Reviews

Backstage secrets - Embryolisse, Nuxe, Elizabeth Arden, Duo & Charlotte Tilbury

Achter de schermen tijdens de verschillende Fashion Weeks wordt er enorm hard gewerkt door heel veel getalenteerde visagisten. Onder leiding van de Chef de cabine of de Key make-up artist wordt, samen met de ontwerper, de look bepaald, die vervolgens door het team van visagisten wordt aangebracht bij de modellen. De looks zijn allemaal verschillend, net zoals de gebruikte make-up producten, maar er zijn ook een aantal producten onmisbaar, die gebruikt vrijwel iedere visagist. En jij kunt ze ook gaan gebruiken, lees maar even verder welke producten je echt moet hebben!

Embryolisse Lait-crème concentré EUR 18,50 (75 ml tube) via embryolisse-shop.nl


Dit product van het Franse merk Embryolisse is misschien wel het best bewaarde "geheim" van vrijwel alle visagisten over de hele wereld.  De Lait-crème concentré is een hydraterende, verzorgende creme die als basis gebruikt kan worden bij iedereen, dit is de creme die iedere visagist gebruikt als creme voordat de make-up wordt aangebracht. De lichte, spierwitte creme hydrateert de huid direct, repareert de huidbarriere en activeert de celvernieuwing. De creme is geschikt voor alle huidtypes (ook de droge), geeft een satijnzachte finish en is niet vettig zodat de make-up direct kan worden aangebracht, iets wat uiteraard belangrijk is voor de visagisten omdat de tijd dringt achter de schermen.

De Lait-crème concentré wordt aangebracht op het gezicht en vervolgens zorgvuldig ingemasseerd, zonder druk uit te oefenen, hierdoor versmelt de creme met de huid en dat is echt het geheim volgens de kenners van een mooie, gezonde glanzende huid. 
Naast deze toepassing kun je de Lait-crème concentré ook gebruiken als make-up remover (doe wat op een watje of smeer een royale hoeveelheid op de huid die je afneemt met een watje of tissue), als masker (gewoon een dikkere laag aanbrengen en 10 minuten laten intrekken), als aftershave cream en kun je de creme zelfs gebruiken op de gevoelige babyhuid. 


ingrediëntenlijst Embryolisse Lait-crème concentré 

de tube is tegenwoordig zacht en soepel, niet zoals eerst gemaakt van metaal. De dop is een draai/klikdop, die zelfs met één hand is open te maken, handig als je druk bezig bent als visagist. En het dopje kan nooit kwijt raken!

de creme is goed te verdelen en trekt, na wat masseren, heel goed in de huid en laat geen vettig of glibberig laagje achter

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant EUR 31,95 (tube 50 ml)

In 1930 creëerde Elizabeth Arden deze balsem, een vettig aanvoelende creme die was bedoeld om de huid te verzachten. Inmiddels zijn we decennia verder, is Mrs. Arden er helaas allang niet meer, maar bestaat deze balsem nog steeds en is ook nu nog favoriet van veel beautyliefhebbers en beautyprofessionals. Zo'n tube vind je ook in iedere kit en wordt vooral gebruikt om plaatselijk glans toe te voegen, zowel op lippen, ogen als gezicht. De Eight Hour cream is daarnaast ook perfect om droge plekken op de huid te verzachten en om ruwe lippen snel weer zacht te laten worden.

De Eight Hour cream skin protectant kan ook prima worden gemengd met losse pigmenten of glitters, dan hechten ze prima op de huid. Dit product gebruiken de visagisten eigenlijk altijd als finish touch!

de balsem is licht abrikooskleurig maar dat is niet te zien op de huid

Ingrediënten: 

Active: Petrolatum (56.8%), Other: Lanolin, Mineral Oil, (Fragrance), Salicylic Acid, Propylparaben, Castor Oil, Corn Oil, Tocopherol, BHT, Iron Oxides

Bron : beautypedia.com

De balsem is samengesteld met als hoofdingrediënt petrolatum ofwel Vaseline, een ingrediënt dat fungeert als vochtvasthoudend laagje op de huid. Ook is er vitamine E, salicylzuur, lanolin, verschillende oliën (ook minerale) en parfum toegevoegd aan de originele Skin Protectant, al gebruik ik zelf meestal de variant zonder parfum.

Nuxe Huile Prodigieuse vanaf EUR 21,60 (50 ml) bij ICI Paris XL (op de foto staat een sampleverpakking en een grote variant)

Dit is ook zo'n cultproduct, de Huile Prodigieuse van Nuxe, ook weer een Frans merk dat je daar op heel veel plaatsen bij de Farmacie kunt kopen. In Nederland werd het altijd bij Skins verkocht, maar inmiddels kun je de producten van Nuxe bij ICI Paris XL shoppen.

