Nieuws

Geniaal! Spelen met de Makeup Genius App

Volgen jullie mij op Instagram? Dan heb je vast de grappige foto's gezien die ik maandag plaatste, ik was namelijk even aan het spelen met een geniale, nieuwe app van L'Oréal Paris: Makeup Genius. Ik had er maanden geleden al over gelezen en de app toen gedownload uit de Amerikaanse App store, maar omdat deze nog niet in Nederland beschikbaar was had ik er nog niets over geschreven. Vandaag is de app (als alles verloopt zoals gepland) wel beschikbaar om gratis te downloaden en als je make-up houdt, dan moet je dat zeker doen, het is echt zo leuk!

De Makeup Genius app is gemaakt door L'Oreal Paris en is gratis te downloaden in de app store (als het goed is vanaf vandaag 25 maart 2015), de app is in elk geval geschikt voor IOS, meer info volgt!

De app moet je gezicht even scannen, hou de camera voor je gezicht en je gezicht in de ovaal, klik op scannen en na een paar seconden kun je aan de slag. Zorg wel dat je goed licht hebt, anders lukt het niet! Oh ja, een internet verbinding is ook noodzakelijk! Je kunt trouwens ook iemand anders scannen met de camera aan de achterkant.

Na het scannen kun je door, je kunt kiezen uit een aantal kant- en klare looks maar je kunt ook producten per stuk toevoegen aan jouw look. De keuze is nog niet zo groot hier in Nederland, toen ik de Amerikaanse app aan het testen was, had ik veel meer keuze uit producten, dat is wel jammer.

Dit is de Classique Parisian look, een simpele eyeliner met mooie, rustige rode lipstick

Je kunt je gezicht gewoon bewegen, je krijgt de make-up live op en kunt dus ook lachen, gekke gezichten trekken en de make-up van verschillende kanten bekijken. Je kunt er een foto van maken (zie hierboven) maar ook eventueel een video! 

Haha...het gaat ook weleens heel even mis, dan zweeft de eyeliner op je voorhoofd en de lipstick op je neus zoals je hier kunt zien, maar als je de ipad of iphone dan weer beweegt komt alles weer op zijn plaats terecht....gelukkig maar!

Je kunt kiezen uit verschillende standaard looks, maar daaraan kun je ook weer producten toevoegen, zoals ik hier (rechts) gedaan heb met een bronzer en een lipstick, je ziet het verschil echt goed! En het ziet er ook goed uit, de make-up is echt mooi "aangebracht" en ziet er totaal niet nep uit, wat is dat toch knap gedaan!

Of turquoise oogschaduw me staat? Ik kan het nu zo uittesten, komt geen product en kwast meer aan te pas, superhandig om te zien of bepaalde kleuren je staan!

Je kunt in de Makeup Genius app ook filmpjes/tutorials bekijken, je wordt dan doorgestuurd naar YouTube en kunt momenteel daar 3 filmpjes vinden, dat zal vast uitgebreid worden in de komende tijd.

Gisterenavond heb ik ook een aantal look getest, dit is "smoky ogen voor overdag"

En dit is de Miss Punky look, lekker donker, al vind ik de lipstick en blush wat aan de lichte kant voor mij...dit ga ik zelf ook eens proberen!

Dit is ook cool, de uitdagende cat eyes!

Of de 24 uur party proof? Welke vind jij het mooiste?

 

Als je eenmaal een look of een aantal producten hebt gekozen, dan kun je er ervoor kiezen ze direct te kopen...het is tenslotte wel een app van een bedrijf! Op zich betaal je niets voor de app en het gebruik, maar ze willen natuurlijk wel graag dat je de producten ook in het echt gaat kopen, slim!

Dit zijn de producten in het mandje, zoals je ziet is niet alles te bestellen blijkbaar? Ik klikte even door op online bestellen.....

....en koos voor de winkel van Bol.com (je kunt ook uit andere winkels kiezen zag ik), daar liggen de producten die beschikbaar zijn dan direct in je mandje....eigenlijk wel heel handig! 

 

Wil je meer weten over de Makeup Genius app, dan kun je nog een kijkje nemen op TrendAlert, daar kun je nog meer informatie vinden en natuurlijk moet je het gewoon zelf uitproberen, het is zo grappig! Zet jouw creaties vooral even op Instagram met de #makeupgeniusNL dan ga ik kijken wat jullie ervan gemaakt hebben! Succes!

Deel dit artikel
Back to top