dun laagje, maar is wel op te bouwen eventueel. Maar kijk vooral even naar het resultaat op mijn huid, eerst zie je mijn huid zonder foundation en daarna met een dun laagje Magic foundation van Charlotte Tilbury. Ik heb de hoeveelheid van 1 pompje verdeeld over mijn huid.

voor - zonder foundation

na - met Charlotte Tilbury Magic foundation nummer 6

links zonder foundation en rechts met Charlotte Tilbury Magic foundation, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt

 

Review

 

Na de foundation meerdere keren gebruikt te hebben ben ik er nog niet helemaal uit, wat vind ik nu eigenlijk van deze foundation? Het gevoel dat de foundation mijn huid geeft, daar ben ik niet gek op, de foundation voelt erg droog. Toch zie je dat niet op mijn huid, maar misschien zou je dat wel zien als mijn huid velletjes en droge plekjes liet zien. Ik denk dat het niet zo'n fijne foundation is voor een droge huid. Het helpt overigens wel als je een glanzende/illuminating primer gebruikt, ik gebruik die van Tom Ford onder deze foundation.

Toch ben ik wel erg onder de indruk van de houdbaarheid, de foundation blijft nl. heel erg lang en vooral mooi zitten, het matte effect blijft ook echt de hele dag. Dat is bij sommige foundations echt weleens anders, die kunnen dan vooral op de t-zone wat gaan glimmen, maar dat is bij deze absoluut niet zo.

Al met al ben ik niet ontevreden over deze foundation, maar ik wil deze nog niet direct aan mijn favorieten toevoegen...misschien moet ik nog iets langer doortesten, want die fijne houdbaarheid is wel ideaal! Misschien is de foundation ook wel beter/fijner in de zomer, als het warm en wat vochtiger is?

 

Dekking - medium tot volledig als je meerdere laagjes aanbrengt, afhankelijk van de huidconditie, bij veel roodheid of donkere vlekken zullen meerdere laagjes nodig zijn.

 

Finish - vrij mat, volgens Charlotte Tilbury zou het een semi-matte finish moeten zijn, maar dat vind ik zelf niet echt zo. Direct na het aanbrengen zie je nog wel wat glans, maar dat verdwijnt op mijn normale/droge huid snel.

 

Houdbaarheid - heel goed, de foundation zit de hele dag perfect, maar let er wel op dat je de foundation goed blendt in de buurt van rimpeltjes. Als de foundation nog niet droog is, dan vind ik dat hij wel in de lijntjes gaat ophopen. Dat verhelp je wel met goed blenden trouwens!

 

Huidtype - normaal tot vet, ik heb zelf een iets droge huid en persoonlijk vind ik de foundation wat droog aanvoelen, met een glanzende primer eronder is het effect beter. Zorg dus voor een goede basis die geschikt is voor je huidtype.

 

Prijs - EUR 40,00 via De Bijenkorf en www.charlottetilbury.com (prijzen kunnen afwijken per verkooppunt)

 

Verkooppunten - via De Bijenkorf en CharlotteTilbury.com, maar ook bij Harrods, Selfridges en Net-a-porter

dit is het effect na een paar uurtjes, de finish is nog steeds behoorlijk mat. Ik heb hier wel een beetje bronzer op, maar geen highlighter of blush. 

Charlotte Tilbury heeft nog meer "magische" producten, zoals deze Magic eye wand, een combinatie van oogcreme en concealer, die moet ik nog wat langer testen!

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt deze Miracle foundation van Charlotte Tilbury je iets?

Deel dit artikel
Back to top