De Huile Prodigieuse is een droge olie, die zowel voor gezicht, lichaam en haar geschikt is en wordt door visagisten gebruikt om glans en soepelheid aan de huid te geven. De olie zit in een mooie strakke flacon met een spraydop erop, waardoor je de olie makkelijk kunt doseren. Eenmaal aangebracht op de huid kun je de olie makkelijk inmasseren, de olie wordt heel snel door de huid opgenomen en laat een mooie, gezonder glans achter die niet vettig aanvoelt.

ingrediëntenlijst Nuxe Huile Prodigieuse 

 

De olie bevat 6 soorten plantaardige olie en is voor 97,8 % van natuurlijke origine, de geur die de Huile Prodigieuse achterlaat op de huid is echt heerlijk, zacht. tropisch en romig! Er is ook een variant met een bruin tintje en met gouden glitters, die gebruik je op je lichaam voor een fijne kleur, glans en geur.

Charlotte Tilbury Magic Cream EUR 90,00 exclusief via De Bijenkorf

 

Vorige week zat ik in de stoel van de Global Make-up artist van Charlotte Tilbury, Nelson Catarino, en hij vertelde over de Magic Cream die Charlotte Tilbury heeft ontwikkeld, speciaal voor gebruik tijdens fotoshoots en/of fashionshows. Daar heeft ze overigens best een tijd over gedaan, ze had nl. heel wat eisen en was pas na heel veel testexemplaren echt tevreden, alleen het beste is goed genoeg voor Charlotte en haar cliënten.

De basis voor iedere mooie make-up look is een gezonde, gehydrateerde huid die voldoende gevoed is met de nodige lipieden ofwel vetten. Deze Magic Cream is volgens Charlotte de ideale basis, zeker als je deze even goed en heel zorgvuldig inmassert, de rijke creme masseer je makkelijk in de huid en wat achterblijft is een stralende, gezond ogende huid die een prima basis is voor een mooie make-up look!

ingrediëntenlijst Charlotte Tilbury Magic cream met o.a. glycerine, sheaboter, hyaluronzuur, vitamine C & E, rozenbottelolie, aloë vera en rozenwater, er zit geen alcohol en parfum in deze creme

Ik heb de Magic Cream nu al een tijdje gebruikt en ben echt wel onder de indruk, zowel van de werkzame ingrediënten als het effect op mijn huid. Misschien moet ik toch maar eens achter een fullsize pot gaan? Ik heb nu alleen nog maar een mini jar? De prijs is natuurlijk wel wat aan de hoge kant, zeker als je deze vergelijkt met de andere producten in dit artikel, maar als Charlotte Tilbury het aanraadt, dan moet het wel een topproduct zijn.

Duo wimperlijm EUR 11,00 (via Douglas)

 

Tijdens modeshows en fotoshoots worden heel regelmatig nepwimpers of wimperstukjes gebruikt voor een extravagante look of gewoon om de wimpers wat voller of langer te laten lijken. Ideaal natuurlijk! De wimperlijm die alle visagisten hiervoor gebruiken is de Duo lijm, een lijm op basis van rubber die veilig is om te gebruiken bij je ogen en er echt voor zorgt dat de wimpers perfect blijven zitten. De lijm is flexibel, waardoor de wimpers ook fijn aanvoelen als je ze draagt. De wimperlijm breng je aan op de wimperrand en laat het dan even drogen, minstens 30 seconden maar liever nog iets langer. De dunne, vloeibare lijm moet wat plakkerig en dikker worden, dan is het aanbrengen van de wimpers nog veel makkelijker.

De DUO lijm is wit in de tube, maar droogt helemaal transparant op en laat geen restjes achter als je de wimpers weer verwijdert. De lijmrestjes zijn rubberachtig en kun je makkelijk weer van de wimpers afhalen om ze daarna opnieuw te gebruiken. Er is ook een donkere variant te koop, maar persoonlijk vind ik de originele witte/transparante net zo fijn.

De tube bevat 11 gram lijm en daar doe je echt heel lang mee, je gebruikt natuurlijk ook maar heel weinig product per keer. Draag je graag nepwimpers? Dan moet je deze wimperlijm echt in huis halen!

Last but not least is een goede micellaire reiniger ook onmisbaar in de make-up kit van visagisten. Deze waterige make-up remover is ideaal om kleine foutjes te herstellen (doe wat op een wattenstaafje) en natuurlijk ook geschikt om de make-up van een vorige shoot of show snel te verwijderen. Een micellaire reiniger is zacht voor de huid en helpt roodheid en irritatie te voorkomen. De huid is na gebruik niet vettig, waardoor de visagisten direct weer doorkunnen met de volgende look! Zelf gebruik ik het liefste de Embryolisse Lotion Micellaire (EUR 18,55 via Embryolisse-shop.nl) om de swatches en mijn make-up looks voor reviews te verwijderen, ideaal!

Heb jij deze producten ook weleens gebruikt? Ben je zelf misschien visagist, heb je dan nog wat andere tips? Laat het zeker even weten!

Deel dit artikel
Back to top